icon

Do akej doby musím v poisťovni nahlásiť, že sa stal úraz?

19. okt 2023

Je nejaká doba do ktorej sa má nahlásiť poisťovni, že sa stal úraz? Ak si to chcem uplatniť. Úplne som na to zabudla. Platím si poistenie desaťročia

jj298
Odpoveď bola odstránená
autor
19. okt 2023

@jj298 ďakujem síce iná poisťovňa ,tak skúsim u nás 6.10.bol rok

draik
19. okt 2023

Ste v lehote.

jarka_black
19. okt 2023

Určite sa aspoň pokúste podať žiadosť o plnenie z úrazu. Ďalším pripoistením môžu byť trvalé následky, ktoré môžete uplatniť.

martinp288
19. okt 2023

Po uplynutí jedného roka od poistenej udalosti začína plynúť všeobecná premlčacia doba v trvaní 3 rokov. Podľa § 101 Občianskeho zákonníka: „Pokiaľ nie je v ďalších ustanoveniach uvedené inak, premlčacia doba je trojročná a plynie odo dňa, keď sa právo mohlo vykonať po prvý raz.

autor
19. okt 2023

@jarka_black nie sú trvalé následky

sweet20
25. okt 2023

platis si desatrocia jednu a tu istu poistku?

autor
25. okt 2023

@sweet20 áno, má zmysel zrušiť životnú poistku každý druhý rok?

sweet20
25. okt 2023

nie rusit.. aktualizuje sa kazdy rok

sweet20
25. okt 2023

meni sa ti stale zivotna situacia..napr len taky prijem ovplyvni vela..

jarka_black
25. okt 2023

Súhlas so sweet20. Poradca by Vás mal kontaktovať raz ročne a podľa životnej situácie upraviť zmluvu... pripoistiť, odpoistiť, zmeniť poistné sumy a pod. Napríklad za tie roky ak máte 2., 3. pilier alebo iné úspory, možno nemusíte platiť vôbec poistku za smrť. Lebo pozostalí majú co dostať. Možno ste splatil úver a podobne.

jarka_black
25. okt 2023

A benefitom toho každoročného servisu je aj to, že nepremeškáte nahlásiť poistnú udalosť a dostať plnenie z tej poistky. Ja svojim klientom hovorím, aby poistenie POUŽÍVALI. Či za dom alebo cestovné alebo životné.

sweet20
25. okt 2023

@jarka_black suhlasim so vsetkym

martinp288
26. okt 2023

@sweet20 Ja viem prečo jej rušia každé dva roky poistku a robia novú a vieš to aj ty. Žiaľ máme aj takých kolegov. Nebudú to prerábať, ale robiť nanovo a cenu už nejako ukecajú.

sweet20
26. okt 2023

@martinp288 myslim, ze to myslela inac.. ale radsej to prerobim.. lebo jaj na zaciatku davam vela rokov sporenia, ale vzdy to upravujem podla zivotnej situacie.. takze u mna nie je pravda, že klienti platia za jedno a to iste dlhe roky

martinp288
26. okt 2023

@sweet20 áno prerabam zmluvy aj ja, ak treba. Maximum poistných dôb dávam tiež a potom podľa potreby sa upravujú veci. Narážal som na praktiky, ktoré robia niektorí agenti, že po dvoch rokoch zmluvu zrušia a urobia novú. Dôvod je jasný - %

sweet20
26. okt 2023

@martinp288 ano.. aj to, ze cim das viac rokov tak je suma pre klientov nizsia.. cize super..

autor
26. okt 2023

@jarka_black nemám splatený úver, nemám ďalšie úspory ani 3. pilier a podobne a pod mám finančného poradcu..
@martinp288 mne nerušia zmluvy každý druhý rok, to len @sweet20 sa rozčuľuje nad tým že má desaťročie tú istú poistku

martinp288
26. okt 2023

@autor Čo všetko sa za tých niekoľko rokov v tvojom živote zmenilo? Zohľadňuje tieto zmeny aj poistka?

sweet20
26. okt 2023

😂😂 ja sa nerozculujem.. je to tvoja vec