Daňové priznanie - príjem domovníka
Poprosím, robila som domovníčku a tých smiešnych pár euro musím zdaniť. Som zamestnanec aj SZČO - tieto už "mám nacvičené" ako a kam ich zapísať. Ale s týmto neviem.. mám iba papier "oznámenie o príjme", kde je výsledná suma za rok a pozn., že to neslúži pre daňové účely. Keď som sa pýtala, ČO teda slúži na daňové účely, bolo mi povedané, že výpis z účtu.
Poraďte poprosím - kam to v daňovom dať - vraj ako "iné príjmy" § 8 (min. rok tab. 3), ale nesedí mi žiadny popis činnosti, okrem "iné". Výdavky nemám ako preukázať (nerobím účtovníctvo) - tam sa nedajú paušálom ako pri SZČO? (Čiže zdaním celých 19% z tej sumy za rok a vykašlem sa ďalej robiť domovníka, rozčuľovanie za 3e mesačne, čo nepokryje ani mobil na obháňanie opravárov).
- platí sa z toho príjmu §8 zdravotné? Ja to beriem, že si to RZ vymyslí poisťovňa a skásne ma v preddavkoch na budúci rok = ja sa s tým nemusím babrať (?)
- k daňovému musím pre tie príjmy §8 priložiť všetky výpisy z účtu, na ktorých sú uvedené?
- idem skúsiť podať daňové cez portál FS, prílohy (potvrdenia, rod. list dietka...) sa pridávajú ako scany?
Ďakujem veľmi pekne za ochotu.
pri §8 paušál nie. ZP spraví sama rzzp na základe podaného dp. K dp sa neprikladajú účty z bánk. Ostatné prílohy ako rodné listy potvrdenia z práce sa dajú nahrať aj ako jpg, aj pdf.

Niečo som si už našla 😞 https://podpora.financnasprava.sk/334482-Výdavk... Paušálne výdavky neuplatním, neviem - mobil tam dať asi nemôžem, nie je "výlučne služobný", takže mám smolu a musím zdaniť celých 19%.. skutočne "motivačné", nedivím sa, že nik nechce robiť domovníka.