Daňový preplatok po práci a úrade práce
Ahojte, mesiac som v roku 2024 pracovala. Potom som bola do decembra na úrade prace. Preddavok na daň mi vznikol 78 eur, tak som si spravila daňové a toto by mi malo vrátiť. Ale akurát dnes mi vraveli baby v novej práci, že som to spravila zle, že proste tým, že som bola na úrade práce 11 mesiacov a jeden mesiac zamestnaná že to malo vyjsť oveľa viac na preplatok dane a nie len tých 78 euro. Je to tak prosím? Ja som bola v Tom že som to urobila dobre. Ďakujem za rady veľmi si vážim každú odpoveď.
@patka06 ďakujem som veľmi rada. Kolegyňa má strašne zneistila. Ďalšia kolegynka si robí daňové vraj zajtra a v pondelok to posiela poštou. Budú jej to akceptovať prosím? Netuším na čo doteraz čakala ale tak čo už no 🙂
V čom ťa nezneistila? Stačí sa zamyslieť a máš odpoveď.
V pondelok je posledný termín aj na odoslanie poštou - áno budú akceptovať
@patka06 tým úradom práce. Mne to prišlo v poriadku že úrad práce rieši proste sociálna poisťovňa a že to mám dobré ale ona stále že nie že to mám zle lebo keď ona bola na podpore tak jej vrátili aj za toto obdobie čo mi príde nelogické.
Presne ako píšeš, je to nelogické - z podpory neplatíš daň, nemajú teda čo vrátiť.
Nechapem, odviedla si 78€ dan a kolegyna ti tvrdi, ze ti maju vratit stovky €, no aj by vratili, ak by si tie stovky € odviedla 🤷♀️ ty si neodviedla. Nemaju co vratit.
Co sa tyka danoveho termin na podanie je 31.3., ak to posle kolegyna postou 31.3., bude to v poriadku, rozhodujuci je datum podania (peciatka posty).

Vrátia ti presne toľko koľko si za ten jeden mesiac zaplatila daň -to je preplatok dane
Urobila si to správne