Daňové priznanie, keď som v tomto roku robila v dvoch firmách
Keď som robila v tomto roku cca v jeden firme 85 dní a zamestnala som sa v inej firme ako potom mám riešiť daňové? Tá predošlá firma mi musí daco poslať a spojím to s novou firmou kde pracujem?
@lucka_ke a keď nepošlú? To musia automaticky?
@thelovelybones mali by po skončení kal. roka, ak nepošlú požiadaš
Poziadaj si o zaslanie potvrdenia o zdanitelnych prijmoch, nemusis na nic cakat. Mozes v januari hned, ale ja napr. nemam problem to vystavovat hned ludom po ukonceni PP ak to chcu (vacsina chce, nikdy sa mi nestalo ze by dozadu ziadal ex-zamestnanec vykonanie RZD). Automaticky to niekde mozu robit az v januari/feburari a moze ti to byt neskoro, ty do 15.2. ziadas o vykonanie RZD u noveho zamestnavatela a tam toto potvrdenie prikladas (a do toho 15.2. vela mzdarok caka s vystavovanim potvedeni aj pre byvalych zamestnacov). A nový zamestnavatel ti to potom urobi z oboch zamestnani.
@simca06022011 a netreba nič iné doložiť len tieto dve potvrdenia? Nakoľko som pracovala minulý rok v dvoch firmách. Terajší zamestnávateľ čo bol jeden z nich aj minulý rok mi to chce spraviť za poplatok. Dá sa aj u bývalého zamestnávateľa spraviť a dolozim mu tlačivo?
Co ti chce urobit za poplatok? RZD zamestnavatel urcite nerobi za poplatok 🙂
@simca06022011 že spraví za 20 eur
@simca06022011 a bývalá firma zadarmo ale chce žiadosť a neviem aká je správna nejaký vzor predvyplnenymi s vymyslenými údajmi samozrejme
Zamestnávateľ je povinný urobiť ročne zúčtovanie dane. Zadarmo. Žiadosť je presne daný formulár ktorý sa podáva do 15.2., Mzdar ho ma v programe a aj vyplnení ho vie za minútu vytlačiť. Inakmziadost o.vykonanie rzd je určite online napr na finančnej správe. K tomu dáš potvrdenia a vybavene z tvojej strany.
@simca06022011 a musí teda zadarmo vykonať aj keď som mala minulý rok aj iného zamestnávateľa? Ako to mám odvodnit je nejaký paragraf? A žiadosť nevie mi to niekto hodiť link. Ďakujem
https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-s...
Žiadosť o vykonanie rzd...
klikni sem a zroluj na 3. tlačivo Žiadosť o vykonanie ročného zúčtovania https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-s...
zamestnávateľ je povinný ti to urobiť zadarmo, ak mu vyplnenú žiadosť so všetkými prílohami doručíš do 15.2., je to v Zákone o dani z príjmov paragraf 38
Ty nemusíš nič odovodňovat. Spoplatnené sú danove priznania aj to u účtovníkov, ale rzd je povinnosť zamestnávateľa urobiť, robí sa v podstate popri mzde, ak on požiadas. By ma zaujímalo čím on odovodni poplatok za to. A to ze jemu rzd účtovníčka vyúctuje nie je dôvod 🙂 a je jedno ci máš 20 zamestnávateľov alebo jedného.
Inak každá firma tu žiadosť potrebuje, čiže určite vypísať a doručiť.
@thelovelybones podla mojho nazoru nie je povinnostou zamestnavatela urobit rocne zuctovanie dane, ak tam boli viaceri zamestnavatelia. v takychto pripadoch by si mala oslovit niekoho kto ti spravi danove priznanie A
@salome123 ja sa v tom nevyznam skôr simca
@salome123 Dvaja

áno, mali by ti poslať Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch a druhú firmu požiadaš o ročné zúčtovanie dane, dáš im to ako prílohu