Daňový bonus na deti počas PN
Ahojte ,som na PNke ,prosím Vás bude mi vyplatený daňový bonus na deti v ročnom zúčtovaní?Či nie ?Bol mi vyplácaní každý mesiac k výplate ,ale keďže som teraz na pnke ,neviem ako to je .Ďakujem
@anonym_7d1a79 ako myslíte ,že či budem mať naň nárok ?som z toho jeleň ... ĎAKUJEM
@mima343 ak budeš mať za celý rok dostatočný príjem na získanie plného daňového bonusu, tak ti ho vyplatia. Sumy ti z hlavy nepoviem. Ak by si bola napr. 10 mesiacov PN, tak ti určite nevyjde bonus na tieto mesiace.
@anonym_7d1a79 ako myslíte ,že či budem mať naň nárok ?som z toho jeleň ... ĎAKUJEM
@mima343 ahoj, mozno teraz strelim odveci, ale zavisi od toho, ci si odviedla pocas roka aspon tolko dani, kolko by si mala narok na danovy bonus.ak by si napr.pracovala len par mesiacov v roku, odviedla by si malo, tak by ti nemohli vyplatit cely danovy bonus,lebo nema logiku, aby ti vratili z dani to, co si neodviedla
@mima343 ahoj, mozno teraz strelim odveci, ale zavisi od toho, ci si odviedla pocas roka aspon tolko dani, kolko by si mala narok na danovy bonus.ak by si napr.pracovala len par mesiacov v roku, odviedla by si malo, tak by ti nemohli vyplatit cely danovy bonus,lebo nema logiku, aby ti vratili z dani to, co si neodviedla
@janetinka27 ahoj,som zamestnaná od februára a môj plat bez daňového je asi cca 800€ ,na pnke som zatiaľ ani nie mesiac ale budem dokopy asi tri mesiace doma
@janetinka27 ahoj,som zamestnaná od februára a môj plat bez daňového je asi cca 800€ ,na pnke som zatiaľ ani nie mesiac ale budem dokopy asi tri mesiace doma
@mima343 ty nemozes vediet ako dlho budes doma. vsetko sa uz meni.
@anonym_ef01a3 tak viem koľko budem asi cca doma
@mima343 ty vies a vies ze idu po PNkach? uz kratia aj tym po operaciach. co ti poviem, hajzli su to.
@mima343 ty vies a vies ze idu po PNkach? uz kratia aj tym po operaciach. co ti poviem, hajzli su to.
@anonym_ef01a3 no tak mne neskratia ,iba ak predĺžia .Mala som operáciu ani nie pred mesiacom a maroduje sa s tým čo som mala aj pol roka aj rok .Takže tak ,ale hneď ako sa dám dokopy nemám byť v pláne navyše byť doma.Nakolko mám ešte aj akútny zápal ,tak nemám len jedno ale viac toho .Tak toho sa nebojím ,doktor povedal pol roka určite doma ale nechcem byť
@anonym_ef01a3 no tak mne neskratia ,iba ak predĺžia .Mala som operáciu ani nie pred mesiacom a maroduje sa s tým čo som mala aj pol roka aj rok .Takže tak ,ale hneď ako sa dám dokopy nemám byť v pláne navyše byť doma.Nakolko mám ešte aj akútny zápal ,tak nemám len jedno ale viac toho .Tak toho sa nebojím ,doktor povedal pol roka určite doma ale nechcem byť
@mima343 len aby si nebola prekvapena. idu po kazdom.
Každá máte múdry telefón...treba si to vyhľadať
@dianaaaaa dosť zle vysvetlené, daňový bonus za obdobie PN alebo OČR môže byť doplatený v ročnom zúčtovaní alebo daňovom priznaní, ak je počas celého roka dostatočný príjem
@anonym_076f98 dopocita to mzdarka aitomaticky, alebo treba poziadat?
@micicka o ročné zúčtovanie žiada zamestnanec písomne, daňové priznanie si podáva sám
@micicka o ročné zúčtovanie žiada zamestnanec písomne, daňové priznanie si podáva sám
@anonym_076f98 ano,to viem. zle som polozila otazku. Staci ked poziadam o rocne zuctovanie? Mzdarka automaticky prepocita, ci mi treba doplatit bonus? Ale teraz ked pisem, tak mi z toho logicky vyplyva, ze ano 🙂 dakujem
@anonym_076f98 ano,to viem. zle som polozila otazku. Staci ked poziadam o rocne zuctovanie? Mzdarka automaticky prepocita, ci mi treba doplatit bonus? Ale teraz ked pisem, tak mi z toho logicky vyplyva, ze ano 🙂 dakujem
@micicka samozrejme, v ročnom zúčtovaní sa daňový bonus prepočíta na celoročný príjem automaticky
@anonym_ef01a3 no určite nebudem prekvapená ,niesom s tých čo naťahujú pnku .Mám operovanu ruku nakoľko je s tým človek doma aj pol roka aj rok ja mám byť v pláne 3 mesiace
@mima343 nikoho nezaujima co mas v plane. a db si mozes spatne ziadati v RZD

@mima343 Áno, pri RZ si môžeš uplatniť dodatočne DB za mesiace PN. Samozrejme, pokiaľ budeš mať naňho nárok - vzhľadom na ročný príjem.