Daňový bonus na dve deti v roku 2025
Zdravím, prosím Vás, prvý krát sa bude podávať daňové s tým že už máme dve deti zarátať.. dostáva sa tak isto že 100€ na mesiac na jedno čo je 1200€ na rok alebo to bude zmenená suma keď už ide o dve deti?
@gabi2789 miešaš jablká a hrušky. V roku 2024 bol DB na deti 140€/mesiac/do 18r a 50€/mesiac/nad 18r. To aká suma DB ti nakoniec vide záleží od základu dane (resp. čiastkového základu dane), či sa počas roka už DB čerpal, či si oprávnené osoby spájajú príjem v DP FO. Je tam viacero premenných na ktoré treba brať ohľad. V skratke je 27% základu dane resp. ČZD.
Jablká, hrušky ale otázka nebola koľko je daňový bonus na dieťa teraz alebo koľko bol ani ako sa to ráta ale či sa poberá len na jedno dieťa alebo keď je detí viac sa poberá na obe…?
@gabi2789 ale ved ty sama nevies, co sa pytas... danove za ktory rok? Kedy sa narodilo druhe dieta? Aky je zaklad dane? Dostala si relevantne otazky... Pytas sa nadalej nezmysel... a pobera sa na kazde dieta od mesiaca, v ktorom sa narodilo...ale nemusi to byt 100Eur
@maximiliana to len ty nerozumieš.. pýtaš sa tam ďalších xy otázok pritom stačilo napísať poslednú vetu iba kde si napísala že sa poberá na každé dieťa. Ďakujem.. vyššie som písala za ktorý rok, ale si myslím že odpovede na tie otázky nemusíte poznať keď stačilo jednoducho napísať že na každé dieťa sa poberá. Opakujem sa.. CHCELA SOM LEN VEDIEŤ AKO FUNGUJE DAŇOVÝ BONUS NA DIEŤA ci je jedno koľko deti že ten bonus je stale rovnaký (aj keď viem že sa to odvíja od viacerých bodov a nie každý dostane rovnaký bonus) alebo či sa bonus počíta na každé dieťa zvlášť. To je vše
@gabi2789 5 sekund googlenia a mohla si usetrit jednu zbytocnu diskusiu... pises za rok 2024, sumu za rok 2025... takze stojim si za tym, ze sama nevies, co chces...
@maximiliana tak v tom máš pravdu že nemám jasno v sume ale za mňa je to nepodstatné keď som sa nepýtala na to či mám správne uvedenú sumu.. otázka si myslím že bola jasná
ale ďalej neriešim očividne si ty a tie ktoré ti dali like unudené a riešite chyby v statuse lebo kto by chcel pochopil by aj keby som analfabet a napísala by som tam medzitým aj iné šašky ..jediná chyba tam bola že som dala sumu ktorá platí od roku 2025 keby tam napíšem 140€ tak by bola otázka jasnejšia? Že sa pýtam či sa ten konkrétny bonus dáva len na jedno dieťa aj keď ich je viac alebo na každé zvlášť ..? Odpoved som dostala takže konverzáciu ukončujem ďakujem
Môžu aj marci vyplácať dane na účet ?
@erik8905 nie, ale dúfam, že v apríli už áno!
Dobry prosim vas vie mi niekto povedat kde sa da zitit ledy dostnem danove ?
Ahojte. Neviete mi prosím poradiť v akej výške a či vôbec mám nárok na daňový bonus na dieťa. Som SZCO, uplatňovala som si paušálne výdavky a čiastkový základ dane som mala cca 1500 Eur. Synček má 1 a pol roka. V daňovom priznaní som on požiadala no neviem, či mám vôbec nárok vzhľadom na svoj príjem.
Dobry den chcem sa spytat priatelovi priesiel papier ze ma stopnuty danovy bonus na deti co to moze znamenat moze byt ze nedostaneme peniazky
Dobry den chcem sa spytat priatelovi priesiel papier ze ma stopnuty danovy bonus na deti co to moze znamenat moze byt ze nedostaneme peniazky
@denisaaaaa666 a od koho mu prišiel papier? Zamestnávateľ, FS SR?
@denisaaaaa666 a od koho mu prišiel papier? Zamestnávateľ, FS SR?
@wiwi28 sr

za rok 2025 sa bude podavat danove az v marci 2026