Daňové priznanie a dlh v Sociálnej poisťovni
Dobrý deň chcem sa spýtať či mi vie niekto poradiť ako je to s daňovým priznanim ak má človek dlh na poisťovní a je szčo ale daňové podáva zo zamestnania
@lenicka298 pýtam sa to len preto lebo prvý krát a nemám skúsenosť keďže ma príjem zo zamestnania aj teraz je živnostník
@mulm
@lenicka298 a ešte potrebujem vedieť že či mu to stíhahnu keď mal živnost 4 mesiace a 7mesiacou pracoval ako zamestnanec musí doložiť aj faktúry alebo môžme priznať len samotné stoho zamestnania
@mulm priznať sa musí samozrejme celý príjem aj zo živnosti aj zo zamestnania. Daňové si dajte vypracovať účtovnícke, aby ste mali všetko v poriadku.
Odporúčam obrátiť sa na účtovníčku
Podáva DP typu B, kde sa zahŕňajú všetky príjmy za rok 2024 zo zamestnania aj živnosti
Podanie DP priznania nemá nič spoločné s dlhom v SP

@mulm prečítala som si to 2x, ale prepáč, nechápem čo majú tieto veci spoločne. Povinnosť podať daňové priznanie nemá nič spoločné s tym, že máš niekde dlh. Daňové zo zamestnania sa nedá podať. Bud robí zamestnávateľ ročne zúčtovanie, alebo si človek robí daňové priznanie sám. Pokiaľ si popri zamestnaní aj živnostník, musíš podávať daňové priznanie sám, kde zahrnieš aj príjem zo zamestnania.