Do akej doby musím v poisťovni nahlásiť, že sa stal úraz?
Je nejaká doba do ktorej sa má nahlásiť poisťovni, že sa stal úraz? Ak si to chcem uplatniť. Úplne som na to zabudla. Platím si poistenie desaťročia
@jj298 ďakujem síce iná poisťovňa ,tak skúsim u nás 6.10.bol rok
Ste v lehote.
Určite sa aspoň pokúste podať žiadosť o plnenie z úrazu. Ďalším pripoistením môžu byť trvalé následky, ktoré môžete uplatniť.
Po uplynutí jedného roka od poistenej udalosti začína plynúť všeobecná premlčacia doba v trvaní 3 rokov. Podľa § 101 Občianskeho zákonníka: „Pokiaľ nie je v ďalších ustanoveniach uvedené inak, premlčacia doba je trojročná a plynie odo dňa, keď sa právo mohlo vykonať po prvý raz.
@jarka_black nie sú trvalé následky
platis si desatrocia jednu a tu istu poistku?
@sweet20 áno, má zmysel zrušiť životnú poistku každý druhý rok?
nie rusit.. aktualizuje sa kazdy rok
meni sa ti stale zivotna situacia..napr len taky prijem ovplyvni vela..
Súhlas so sweet20. Poradca by Vás mal kontaktovať raz ročne a podľa životnej situácie upraviť zmluvu... pripoistiť, odpoistiť, zmeniť poistné sumy a pod. Napríklad za tie roky ak máte 2., 3. pilier alebo iné úspory, možno nemusíte platiť vôbec poistku za smrť. Lebo pozostalí majú co dostať. Možno ste splatil úver a podobne.
A benefitom toho každoročného servisu je aj to, že nepremeškáte nahlásiť poistnú udalosť a dostať plnenie z tej poistky. Ja svojim klientom hovorím, aby poistenie POUŽÍVALI. Či za dom alebo cestovné alebo životné.
@jarka_black suhlasim so vsetkym
@sweet20 Ja viem prečo jej rušia každé dva roky poistku a robia novú a vieš to aj ty. Žiaľ máme aj takých kolegov. Nebudú to prerábať, ale robiť nanovo a cenu už nejako ukecajú.
@martinp288 myslim, ze to myslela inac.. ale radsej to prerobim.. lebo jaj na zaciatku davam vela rokov sporenia, ale vzdy to upravujem podla zivotnej situacie.. takze u mna nie je pravda, že klienti platia za jedno a to iste dlhe roky
@sweet20 áno prerabam zmluvy aj ja, ak treba. Maximum poistných dôb dávam tiež a potom podľa potreby sa upravujú veci. Narážal som na praktiky, ktoré robia niektorí agenti, že po dvoch rokoch zmluvu zrušia a urobia novú. Dôvod je jasný - %
@martinp288 ano.. aj to, ze cim das viac rokov tak je suma pre klientov nizsia.. cize super..
@jarka_black nemám splatený úver, nemám ďalšie úspory ani 3. pilier a podobne a pod mám finančného poradcu..
@martinp288 mne nerušia zmluvy každý druhý rok, to len @sweet20 sa rozčuľuje nad tým že má desaťročie tú istú poistku
@autor Čo všetko sa za tých niekoľko rokov v tvojom živote zmenilo? Zohľadňuje tieto zmeny aj poistka?
😂😂 ja sa nerozculujem.. je to tvoja vec