Dá sa zaplatiť daň za dom elektronicky?
Dobrý deň, dá sa aj elektronicky zaplatiť daň, domu, lebo naša starostka dennodenne nie je na úrade a volám no nedvíha
@maca1984 proste prídem na obecný úrad a tam zamknuté úradné hodiny sú od 8-12 a tam nik
Nič mi neprišlo len sused za mnou prišiel že treba ísť zaplatiť daň za dom lebo sme tu noví a nikoho tu nepoznáme tak neviem ako to tu funguje
Od 1.1. 2005 nemožno platiť daň v hotovosti. Vyplýva to z novely zákona č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov a o zmenách v sústave územných finančných orgánov v znení neskorších predpisov, ktorá vzala na seba podobu zákona č. 679/2004 Z.z. a nadobudla účinnosť od 1. januára 2005.
@ivka225 a ako mám zaplatiť daň z nehnuteľností
Musi ti prist domov papier, kde mas pokyny na zaplatenie aj sumu
Tak počkaj na papier. Veď sumu si predsa nevycucáš z prsta.
Prevodom na účet. K tomu ale potrebuješ platobné údaje, ktorú ti obecný úrad musí poslať písomne spolu s výzvou na zaplatenie dane.
Odkedy mam aktivnu elektronicku schranku tak mi rozhodnutie ohladom vysky dane chodi tam, dovtedy chodilo postou.
@sisa_s mne nič neprišlo tak potom nechápem ako to tu funguje, lebo ako ani papier ani nič neprišlo. Som bola zaskočená.
Prípadne nechaj odkaz v schránke obecného úradu, nech ti to pošlú.
@ivka225 ďakujem pekne lebo zaujímavé tu je všetko v tejto dedine nič nepríde ani ten papier mi tu neprišiel nič. To je úplne od veci dedina.
Aspoň máš námet do diskusie pred budúcimi komunálnymi voľbami.
U nás v obci sa dá normálne zaplatiť v hotovosti. Prídem, zaplatím, orazí mi doklad a dovi dopo.
Spolu s daňou za dom platíme aj daň za psa a smeti.
@maca1984 u vás aspoň počas úradných hodín tak niekto je. Tu prídem zamknuté nikto tam nie je
Týždeň som sa snažila ísť tam a nikto nič
áno, chvalabohu. Toto tu funguje 😀
netaaaraj...roky platím cash.
@ivka225
A podali ste vobec danove priznanie k dani z nehnutelnosti? To je prve co ste mali po novom roku spravit, ak ste sa majitelni stali v minulom roku. Obec by vam mala dorucit danovy vymer aj s udajmi a tam by boli udaje kde mozte dan zaplatit. Aj cislo uctu a variabilny symbol, pre platbu . A potom je uz jedno ci zaplatis bankovy prevodom, sekom alebo priamo do pokladne v obci
@maca1984 to je výborné. Predtým sme bývali inde ale tam ak boli úradné hodiny dané tak tam boli všetci a tu to vôbec nie je.
Kedy ste nadobudli ten dom? Daňove priznanie ste podávali? Pretože na jeho základe vám malo prísť doporučene domov oznámenie o výške dane a platobne údaje .
U nás dane fungujú tak, že si ich môžete priamo zaplatiť na ocú hotovosť/karta počas úradných hodín. Potom roznášajú rozhodnutia priamo do domácností občanom, ktorí si rozhodnutia neprevzali. Môžete si skenovať qr kód, iban alebo s hotovosťou prísť na ocú. Dokonca je možnosť 2 splátok.
Píšete ze ste tam noví.. Ale daň sa platí za minulý rok. Si si istá ze mate niečo platiť?
obycajne komunikuju aj cez e-mail - zavolaj, poziadaj o emailove zaslanie podkladov na platbu a zaplatis dan na ucet, ktory ti poslu a pridas variabilny symbol, ktory ti napisu. neexistuju, ze ti nezdvíhaju ani telefón ani na stranke mestskeho vyboru nie je ziadny email. kontakt - to by musel byt nejaky valal s 10 domami
@mata2 prišiel za mnou sused že máme zaplatiť daň za dom. Starostka mu povedala, lebo chodím do práce práve vtedy som nebola doma
@prasiatko30 to je veľmi malá dedinka
@michaela329 minulého roku v novembri sme ho kúpili
to je jedno - hladaj nejake spojenie bud telefonicke alebo emailove - vacsina dedin uz ma www alebo su nejake udaje na okresnom vybore kde je kontakt hadam na vsetky mozne mestske vybory
@prasiatko30 volala som starostke nedvíha

Na Oú je len starostka , že to potrebuješ konkrétne jej zaplatiť ?
Na stránke obce sa čo píše, prípadne na papieri čo ti prišiel ?