icon

Dá sa opraviť nesprávne podané daňové priznanie?

palo120794
25. mar 2025

Zdravim, stala sa mi taka situácia ze som poslal 18.marca daňové priznanie za 2024... Plus bolo omylom spravené a odoslane s neoficialnym potvrdením o zdaniteľných príjmoch bez čiarového kódu.
To som este nevedel ze moj bývalý zamestnávateľ ktory uz predal firmu na konci roka nam spravil uz ročné zúčtovanie takze ja som daňové priznanie podávať nemusel a je aj tym padom podane zbytočne.

Moja otázka je ze ci niekto mal podobnú situáciu a ze ci to treba aj nejak riesit ked uz nam spravil zamestnávateľ ročné zúčtovanie? Ja si myslim ze to riesit treba lebo maju na úrade teraz 2 verzie aj ked ta moja by mala byt neplatná z dovodu neoficialneho potvrdenia. Snazil som sa dovolať na úrad cez stránkové dni a nikdy mi to tam nikto nezdvihol. Išiel som aj osobne na úrad a mi povedali nech si zavolam.
Mal nekto podobnú situáciu?

decembrovciatko2015
25. mar 2025

Musis podat opravne danove priznanie do konca mesiaca a prilozit k tomu papier o rocnom zuctovani (musi mat 2 strany ak nema pytaj od zamestnavatela aj tu stranu) s tym ze danove teda vyjde na nulu kedze ti to vysporiadal zamestnavatel.

palo120794
autor
25. mar 2025

@decembrovciatko2015 aha no to neviem ako vyriešim ked ja potvrdenie o ročnom zúčtovaní co zamestnávateľ robil nemam. Firma kde som robil uz nefunguje takze neviem co mam robit. Jediny dokument co je ako tak relevantný k daňovému priznaniu co nam dal bol koncept potvrdenia o zdaniteľných prijmoch ale ako som napisal ten dokument nema čiarový kod
Nic viac ja nemam. Myslite si zeby na daňovom úrade by mi vedeli vydať nejaku kopiu toho potvrdenia alebo nie.
Popravde uz neviem co mam robit... Zamestnávateľ s nami od ukončenia zmluvy ukončil konverzáciu a nikto nemal ako vediet ze ci nam ročné zúčtovanie spravil alebo nie😤

decembrovciatko2015
25. mar 2025

@palo120794 tak po prve co mate vsetci s tymi ciarovymi kodmi? To tlacivo nema mat preco ciarovy kod od zamestnavatela. To tlacivo tak uz vyzeralo od minuleho roka a je to preto aby tam mohol danovy urad nalepit ciarovy kod (zatial sa to vsak nerobi) aby sa zautomatizovali cinnosti a nemuseli to pracne kontrolovat zamestnanci DU. Ak si nepodpisal ziadost u zamestnavatela do 17.2 ziadost o vykonanie rocneho zuctovania tak on ho nerobi. A keby ho robil musi ti dat papier o vykonani roc.zuctovania. preco myslis ze ho urobil?

janai1
25. mar 2025

@palo120794 keby ti urobil ročné zúčtovanie tak by ti predsa nedal potvrdenie o zdan. príjmoch.

palo120794
autor
25. mar 2025

@decembrovciatko2015 @janai1
Po prve: vcera som mu zavolal aj ked som si myslel ze uz mi nezdvihne mobil ako to robil kazdemu zamestnancovi od ukoncenia tpp ale zahadne nam teraz posledny tyzden zacal zdvihat a povedal mi ze nam spravil rocne zuctovanie ale ziadne potvrdenie nam nikdy nedal a firma ktoru vlastnil uz neexistuje takze neviem ci je este mozne aby mi ho poslal

Po druhe: Na tom mojom potvrdeni o zdanitelnych prijmoch je jasne hore vpravo napisane ze : Pozor! tento vystup sluzi iba ako koncept, originalne tlacivo obsahuje ciarovy kod
takze pochybujem ze ked som omylom spravil podla tohto tlaciva priznanie a som ho ku tomu prilozil ze mi ho uznaju

palo120794
autor
25. mar 2025

@janai1 nikto tomu nechape z nas byvalych zamestnancov ale je to tak ako som napisal. Rocne zuctovanie nam spravil ale onicom nam nepovedal a ani nam nedal potvrdenie o tom ale dal nam koncept potvrdenia o zdanitelnych prijmoch
Ja a moji kolegovia sme sa mu nespocetne krat snazili dovolat od januara ale bez ziadnej odozvy tak kedze toto potvrdenie bolo jedinym dokumentom co sme mali sme si podla toho odovzdali danove priznanie. To ci uz mi to uznali alebo nie na danovom urade neviem ked zakazdym co som sa tam snazil dovolat ma len prepojili a na druhej strane mi nikto nezdvihol

katarinaba
25. mar 2025

Pokial vam urobil rocne zuctovanie, tvoje danove priznanie bude neplatne. Ked na to spravca pride, tak ta vyzve aby si napisal ziadost, aby ho nebrali do uvahy. Ak vam rocne zuctovanie nerobil, splnil si si povinnost, v najhorsom ta vyzvu na dodanie potvrdenia na platnom tlacive. Naco ty odpises, ze ine tlacivo nemas, ze zamestnavatel neexistuje a nevies od koho to ziadat.
Nateraz by som to neriesila, pokial bol vysledok nulovy.