Dá sa zmeniť refixácia zvýšeného úroku?
Dobrý deň, prosím vás dá sa R fixácia nová zvýšenie úroku zmeniť, prestúpiť do inej banky, nejaká rada ďakujem?
@melanta Mne teraz končí po 5 rokoch tá výhodná úroková sadzba, zvýšila sa mi na 4% čo je rozdiel 100 €, vôbec sa mi to nepáči, a nakoľko som si dala rozpočet všetkých bank, tak všetky majú okolo 3,8% 4% takže nevýhoda je v tom že nikto alebo resp. neoplatí sa mi prehadzovať úver, len mám 2 otázky z banky či úrok 4% na 5 rokov alebo 3,8% na 3 roky
@mama4444 tiez by som dala 3r.fix,,ak sa nic neposerka zase tak uroky budu klesat..o tri roky by mohli prijst na 2,5% ..len sa nesmie nic velke zle stat..nam konci o rok fix, tak dufam,ze klesne este ,,kieeezby na 3,ale tomu moc neverim
@mama4444 a este ten rozpocet si si dala ako? Na hypokalkulackach na weboch? Ci u fin poradcu?

Samozrejme, môžeš refinacovať úver do inej banky a vybrať si fix aký chceš. Ale ak to budeš robiť mimo fixácie, tak zaplatíš pokutu. Takže ideálne robiť to po skončení fiaxácie, vtedy je všetko bez poplatku. Alebo ak ti skončí fix v tvojej banke, môžeš v nej ostať a na ďalší obdobie si vybrať fix aký chceš.