icon

Dá sa doplatiť spätne dobrovoľné nenocenské poistenie?

kiss118
31. máj 2016

Ahojte chcela by som sa informovat ohladom dobr.nemoc.poistenia... Akurat som ho chcela zacat platit od dalsieho mesiaca no zial som to nestihla zistila som ze som uz tehotna v 4tyzdni, viete mi poradit cosa da robit? ci sa da poplatit spatne za minuly mesiac resp. ci ho zacat platit a da sa cerpat z neho materska ak neskor napr.ked bude mat male 3-4mesiace? Predtym som nepracovala a teraz som na predlzenej rodic.dovolenke(neplatenej)...Prosim ak vie niekto poradit vopred dakujem

veronicka88
31. máj 2016

Musim mat pred uplatnením nároku na materskú/pn zaplatených 270dni nemocenského poistenia myslim bud v posledných 2 alebo troch rokoch...s tým že dobrovoľne nemocenské sa počíta odo dňa podania formulára cize spatne sa to nedá...

darina1952
31. máj 2016

@kiss118 nedá sa, v sociálnej poisťovni ti môže poistenie vzniknúť najskôr len v deň keď tam prídeš a podpíšeš prihlášku. Spätne nie 😉

kiss118
autor
31. máj 2016

@darina1952
@veronicka88
ok dakujem vam a da sa teda poziadat o materske neskor v pripade ze by som si ho zacala platit teraz?

evittam
31. máj 2016

@kiss118 Nie nedá sa to. A musíš mať 270 dní NP za posledné dva roky pred pôrodom nie pred nástupom na MD.
@veronicka88

veronicka88
31. máj 2016

@evittam si to upresnila;) preto som písala asi;)

kiss118
autor
31. máj 2016

ok dakujem vam