icon

Dostali ste už daňové priznanie?

laura155
22. apr 2020

Neviem či to sem patri ,ale dostal už niekto na poštu Danove.

suzitok
22. apr 2020

Na ucty koncom mesiaca, poštou spravidla začiatkom maja

fokuska
22. apr 2020

@laura155 Nie si danovy urad, ty nemas co na postu dostavat danove priznanie. Ty ho praveze musis podavat.
Co ocakavas, ze ti pride?

korunka1
22. apr 2020

@fokuska 😂

fokuska
22. apr 2020

@korunka1 Ale tak ja neviem... ak neposielala danove sama, ale robil jej rocne zuctovanie zamestnavatel, tak mozno caka na potvrdenie o rzd, alebo potvrdenie na 2%, alebo co ja viem co sa pod tym skryva?

Ked niekto napise, ze mu konci materska, tak su dve moznosti - bud je to naozaj materska, alebo je to rodicovska, to uz som tu celkom zvyknuta, ale ked povies danove priznanie, tak ktovie co sa za tym skryva.

korunka1
22. apr 2020

@fokuska mne to nemusíš vysvetľovať 😀, ja sa len divím, že si nepoužila aj expresívnejšie slová...niekedy to veľmi láka, či?

evittam
22. apr 2020

@korunka1 To nemozes. Uz sa tu potom na teba dotknuté stazuju a admini vyhrazaju.😀😉

suzitok
22. apr 2020

Este to moze byt aj daň za dom/byt, alebo smeti....😃

korunka1
22. apr 2020

@evittam tak to dôverne poznám

fokuska
22. apr 2020

@suzitok Moze to byt ozaj cokolvek... tak ako "dan na manzelku" - akoby sa zdanovalo to, ze ma chlap manzelku :D a pritom myslia nezdanitelnu cast zakladu dane na manzelku...

evittam
22. apr 2020

@fokuska A este sa spytaju ci si to moze uplatnit aj ked nie su manželia.🙄 A ked odpises, ze v názve je to hadam jasne tak si nahlasena za arogantnu.

fokuska
22. apr 2020

@evittam Samozrejme, ze si arogntna... lebo odpoved nebola "ano" tak ako ocakavali. Cize na vine si ty.
A vlastne je to nefer, lebo ked spolu ziju, tak akoze co tam zalezi na tom ci maju ten zdrap papiera, ze su manzelia, ked v podstate ako manzelia funguju /koniec ironie) (a len pre vysvetlenie: nemam nic proti nezosobasenym parom, ak akceptuju to, ze nebudu mat k dispozici vyhody manzelstva).

patka06
22. apr 2020

@laura155 veľmi nejasná otázka, skús ju položiť presnejšie..takto nedostaneš správnu odpoveď

korunka1
22. apr 2020

@fokuska
@evittam
Baby...za chvíľu Vás zrušia lebo ste mimo témy 😂
Ale tých príhod by bolo určite na knihu 😎😀

evittam
22. apr 2020

@fokuska Vieš, je zaujímavé ze inde napr.v DE si na mňa partner moze aj ked nie sme manželia. O to ide ako píšeš ak spolu žijeme a vychovame deti tak je smiesne ze tu nie.😉 Ale nejak ma to netrapi.

fokuska
22. apr 2020

@evittam Tak hej, to je zas debata na inu temu ako je nastaveny system a ci by mohol byt vylepseny.
Ja som poukazovala na tu logiku, ze je zadefinvane ze je to na manzelku a zacnu polemizovat ze je to nefer, ze preco by nemohli mat narok.
Rovnako ako ked polemizuju, ze nedostanu matersku ked nepracovali, lebo ved budu dost pracovat potom, tak tiez je to nefer.

nellka1997
26. máj 2020

Ahojte dostali ste us Daňové priznanie ja som podala 4.5.2020 stále čakám 😂

fokuska
26. máj 2020

@nellka1997 Na co cakas? Na ake priznanie? Na vratenie dane?

evittam
26. máj 2020

@nellka1997 Ako píše
@fokuska
A podala si 4.5.? Tak si dostuduj podmienky vrátenia preplatku-do 40dni od nasledujúceho mesiaca po mesiaci podania. Cize cakaj.

slavkasj
27. jún 2020

DP-vyplnenie. Poprosim o radu. známy pracoval 1-2/2019 ako živnostník, má 2 faktúry a 2 mesiace platil zdravotku. Ukončenie živnosti 26.3.2019. Potom v mesiacoch 6-8/2019 robil ako zamestnanec. Idem mu robiť DP za ten rok 2019. Ktoré DP mu urobiť a ako? Úhrn príjmov bude mať aký? A aký postup ďalej? Kde uviesť odvody zdravotnej zo živnosti? Poprosím o radu, za ktorú vopred veľmi pekne ďakujem. 🙂

fokuska
27. jún 2020

@slavkasj Preco mu robis DP ty, ked vobec nevies ako na to? Nemalo by zmysel dat to urobit niekomu kto vie "ktore DP a ako"?

evittam
27. jún 2020

@slavkasj Ako som ti napisala v inej diskusii a ako
@fokuska
Na co ideš robit niečo comu nerozumies?!

evittam
27. jún 2020

@fokuska Toto nepochopim- prd tomu rozumie ale hura idem urobiť DP.

suzitok
27. jún 2020

@slavkasj toto sú základy pre vyplnenie DP, neviem si predstaviť, ako by si to vyplnila, keby mal plny šanón prijmov a výdajov a zároveň napríklad uplatnenie rôznych bonusov, atd...
Na túto otazku ti tu neodpovie nikto, to by ti rovno dotyčná to DP aj vypracovala...

slavkasj
27. jún 2020

@fokuska viem robiť DP zamestnancov a sama sa snažím hocijako učiť robiť rôzne.co je na tom zle? Nevieš pomôcť tak nepíš.

evittam
27. jún 2020

@slavkasj Nic zle na tom nie je. Ja viem pomoct ale za toto mi ľudia platia. Nie že tebe poviem ako to mas spraviť a zaplatia tebe.😀😀😀😀
A som svojprávna, našťastie, cize budem písať co uznam za vhodne ja. Nepotrebujem k tomu tvoje odporučanie.

evittam
27. jún 2020

@slavkasj Btw.ak teda vies vyplniť DP typ A tak si otvor DP typ B a preštuduj pokyny-nemal by to byt potom az taky problem pre teba. Ale ak ti nic nehovorí jednoduche účtovníctvo pre SZČO tak to problem bude. Vela šťastia a hlavne tomu komu robis DP.

zuzap33
27. jún 2020

@slavkasj sa čudujem, že ti dal robiť, keď o tom nemáš ani potuchy. Načo sa vôbec do toho púšťas?

evittam
27. jún 2020

@zuzap33 Lebo sa chce hocijako ucit a my co jej napíšeme k veci nevieme poradiť 😀😉.
Nie zeby sa najskôr naučila-kurz,prax ale rovno naostro... ale aj to je cesta len aby na to nedoplatil ten co to DP podpise a odovzda..