icon

Dlh v zdravotnej poisťovni a šanca kúpy tovaru na splátky

nicolette23
30. júl 2021

Ahojte chcem sa spýtať ak mám dlh na zdravotnej daju mi nieco na splátky napríklad s Planea alebo tak? Vďaka za každú odpoveď 🙂

martina1201
30. júl 2021

@nicolette23 ak je tam exekúcia skôr nie ako áno. Aj nebankovky majú náhľad do registra. Treba čím skôr splatiť exekúciu. Najlepšie to čo chces investovať do splátok priplácať na zdravotnú a zaplať exekúciu skôr.

vanda323
30. júl 2021

@nicolette23 Nemyslím si že ti dajú, pretože teraz sa to kontroluje všetko je poprepájané..švagrinna tak mala a nedali jej mobil na splatky

lucka_ke
30. júl 2021

radšej si najskôr poplať dlhy lebo ťa ani neošetria v nemocnici

hopsadobrandejsa
30. júl 2021

Dlh obvykle znaci zlu platobnu disciplinu cize v tomto pripade skor nie.

Splat si radsej dlhy a odvykni si zbytocne sa zadlzovat, ulahcis si zivot.

nicolette23
autor
30. júl 2021

@lucka_ke ja som sa pýtala či mi niečo dajú a nie že či ma niekde osetria.. A papier o dlhu mi prišiel tento týždeň aj keď nechápem ako sa tam môžem mať dlh keď som zamestnaná a zamestnávateľ zamna platí..

nicolette23
autor
30. júl 2021

@hopsadobrandejsa papier o dlhu mi prišiel tento týždeň nechapem ako sa tam objavilo tých 100€ keď som zamestnaná a s tej poisťovne som odišla pred cca 3 rokmi a zrazu teraz mi prišiel dlh..

palicka
30. júl 2021

@nicolette23 môže sa to stať. Mohli ste mat nejakú dobu v minulosti “nevykrytu” poistením. Napr. pri zmene zamestnania, neskoré prihlásenie na UPSVaR po ukončení vzdelávania…. Môže ísť p oveľa starší dlh. 100€ nie je horibilná suma. Vyplatiť a budete pokojne spávať.

lucka_ke
30. júl 2021

no však keď je to nízka suma vyplatiť a nebude problém ani so splátkovým nákupom

patka06
30. júl 2021

@nicolette23 na papieri o dlhu by malo byť obdobie kedy dlh vznikol, možno sú tam už aj nejaké úroky z omeškania, ak tam ten údaj nie je ... volaj do poisťovne, hlavne s nimi komunikuj, aby sa už dlh nezvyšoval
Na splátky ti možno dajú ..len treba vyskúšať, nie všetky takého dlhy sú v registri, hlavne keď si papier dostala nedávno

lentilkaxxx
31. júl 2021

Urýchlene treba riešiť dlh, lebo môže behom týždňa nepekne nárast. Pred cca 6 rokmi som riešila za jedného nášho "kolegu" - spiťana, ktorého šéf v dobrej vôli na par hodín mesačne zamestnával. Prišiel mu výmer, že mu chýba nepokrytych cca 7 rokov. Volala som dobrej kamoške na poisťovňu. Vysvetlila mi, že v ten deň je to 8. deň od doručenia výzvy a musí v ten deň dlh vyriešiť a vyrovnať, inak mu nebudú počítať z minima za dané obdobie, ale z priemernej mzdy a za celé obdobie! Tak som pre istotu volala ďalšej kamoške na UPSVaR. Tá ho našla cez 5 rokov v evidencii poberateľov sociálnych dávok, ale on to vtedy nenahlasil na VŠZP. Vytlacila mi doklad o dobe evidencie, chlapa som doviezla na VŠZP, tam to zaevidovali a zistili, že chýbajú vykryte necelé 2 roky, čo som zo šéfových peňazí hneď uhradila. Takto ho to vyšlo cca 700 eur miesto asi 20-nasobku. Stačilo 1 deň premeškať.

martina1201
31. júl 2021

@nicolette23 prečo si si rovno nezasla do tej poisťovní a nespýtala sa na obdobie ktoré nie je vykryte? Možno si len nezahlasila ďalšie štúdium, prípadne keď si bola vedená na úrade práce a podobne. Mne sa tiež stalo že neevidovali rok vysokej školy a rok na úrade práce a preto som doplnila údaje a bolo po dlhu.... Čím skôr riešiť nech sa to nezabdba a dlh bude potom omnoho väčší.