icon

Daňové priznanie: Potrebujete potvrdenie o PN?

1lucinka123
29. jan 2024

Ahojte potrebujem poradiť od niekoho kto sa v tom vyzná. Minulý rok som bola 3 mesiace pn. Na PN som išla v ochrannej lehote po skončení pracovného pomeru. Takže som bola nezamestnaná. Potrebujem priložiť nejaké potvrdenie k daňovému priznaniu o tomto obdobný? Ďakujem za odpoveď.

katarinaba
29. jan 2024

nie

moonlight1210
29. jan 2024

@1lucinka123 priamo predlozit k podaniu DP nepotrebujes. Tam podas na danovy urad len vyplnene a podpisane DP.

Len ty pre seba si ich potrebujes zohnat. Aby si si vedela presne vyratat dan.

lucka_ke
29. jan 2024

nemusíš si robiť daňové, požiadaj posledného zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane

1lucinka123
autor
29. jan 2024

@moonlight1210 takže pre terajšieho zamestnávateľa, ktorý mi bude robiť DP ich mam priniesť. Lebo som sa pýtala v robote a nevedeli jedna tvrdila, ze áno a druha ze nie🤔

katarinaba
29. jan 2024

@1lucinka123 nerobia ti DP ale rocne zuctovanie, a nie, prikladas len doklady o zdanitelnych prijmoch. PN nie je zdanitelny prijem. Pokial to bol tvoj jediny zamestnavatel v roku 2023, iny zdanitelny prijem si nemala, tak k ziadosti o rocne zuctovanie neprikladas nic, co sa prijmov tyka.

jordynka
21. mar 2025

@katarinaba prosím, aj ja sa chcem opýtať ohľadom DP - manžel je SZČO, v roku 2024 bol 2x PN, dostával nemocenské zo soc.poisť. Tento príjem nezahŕňam do DP, ale do účtovníctva ho zaúčtujem ako príjmy neovplyvňujúce základ dane, prosím? Ďakujem.

katarinaba
22. mar 2025

@jordynka ani jedno, ani druhe. PN je jeho sukromna vec, s podnikanim nesuvisi, nikde sa neeviduje.

jordynka
22. mar 2025

@katarinaba Ďakujem

jordynka
23. mar 2025

@katarinaba netreba ani na DÚ dokladovať termíny PN-iek, prosím?

katarinaba
23. mar 2025
jordynka
23. mar 2025

@katarinaba ďakujem