Daňový bonus z úrokov hypotéky
Ahojte, viete mi prosím poradiť preco nemám narok na to aby som si mohla dat do daňového priznania úroky z hypotéky? Mam menej ako 35 rokov hrubá mzda 1000e hypoteku mam od septembra 2021. Dakujem
Taky istý príjem som mala ,akurat väčšinu roka 2020 som mala rodičovský. A nerefinancovala som
Aký ste mala účel hypotéky? Vzťahuje sa len na účel kupa/nadobudnutie nehnuteľnosti alebo výstavba...nesmie tam byt ani doplnkový účel splatenie iného úveru.
Skús si pozrieť tie podmienky na googli ale oni to automaticky posielajú do internetbankingu v Januári teda aspoň tieto váčšie banky ako Slovenská, VUB a pod. Pokiaľ si v týchto bankách a nenašla si si to tam tak nato nárok nemáš..poprípade ako píšu žienky vyššie pokiaľ si spoludlžník čo je v mojom prípade nato nárok nemáš...ale za každú cenu sa spýtaj nato v banke pokiaľ to nemáš v bankingu ak sa jedná o inú banku
@98 no my sme sa boli nato pytat v banke ale z ineho dovodu lebo hlavny dlznik je priatel splatka odchadza z mojho uctu lebo priatel nieje klient slsp a myslela slm ze automaticky mne to pride do georga ale ked nic nedoslo sli sme sa spytat a hned prve co na nas "vyvalila" ze pokial nemame tlacivo v georgi tak nato narok nemame 😊😊 takze mam skusenost boli sme sa nato pytat 2 tyzdne dozadu...nakoniec oni zriadili priatelovi georga cisto len s pristupom na hypo ale nedali mu absolutne od toho prihlasovacie udaje a tam to bolo s datumom odoslania 1.januara 😊

Narok vznikne ak priemerný mesačný príjem v kalendárnom roku, ktorý predchádza roku, kedy ste podpísali s bankou zmluvu o úvere, nepresiahol 1,3-násobok priemernej mzdy na Slovensku. Treba sa zamysliet, aky ste mali prijem v roku 2020...