Daňový bonus a dotácia na obedy v škôlke
Dobrý večer chcela by som s opýtať či mi neviete poradiť lebo s tým to nemám skúsenosti . Terás v máji idem podať prihlášku do škôlky dcérka má 5 rokov asi bude predškolskej triede. Manžel poberá na dcérku daňový bonus 100 e. Takže otázka znie môžem žiadať o dotáciu na obedy ? Môže manžel poberať daňový bonus a a aj Mat dotáciu na obedy súčasne ? Či by potom manželovi stiahli ten daňový bonus ?
A ako sa žiada dotácia na obedy kedy ? Ďakujem
@ejkej takže nemusím ani žiadať dotáciu?
@ejkej nemá stravu úplne zadarmo, platí sa za réžiu ako v škôlke, tak aj v škole. Minulý rok som synovi predškolákovi v MŠ platila 22€, teraz platím prvákovi v ZŠ 8€.
@alojzova škôlka ti dá všetky potrebné dokumenty, vrátane žiadosti o dotáciu. Zároveň vám ostáva DB. To bolo niekedy tak, že alebo strava - alebo DB. Teraz to už neplatí.
@ejkej nemá stravu úplne zadarmo, platí sa za réžiu ako v škôlke, tak aj v škole. Minulý rok som synovi predškolákovi v MŠ platila 22€, teraz platím prvákovi v ZŠ 8€.
@alojzova škôlka ti dá všetky potrebné dokumenty, vrátane žiadosti o dotáciu. Zároveň vám ostáva DB. To bolo niekedy tak, že alebo strava - alebo DB. Teraz to už neplatí.
@nikaeli neúplné som sa vyjadrila. V tomto štáte nie je nič zadarmo ..
Nejako nerozumiem tomu, co ma danovy bonus spolocne s obedami. Normalne poberam DB na tri deti, jedna dcera na osemrocnom ma obedy zadarmo, druha dcera na ZS tiez. Najmensia plati, lebo este nie je predskolacka. Plati sa teda samozrejme rezia.
Nejako nerozumiem tomu, co ma danovy bonus spolocne s obedami. Normalne poberam DB na tri deti, jedna dcera na osemrocnom ma obedy zadarmo, druha dcera na ZS tiez. Najmensia plati, lebo este nie je predskolacka. Plati sa teda samozrejme rezia.
@veronicka1901 ja som sa zľakla, lebo jeden čas bolo, že ten, kto poberá daňový bonus, nemal nárok na obedy zadarmo. Ale od 2023 to už neplatí, čiže sú zadarmo bez ohľadu na to, či niekto povera, či nie db
@veronicka1901 lebo niekedy to tak bolo bud jedno alebo druhe. A este nevieme co bude od septembra
@veronicka1901 lebo niekedy to tak bolo bud jedno alebo druhe. A este nevieme co bude od septembra
@slavomira236 aha, dakujem za vysvetlenie 🙂
@nikaeli ďakujem a kedy sa na to mám pýtať keď odnesiem prihlášku či stačí v septembri pri nastupe
@alojzova obedy ma predskolak zadarmo, danovy bonus na to nema ziaden vplyv. ale to zadarmo je v uvodzovkach, pretoze rezijne naklady platit musis. vysku si urcuje zriadovatel, niekde je to 5€, niekde 25€.
@matkahelka dakujem
U nás na dedine nie sú zadarmo obedy. Môj syn je predškolak a akurát škôlku ma zadarmo posledný rok
U nás na dedine nie sú zadarmo obedy. Môj syn je predškolak a akurát škôlku ma zadarmo posledný rok
@70 a vypisujete papier o dotáciu na stravu? Lebo to si musíte vypísať na základnej škole. Inak nedostane vaše dieťa stravu "zdarma"
@70 a vypisujete papier o dotáciu na stravu? Lebo to si musíte vypísať na základnej škole. Inak nedostane vaše dieťa stravu "zdarma"
@hrasocek12 áno vypisujem . Kuchárka mi dala papier ,vypísala som a odovzdala jej .

@alojzova ak bude predškolacka, obedy má zadarmo.