icon

Čo znamená, keď niekto má dlh na dlznik.sk?

20. aug 2025

Ahojte
Mam kamarátku. Spoznali sme sa lem nedávno. Vyčítala som,že na dlznikoch sú na daniach dlznikmi až cez 80 ticis€
Co to presne znamená? Ako to,že nebadat na nich nejakú starosť, že sú dlžníkmi?
Je možné, že ten dlh sa bude ešte zvyšovať ...ako sú stíhaní takýto dlžníci?

vladuska20
20. aug 2025

Ziadno,maju firmu,ta zaraba ale dane neplatia,no oni si uzivaju.Potom hodia do konkurzu,alebo akoze bankrot a zalozia dalsiu s novym nazvom ale s tym istym podnikanim.Nuz,taki majitelia by mali ist hlavne do basy.Ale tak sme na slovenskuu.

simona20201309
20. aug 2025

@anonym_autor predpokladám ze kamarátku by si si nepreverovala, takže ruky od neho preč. Daňový podvodnik

autor
20. aug 2025
@vladuska20

Ziadno,maju firmu,ta zaraba ale dane neplatia,no oni si uzivaju.Potom hodia do konkurzu,alebo akoze bankrot a zalozia dalsiu s novym nazvom ale s tym istym podnikanim.Nuz,taki majitelia by mali ist hlavne do basy.Ale tak sme na slovenskuu.

@vladuska20 no presne
Už sa vola asi tretím menom ta "firma,,
Takže takto to funguje...no super
Ona nemá ani svoj účet, používa dcerim, keď niečo chce kúpiť

anonym_3a8981
20. aug 2025

Bohuzial, stane sa. Tiež mám takého známeho, bohuzial, covid ho zabil a nesprávne rozhodnutie na investíciu do rozvoja podnikania, ktorú logicky počas covidu nemal z čoho platit a už to slo ako snehová guľa. Vieme, že má prist o dom, o všetko, ale nevidiet to na ňom, skôr vyzerá ako na liekoch. Pritom to je dobrý človek, ktorý pracuje napriek zdravotným problemom od rana do vecera 7 dni v tyzdni.

zuzubb007
20. aug 2025

Keď nic neplatia ten dlh sa navyšuje o tisíce každý mesiac, fúha tak to je mega dlh, to budú fajny odrbkavači lepšie povedané, ruky preč,.jasné, ze nemôže používať svoj účet všetko by jej zablokovali, pravdepodobne má kopu exekucii

vladuska20
20. aug 2025

Tam by som blokla aj ucty dcere,synovi mame,tatovi no celej family.

anonym_3d6a91
20. aug 2025

@anonym_autor veľa ľudom, čo v tom vedia chodiť tak nič.Vytuneluju si vlastnú firmu, nechajú dlhy a založia si novú a tak stále dokola.A ešte im účtovníčka a právnik poradia ako to spraviť.Moja sestra u takého pracuje aj to bolo medializované založil novú firmu na niekoho iného a podniká ďalej.Najlepsie na nejakého fetaka, mladého človeka čo za pár eur podpise papiere o konatelstve

anonym_28d271
21. aug 2025

Nemyslim si ze su to zlí ludia... Len nasli 'sposob' ako o*ebať štát ... Prosim ťa, aj náš prezident jak odrbkava a poziciava si od sestry 🤔 ... Keby som vedel v tom chodit, robim to tiez 😂