Darcovská zmluva a dlhy
Zdravim
Chcem sa spýtať už sa to dlho ťahá otec daroval druhému synovi darom diel v dome pred cca 10 rokmi on od vtedy robil na živnosť a začal robiť dlhý takže sa dostali na dom a dlží takmer cca okolo 17 tisíc € zo všetkým teraz ale sa stala taká situacia že ho dlhodobo byl a čaká sa už dlho na súd a na základe týrania sa bude vracia darcovskú zmluva a zaujíma že ten dlh 17 tisíc € si zoberie z sebou si to zostane aby to zaplatila rodina ?
@mirec273 dlh patrí synovi, keď mu nebude patriť dom logicky na dome nebude dlh.
Ťarcha (záložné právo) zostane. Prípadná exekúcia by znemožnila vrátenie daru, darca by tak mal nárok na náhradu daru v peniazoch.
@draik je tam aj taký problém že on na rodinnom dome nieje samostatný vlastník je tam dokopy 4 vlastníci a on ma 1/4 a exekutor zatiaľ už dlhodobo na napadnutý ten jeho diel na tom dome a ked ho videdia tak že je tam možnosť aj za ten dlh zaplatiť niekdo z rodinných prislusnikoch ale mňa skôr zaujímalo či by sa to dalo nejakým spôsobom napadnut tu exekúciu keď to bolo takým spôsobom urobené že ten kdo daroval jemu diel bol týrani a fyzicky napádany a že by si to zobral zo sebou a ten diel ďalší clovek z rodiny by si to napísal na seba ale by to bolo už čisté bez exekucie mňa či by sa to dalo napadnúť

@mirec273 aj si si to po sebe cital? Bolia ma oci.
Snad sifru rozlusti @draik