Daňový bonus na dieťa vyplácaný mesačne
Baby chcem sa opytat, ako to mate vy? Ja som prvorodicka a mamka mi spominala, ze si ho mozem uplatnit mesacne alebo k danovemu. Danova poradkyna manzela je aspon podla mna spekulantka nemoze si tie peniaze dako zobrat? Pri danovom? Alebo napr ai z nich nieco vziat? A vyhovori sa ze a mali ste daky nedoplatok tak som stiahla z tohto napriklad.. viete co myslim.. Ako to mate nastavene vy? Dakujem
@lucka_ke ano muz je pracujuci. Vie skontrolovat cisla ale tak uz poznam par ludi ktorych oblbli . Aj moja mam nikdy nemala pri danovacke v praci danove a ked ho dala urobit sesternici zeazu jej vzdy vychadzalo
ak je manžel zamestnaný môže si uplatňovať mesačne u zamestnávateľa ak je živnostník uplatňuje si raz ročne v DP.
Čísla nepustia - účtovník, mzdárka, daňový poradca - nikto si tie peniaze nemôže nechať ani ich nijako získať pre seba.
vsak snad manzel ma od nej dostat vysledok zuctovania (resp. danoveho priznania), tam uvidi, za ktore mesiace mu bol danovy bonus priznany resp. za ktore mesiace si ho narokoval a aky bol vysledok preplatok/nedoplatok
a nie nemoze si ich nijako zobrat pre seba, vsak to je relativne jednoducha matematika ak teda podava danove priznanie to klasicke a navyse mzdarky/danovnicky maju na to system, nahodia tam x cisiel a vypluje im vysledok
asi v práci nenahlásila všetko, na čo mala nárok, účtovníčka vie len to, čo jej zamestnanec nahlási... aj účtovníčka v práci, aj daňový poradca, aj tvoja sesternica sa riadia rovnakým zákonom a musí výjsť to isté každému
@patka06 ok dakujem za radu
@lucka_ke chapem niz neviem mamine to tak vyslo u rodiny takze neviem dakujem za radu
No je mozne, ze ked das vypocitat dane desiatim ludom, dostanes desat vysledkov. Otazka je, ktory je spravny. Je sesternica uctovnicka, mzdarka, danovacka? Dostala rovnake info ako "spekulantka" uctovnicka? Osobne by som si vysledok od "spekulantky" (ak jej neverim) dala overit u ineho odbornika, nie u rodiny.

daňový bonus má len pracujúci, ty ak budeš na materskej alebo rodičovskej nárok mať nebudeš, jedine muž ak pracuje... a nie, daňový poradca si to nemôže len tak nechať, snáď si muž vie skontrolovať čísla