Dá sa založiť účet, ktorý je chránený pred exekútorom?
Čaute mám otázku,dá sa založiť nejaký účet s kartou na ktorý nesiahnu exekútori? Ževraj Revolut je dobre a že tam nesiahnu ale je to pravda? Poprípade máte nejaké skúsenosti?
už to nie je aktuálne, myslím, že od 2023 prešla na klasickú banku, takže na ňu exekútori majú dosah ako na ktorúkoľvek inú...
@kim_possible Existujú možnosti, kam uložiť naraz alebo postupne peniaze, a exekútor ich nemôže zabaviť. Zároveň ale tie úspory nie sú likvidné, čiže nemôžete ich tak skoro vybrať. Bankové účty - exekúcia ide na všetky naraz.
Na každú banku majú exekútori dosah. Skôr by som premýšľala ako sa dohodnúť s exekútorom na splátkach.
Akýkoľvek detský účet.. Ak máš dieťa, v každej banke sa dá založiť detský účet a exekútor na neho nesiahne.
@kim_possible ak chceš naň posielať výplatu, škoda námahy. Exekútor dá splátky strhávať z platu. Namiesto vymýšľania ako sa vyhnúť splácaniu svojich dlhov, čo takto pouvažovať ako tie dlhy splatiť.
nestrháva sa zrážka z výplaty pre exekútora ešte pred poslaním na účet?
či tu sa nejedná o pracujúceho? 🙈
@kim_possible otvoriť sro a nebyť zamestnancom, ale fakturovať pracu na sro, na firemný účet exekútor nesiahne, pokial dlhy urobila fyzická osoba. V tej sro samozrejme nebyť ako zamestnanec ale iba ako majiteľ alebo konateľ. Pokial nie sú dlhy vysoke a je možnosť ich splatiť, tak radšej sa dohodnúť na splátkovom kalendári.

Ťažko by sa mi žilo s takýmto mečom nad hlavou . Namiesto špekulovania kde založiť účet by som riešila ako sa z toho vymotať ….