Dobré sporenie pre dieťa
Ahojte , poradíte niekto nejaké dobré sporenie pre dieťa ?
@ivanka444 jedine invstovat, investovat a investovat
@patka06 prosim vies mi v skratke napisat ako to funguje ?
@andula1988 riešili sme to cez finančnú poradkyňu - ale dá sa ich kontaktovať aj priamo, zaplatíš vstupný poplatok a potom mesačne, podmienky sa dajú dohodnúť .... určíš si počet mincí, ktoré chceš získať.
Keď dosiahneš hodnotu mince, automaticky ti ju pošlú ... máš ju doma.
@patka06 a to ti pošlú zlatú mincu v presnej gramáži a vo vopred daných karátoch? už si im skúšala tie mince aj naspäť odpredať? tiež absolútne netuším ako to funguje....pritom investovaniu do fondov trochu rozumiem, ale toto zlato nejako nechápem....ak aj mám zlatú mincu a mám ju doma, či ju potom musím odpredať danej spoločnosti a ako oni potom určia cenu....
@mogaa áno pošlú mincu tak ako píšeš, predať som neskúšala - nebol dôvod
Môžeš ju predať, ktorejkoľvek spoločnosti , resp. tam kde je to najvýhodnejšie.
Cena je vždy určení vopred, rovnako ako keby si predávala zlomkové zlato. výkupná cena sa určuje podľa ceny zlata na svetových trhoch
@ivanka444, investovanie s garanciou 🙂
@ivanka444 neodporúčam investovať do firiem/fondov/zlatá o ktorých nič neviete. Je potrebné investovať do stabilných spoločností, ktoré majú históriu a dlhodobé výsledky. Toto by vám mal poradiť finančný agent. Obyčajný človek sa na trhu v toľkých produktoch nedokáže vyznať.
Dobrý deň.
Klasické sporenie pre deti v banka nemá perspektívu a nedokáže dostatočne zúročiť vložene peniaze.
Súhlasím z názorom že investovanie bude ta najlepšia cesta pokiaľ je plán investovať peniaze dlhodobo. Zlato je dobrý uchovávateľ hodnoty ale ako investičný nastroj na dlhy horizont pomerne neprakticky. IŽP alebo aj investične životne poistenie je zaujímavé pre samotne poisťovne pretože si dokážu zarobiť na zbytočných poplatkoch ktoré Vás oberajú o zisk. Každé investovanie zo sebou nesie určite rizika a nikto vám nemôže garantovať vynos takže by som bol opatrný pri takých ponukách.
Odporučil by som investovať do cenných papierov cez obchodníka z cennými papiermi ideálne do ETF fondov. Oproti tradičným podielovým fondom majú nižšie poplatky a pri držaní viac ako rok sú oslobodene aj od dani.

Sporenie ako také nemá zmysel, skôr investovanie.
Ja dôverujem zlatu
https://www.goldenoaktrust.sk/