icon

Dokedy má prísť daňový bonus?

olvedicsilla
9. máj 2014

este som nic nedostala na ucet a vy???

22beba
9. máj 2014

ani ja :-/

chiccco
9. máj 2014

Danovy bonus je vyplacany vo vyplate,samostatne nechodi na ucet a pobera ho len ten kto pracuje.

kaingrid
9. máj 2014

vraj do 10maja - takze asi do dnes...Ani my sme este nedostali....Postarka chodi okolo druhej tak snad dojdu...Cakame sek. Min.rok sme mali na ucet a mali sme neskor ako tí co mali sekom. Skor sa obavam toho ze dnes to sice DU posle ale posta donesie sek az v pondelok alebo utorok :/

kikina84
9. máj 2014

@chiccco mne zas hovorili ze danovy bonus sa vyplaca az pri rocnom zutovani daní..tak ako to kurnik je,človek sa z toho nevie vysomáriť..Ja uz druhy mesiac robim a davala som si ze chcem dostavat danovy bonus na dieta 20e..no uz mi prisla druha vyplata a ziadna zmienka o danovom bonuse na vyplatnej paske..Fakt by ma zaujimalo ako to funguje ten danovy bonus 😒

alenah31
9. máj 2014

Pokiaľ si na MD resp. RD daňový bonus nemáš prečo dostávať - je vyplácaný vo výplate rodičovi, ktorý pracuje pokiaľ si ho u zamestnávateľa uplatňuje. Pokiaľ si vydatá a manžel si ho neuplatnil počas roka mal možnosť si ho uplatniť pri ročnom zúčtovaní - vtedy by mu ho zamestnávateľ musel vyplatiť najneskôr v marcovej výplate, ktorú mal vyplatenú v apríli. Pokiaľ je živnostník a uplatnil si daňový bonus v daňovom priznaní bude mu vyplatený najneskôr do 10. mája.
@kikina84 pokiaľ už druhý mesiac pracuješ (tvoj manžel, resp. otec dieťaťa daňový bonus nepoberá) v práci si ho uplatňuje matka tým, že vo Vyhlásení v práci zamestnávateľ zapíše od kedy a na koho si bonus uplatňuješ. Pokiaľ si normálne zamestnaná zamestnávateľ ti MUSÍ daňový bonus vyplácať každý mesiac....žiadne uplatnenie v ročnom zúčtovaní dane!!!! Dá sa to síce aj vtedy, ale len pokiaľ si ty sama zabudla oznámiť skutočnosť u uplatňovaní svoju zamestnávateľovi. Choď na mzdové a uisti sa, či máš vo Vyhlásení tebou podpísané uplatňovanie bonusu a odkedy. Od toho mesiaca ti ho musí vyplácať a ten zabudnutý (nevyplatený) bonus ti buď vyplatí v tom RZD alebo keby veľmi chcel vie ti ho vyplatiť aj v ďalšej výplate naraz (všetko sa dá keď sa chce) 🙂

qqdankaqq
9. máj 2014

Ani nám ešte nenabehol na účet, žeby až v pondelok? 😒

maminag
9. máj 2014

My tiež ešte nemáme na účte.....dúfam, že nezabudnú, švagrinke sa stalo, že je "zabudli" poslať, a keby sa v júni neozvala, tak ich asi ani nedostane...