Dotácie na tepelné čerpadlo
Riešili ste niekto tepelné čerpadlo cez dotacie?
Ďakujem za každú radu.
Ďakujem.
@3petka Koho osloviť v prvom rade?
Je to dobrá investícia?
Tak najprv je dobre dať si spraviť cenové ponuky. A nenaletieť hneď tej najlacnejsej. Teraz je hodne lacných značiek.
Keď budeš mat ponuku ktorá sa ti páči oslovis toho dodávateľa a buď všetko za teba vybaví on ty len podpíšeš zmluvu o dotácii čo ti príde alebo si to budeš musieť nahodit sama. Nič zložité.
Ale čo sa týka preplatenia dotacie to už všetko vybavuje dodávateľ.
Či je to dobrá investícia si musíš zhodnotiť sama. My osobne doma mame TČ a nemenila by som.
Záleží aj od toho či je dom vhodný pre tc, teda ak je to novostavba je to jasne ale ak rekonštrukcia alebo teda starší dom či soľná parametre na montáž tc to znamená či má vyhovujúce tepelne straty.
Ale dobrý dodávateľ ti na všetko odpovie.
@3petka Vlastnim nehnutelnost, chatu, 25 rocnu, nezateplenu. Mozem poziadat o dotaciu? V akej vyske cca je dotacia?
Dakujem za odpoved.
@spongebob1 ak je na katastri napísané že chata tak nemôžeš. Musí tam byt rodinný dom alebo rozostavaný rodinný dom.
My sme riešili dotáciu s firmou Fenomis. Resp. oni to riešili za nás, nakoľko sme tu kupovali tepelko. Každopádne, takto je to za mňa najlepšie, keďže ty nemusíš riešiť nič a všetko vybaví firma. O starosť menej. 🙏
@3petka dakujem za odpoved. Trochu pritiahnute za vlasy, ale co uz. Nehnutelnost ma aj popisne aj evidencne cislo, takze ziadat kataster o zmenu. Tak isto je tam moznost nahlasenia trvaleho pobytu.
@spongebob1 no jedine ale toto by už muselo ísť znovu cez stavebné povolenie ak sa nemýlim. Ale nie som si istá. No teba sa informovat
@spongebob1 no jedine ale toto by už muselo ísť znovu cez stavebné povolenie ak sa nemýlim. Ale nie som si istá. No teba sa informovat
@3petka Dobry deň. Chcem sa spýtat ako postupovať ak firma nespolupracuje pri žiadosti na tepelné čerpadlo. Namontovali nám ho vo februári. A doteraz nič. Všetko sme samozrejme samozrejme dodali ako bolo treba a v júni voláme že ako to vyzerá a oni nám povedali že človek čo pre nich dotácie vybavuje už pre nich nerobí. Že máme im poslať číslo parcely a oni to podaju znova. Ale neviem teda či ten proces má nastať odznova aj potvrdenie u notára alebo nie lebo nič od nás už nežiadali len to číslo parcely. Vieme si tu dotáciu poprípade vybaviť aj samy? Ďakujem za radu
@3petka Dobry deň. Chcem sa spýtat ako postupovať ak firma nespolupracuje pri žiadosti na tepelné čerpadlo. Namontovali nám ho vo februári. A doteraz nič. Všetko sme samozrejme samozrejme dodali ako bolo treba a v júni voláme že ako to vyzerá a oni nám povedali že človek čo pre nich dotácie vybavuje už pre nich nerobí. Že máme im poslať číslo parcely a oni to podaju znova. Ale neviem teda či ten proces má nastať odznova aj potvrdenie u notára alebo nie lebo nič od nás už nežiadali len to číslo parcely. Vieme si tu dotáciu poprípade vybaviť aj samy? Ďakujem za radu
@ferdo122 no tam zrejme toho moc nenarobíte. Len naozaj aby to podali znova, ale dotacie sa momentálne navydavaju sú pozastavené lebo všetky prostriedky sú rezervované. Buď ešte koncom roka spustia krátke kolo aby vyčerpali iné prostriedky alebo si budete musieť počkať možno aj rok na novú výzvu.
@ferdo122 no tam zrejme toho moc nenarobíte. Len naozaj aby to podali znova, ale dotacie sa momentálne navydavaju sú pozastavené lebo všetky prostriedky sú rezervované. Buď ešte koncom roka spustia krátke kolo aby vyčerpali iné prostriedky alebo si budete musieť počkať možno aj rok na novú výzvu.
@3petka ďakujem za rýchlu odpoveď. A ako postupovať ďalej. Viem si tu žiadosť podať aj sám a potom čakat stým že má tam budú mať zaregistrovaneho stým že mi príde výzva keď sa dotácie znova spustia alebo mám sledovať kedy znova spustia poukážky a bombardovať firmu až poda novú žiadosť ? A či ešte vlastne budem mať po takom čase nárok na dotáciu ? Ďakujem za odpoveď
@3petka ďakujem za rýchlu odpoveď. A ako postupovať ďalej. Viem si tu žiadosť podať aj sám a potom čakat stým že má tam budú mať zaregistrovaneho stým že mi príde výzva keď sa dotácie znova spustia alebo mám sledovať kedy znova spustia poukážky a bombardovať firmu až poda novú žiadosť ? A či ešte vlastne budem mať po takom čase nárok na dotáciu ? Ďakujem za odpoveď
@ferdo122 áno dotáciu si môžeš zaregistrovať sám. Ale pokyn na vydanie poukážky musí dať len ta firma na základe čísla poukážky a overovacieho kódu. Najprv sa registrujes, potvrdzuješ žiadosť a potom žiadosť upravujs bez zmien a tam je uvedený overovací kód na vydanie poukážky. Toto dáš firme ktorá to bude vybavovať. Následne ti príde poukážka, toto ale až po úkone čo má robiť firma a keď je možné to urobiť. A zvyšok tiež robia oni.
Teraz je možné najprv zamontovať zariadenie a potom žiadať (kedysi sa muselo žiadať a až po vydaní poukážky sa mohlo montovať) Tak len dúfať že to nezmenia.

Pýtaj sa. Vybavujem ich každý mesiac kvantum