icon

Daňové s dieťaťom z Rakúska

mama4444
8. máj 2023

Dobrý deň prosím vás je mi nejaká žena povedať idem si robiť spätne dva roky dozadu daňové kde som bola ale na materskej dovolenke pracujem alebo teda pracovala som v Rakúsku žijem na Slovensku. Všetky daňové na Rakúsko alebo Slovensko už mám spravené len teda dva roky dozadu mi povedala jedna pani že si mám vyskúšať že dostanem na Slovensku bonus na daňové. Je to pravda môže mi to vyjsť do plusu pretože pokuta je 30€ za každý rok Bojím sa že mi to nevyjde a viacej preplatím jak zarobím ďakujem pekne bojím sa že mi to nevyjde a viacej preplatím jak zarobím ďakujem pekne

janka_v
8. máj 2023

Ak si nepracovala, ale bola si na materskej, prípadne rodičovskej dovolenke, tak nespĺňaš podmienky ja dosiahnutie bonusu a neoplatí sa ti podávať priznanie spätne.

vroni
8. máj 2023

@mama4444, keď si pracovala, tak ti na materskej musel vyjsť rakúsky bonus, v dvoch krajinách o rovnaký bonus určite žiadať nemôžeš.

mamina7070
8. máj 2023

a mas vobec nejake zdanitelne prijmy zo slovenska za posledne dva roky? nie davky a pod
ak nemas nemas narok na bonus a nema zmysel podavat

mama4444
autor
8. máj 2023

@janka_v nepracovala som, bola som len na materskej ( teda aspon to co si idem podavat alebo chcem danove )
Bojim sa toho ze ked si to podam 2 r dozadu pokuta je 60€ ci mam ist do rogo alebo nie

mama4444
autor
9. máj 2023

@mamina7070 nemam. Pisem ze som bola na materksej tie roky co si idem podavat spatne

janka_v
9. máj 2023

No ale za roky, ktore si nepracovala, nemas narok na bonusy vyplyvajuce z pracovnej cinnosti. To sa nemusis bat, nedostanes ich, jednoducho si precitaj na financnej sprave, kto je prijimatelom bonusov. Nesplnas kriteria na vyplatenie.

mamina7070
9. máj 2023

@mama4444 tak poyom nemas narok na danovy bonus a nemas ani povinnost podat DP

mama4444
autor
9. máj 2023

@janka_v dobre tak nebudem podavat .) dakujem

mama4444
autor
9. máj 2023

@mamina7070 tak nebudem ani podavat spatne. Dakujem vam 🙂

sono2
9. máj 2023

Nemáš nárok
Tak isto som nepodávala, keď som bola na materskej.
Ani na úrade práce Nemáš nárok
Žijem v at