Dvojité uplatnenie odpočítateľnej zložky pre študenta
Dobrý deň, som trochu zmätená z uplatňovania odvodovej odpočítateľnej zložky do Sociálnej poisťovne pri brigádnickej dohode študenta. Praocvný pomer sa mi v jednom zamestnaní skončil ku dňu 14.3., no výplata za tento mesiac mi príde teraz v apríli. Tu som si uplatňovala úľavu od odvodov. Keďže však mám druhé zamestnanie, kde by som si túto úľavu chcela uplatniť, je možné ho doručiť už teraz aby bolo platné od apríla? Bude to brané ako dvojité uplatnenie, aj keď už nie som v pracovnom pomere? Vďaka!
SP neumozni dvojite uplatnenie odpocitatelnej polozky. V marci, by ti z noveho aj tak nebolo umoznene si ju uplatnit. Pokial si prvy pp ukoncila, oni ta odhlasili, tym aj ukoncili oop a novy zamtel ta k 1.4. musi na oop prihlasit. Avsak ty musis o to poziadat a vypisat vyhlasenie. Takze sup pondelok na personalne.
Ak by tvoj prvy pp stale trval, tak tam musis ukoncit uplatnovanie oop.

Normalne si nahlasis v pondelok u noveho zamestnavatela, ze od 1.4. si ju uplatnujes tam. Ved u stareho si ju mala naposledy za marec. To, ze vyplata pride v aprili, neznamena, ze sa tym polozka uplatni v aprili.