icon

Daňové priznanie a príjem zo “sociálnych sieti”

5. jan 2023

Ahojte nebude sa to este tykat DP za rok 2022 ale az za rok 2023. Ale vyzera to tak ze za robenie obsahu na socialne siete (video, fotky) budem mat prijem zo zahranicia.

Kde to potom do DP za rok 2023 dam?
VI. Oddiel riadok 5??? A s tym spojene aj do mesiaca oznamit danovemu uradu ze budem mat prijem a nebudem ho zdanovat zrazkovo?

Prosim o pomoc ak niekto vie. Ďakujem. Pardon za anonym.

melanta
5. jan 2023

Ja mám príjem výlučne zo zahraničia (EU aj mimo) ale vôbec by som ti nevedela poradiť. Na to mám účtovníčku, veď platím jej za to, aby som to ja ovládať nemusela. Ty si robíš účtovníctvo sama?

autor
5. jan 2023

@melanta uctovnictvo nerobim lebo nemam ake… ale priznania si kazdorocne robim sama. Na toto tiez ucto nebude potrebne. Len to DP.

melanta
5. jan 2023

Účto som myslela daňové. Ja by som si to dala urobiť niekomu, zaplatíš pár desiatok eur, ale vieš na 100%, že to máš na poriadku. Príjem zo zahraničia by som si ja sama nerobila určite.

kvet123ka
5. jan 2023

@melanta ja som tak robila manzelovi. Ak mas nieco zle zavolaju ti a spravis opravne. Ja som vtedy vynechala 1 riadok a pani mi nadiktovala sumu a riadok. Potom to bolo v poriadku.

autor
5. jan 2023

@kvet123ka tiez mam dobru skusenost s robenim DP sama…. Vzdy sa ozvu ked je daco zle. Asi to hodim ptom tam a uvidime

cheeta
5. jan 2023

Formulár DP za príjmy za rok 2023 ešte nie je známy...tak na prelome rokov publikuje FS vzory...
Zdaňovať zrážkovo vyplácané ..to robí ten, kto vypláca. nie ten, kto prijíma platby.