icon

Daňové priznanie po rodičovskej dovolenke

9. apr 2025

Vlani do októbra som bola RD, ale od júna septembra som pracovala v zahraničí. Bývame 2km od hraníc, takto som si privyrábala. Od októbra som šla späť do starej práce. Keď dávali podpisovať papiere, to sa robilo hromadne a nikto sa nič nepýtal. V ročnom zúčtovaní mi aj bolo vrátane pár eur.
Pred týždňom som dostala dopis od daňového úradu, že som nepodala daňové priznanie za rok 2023, tiež som brigádovala v lete v tom istom hoteli. Teta pri okienku bola milá ale nevedela poradiť čo s rokom 2024? Mohol zamestnávateľ urobiť ročné zúčtovanie ak som pracovala aj v zahraničí? Za rok 2023 odpustili pokutu, zrejme sa pokute za rok 2024 nevyhnem. Ako mám postupovať?

tinkavvv
9. apr 2025

A uctovnicke, ktora ti robila rocne zuctovanie si podala vsetky informacie?

lucka_ke
9. apr 2025

podaj si dodatočné daňové priznanie a prilož ročné zúčtovanie za rok 2024 ako prílohu, musíš uviesť slovenské aj zahraničné príjmy, ale zahraničné si vyjmeš, čiže daňová povinnosť sa nezmení

autor
9. apr 2025

@tinkavvv veď píšem,že sa nič nepýtali, len rýchlo rýchlo píšte a v tom zhone ma letná brigáda ani len nenapadla. Ak by som to nejako registrovala, tak podávam daňové už vlani za rok 2023