icon

Dá sa znížiť úrok na spotrebnom úvere?

18. aug 2025

Mám úver v sporiteľni, nie som v omeškaní.Vsetko si splácam načas.Moja otázka je,ci sa da znížiť úroková sadzba na spotrebnom úvere?Ma s tym niekto skúsenosť?Vdaka.

anonym_e51eee
18. aug 2025

@anonym_autor
Chat gpt:
Áno, aj keď úver už čerpáš a riadne ho splácaš, v niektorých prípadoch sa dá znížiť úroková sadzba – ale nie automaticky, musíš o to požiadať alebo využiť iný postup. Možnosti:

1. Priama žiadosť v banke

Ak máš dobrú platobnú históriu (čo píšeš, že máš), môžeš skúsiť požiadať o prehodnotenie úrokovej sadzby.

Niekedy banka ponúkne nižší úrok, ak si vezmeš aj iný ich produkt (napr. účet, poistenie úveru, kreditku).

Je to individuálne – niekedy vedia znížiť, inokedy nie.

2. Refinancovanie v inej banke

Mnohé banky ponúkajú akcie typu „preneste si úver k nám, dáme vám nižší úrok“.

Pri spotrebných úveroch to býva časté – vedia ti znížiť sadzbu o 2–3 %, ak splníš podmienky (pravidelný príjem, bez omeškania).

3. Konsolidácia úverov

Ak máš viacero úverov alebo kreditiek, dá sa všetko spojiť do jedného s lepšou sadzbou.

Aj tu banky často ponúkajú „akciové“ úroky, keď im prinesieš záväzky od konkurencie.

4. Sleduj aktuálne kampane

Banky často robia krátkodobé akcie na refinancovanie.

Niekedy sa oplatí len „pohroziť“ refinancovaním a banka ti zrazu ponúkne lepšiu sadzbu, aby si zostala u nich.

👉 Skúsenosť ľudí: veľa klientov píše, že priama žiadosť v svojej banke väčšinou neprejde (najmä pri spotrebákoch), ale refinancovanie v inej banke už áno a dá sa ušetriť stovky eur.

Chceš, aby som ti zistila aktuálne sadzby na refinancovanie spotrebných úverov v slovenských bankách a porovnala, kde by si mohla získať nižší úrok?

autor
18. aug 2025
@anonym_e51eee

@anonym_autor
Chat gpt:
Áno, aj keď úver už čerpáš a riadne ho splácaš, v niektorých prípadoch sa dá znížiť úroková sadzba – ale nie automaticky, musíš o to požiadať alebo využiť iný postup. Možnosti:

1. Priama žiadosť v banke

Ak máš dobrú platobnú históriu (čo píšeš, že máš), môžeš skúsiť požiadať o prehodnotenie úrokovej sadzby.

Niekedy banka ponúkne nižší úrok, ak si vezmeš aj iný ich produkt (napr. účet, poistenie úveru, kreditku).

Je to individuálne – niekedy vedia znížiť, inokedy nie.

2. Refinancovanie v inej banke

Mnohé banky ponúkajú akcie typu „preneste si úver k nám, dáme vám nižší úrok“.

Pri spotrebných úveroch to býva časté – vedia ti znížiť sadzbu o 2–3 %, ak splníš podmienky (pravidelný príjem, bez omeškania).

3. Konsolidácia úverov

Ak máš viacero úverov alebo kreditiek, dá sa všetko spojiť do jedného s lepšou sadzbou.

Aj tu banky často ponúkajú „akciové“ úroky, keď im prinesieš záväzky od konkurencie.

4. Sleduj aktuálne kampane

Banky často robia krátkodobé akcie na refinancovanie.

Niekedy sa oplatí len „pohroziť“ refinancovaním a banka ti zrazu ponúkne lepšiu sadzbu, aby si zostala u nich.

👉 Skúsenosť ľudí: veľa klientov píše, že priama žiadosť v svojej banke väčšinou neprejde (najmä pri spotrebákoch), ale refinancovanie v inej banke už áno a dá sa ušetriť stovky eur.

Chceš, aby som ti zistila aktuálne sadzby na refinancovanie spotrebných úverov v slovenských bankách a porovnala, kde by si mohla získať nižší úrok?

@anonym_e51eee nie ďakujem,ja nechcem prejsť do inej banky.Som so sporiteľňou spokojná.Dakujem vsak za ochotu.Mna zaujima ci to konkrétne by sa dalo v sporiteľni také niečo urobiť?

anonym_e51eee
18. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_e51eee nie ďakujem,ja nechcem prejsť do inej banky.Som so sporiteľňou spokojná.Dakujem vsak za ochotu.Mna zaujima ci to konkrétne by sa dalo v sporiteľni také niečo urobiť?

@anonym_autor no môžeš si zistiť aky úrok by si mala v iných bankách a s tým ísť do svojej povedať akú máš ponuku a či ti vedia znížiť oni aby si neodišla

anonym_b6e1c2
19. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Napr. v inej banke miesto 6-10%,dostala by si 4%.

esmey
24. aug 2025

Veď si s nimi spokojná tak im plať veselo vysoký úrok naďalej.