icon

Dôchodkové poistenie. Kde ho mám vybaviť?

vefi89
22. jan 2010

Nenašla som túto tému, ale pokiaľ je založená, tak sa ospravedlňujem adminom za robotu 😅

Chcela by som vedieť, ako na to?? Kde mám ísť, keď si chcem vybaviť toto poistenie?? a koľko sa mesačne platí??ďakujem

gapa
23. jan 2010

asi ti ide o dôchodkové poistenie mamičiek? alebo dobrovolné?

ak to prvé, tak pozri napr. tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

ak chceš platiť dobrovolne, tak treba podať prihlášku na RLFO v SP podla trvalého pobytu. Dôch.poisteie však je dosť drahé!18%+6%+4,75% z vymeriavacieho základu na mesiac.

vieraj
24. jan 2010

dobrovolne dochodkove poistenie sa ti neoplati.kym pojdes na dochodok nebudes vidiet ziadny rozdiel na vyske dochodku. stat plati toto poistenie za mamicky a z celkom slusneho vymer. zakladu. len na 2.pilier plati 1170sk. a skoro zatolke plati aj do 1. piliera.

vefi89
autor
26. jan 2010

keď ja vôbec nerozumiem čo je I. a II. pilier. ale nejde o mňa, to som mala asi napísať hneď 😅
ide o môjho manžela. má na krku nejaké exekúcie a z toho dôvodu nechcem, aby pracoval na zmluvu. tým pádom sa mu nerátajú roky do dôchodku. preto by som chcela za neho začať odvádzať, aby mal aspoň nejaké peňiažky z toho a mal nárok na dôchodok

danu
26. jan 2010

kikaz • 2d • Dnes o 19:41
mesačne takže príjem potom o ničom alebo sa mám na to vykašľať, ale obdobie mi nezarátajú do dôchodku. To je ale výmysel aby žene na MD zrušili odvody. Ale veď z niečoho trebalo zvýšiť dôchodcom, ktorý môžu aj mať dôchodky aj robiť a to sa im náklady na život zmenšujú. Super nie zas potrestáme maminy, ktoré sa naháňajú. 😠

kikaz • 2d • Dnes o 19:47
Je to zle napísané. Písala som o tom či viete, že keď poberate rod.príspevok a pracujete na dohodu, štát vám ruší povinné dôchodkové sporenie, čo je 90e mesačne. A teraz vykašlete sa na to ale nezarátajú vám roky do dôchodku, alebo si to budete samé platiť čo potom robíte v práci za pár šupov alebo čo.

vieraj
27. jan 2010

kikaz, dochodkove teraz neries, pojdes na dochodok o 40 rokov a zakon bude uuuplne iny. staci mat odpracovanych 15 rokov a dochodkovy vek a dochodok budes mat.

anika11
4. aug 2013

@vieraj vidim,ze diskusia je uz stara tak neviem ci mi budes vediet odpovedat,ale vsimla som si,ze si pisala tie sumy,co plati stat na dochodkove poistenie.nevies nahodou,kolko je to teraz?ide o to,ze som 5 rokov na materskej a teraz mam vazne zdravotne problemy,tak rozmyslam ci a ako vybavit invalidny.pred materskou som toho vela neodrobila,tak by mi to asi ratali z tych odvodou,co plati stat za mamicky.len netusim ake su tie sumy a kolko by potom bol ten invalidny..ani priblizne 😒 pojdem aj do soc poistovne,len tiez nieje jednoduche behat po uradoch,ked ma clovek zdravotne problemy 😖 tak zatial zistujem aspon po nete 🙂 ak by si vedela blizsie info,bola by som vdacna 😉 pekny den

strapatymajo
5. aug 2013

stará diskusia, ale aj tak ... najskôr by som vyriešil splatenie dlhu a potom sníval o dôchodku