Energetická kríza - robíte si zásoby?
Ahojte, prosím vás, všade po internete na mňa vyskakujú videá, že si máme robiť zásoby, lebo ide energetická kríza… Myslíte si, že nás to čaká? Alebo aký na to máte názor? Prípadne, čo si robíte do zásoby? Ja už neviem, čomu veriť, všeličo je na internete… Človek sa niekedy bojí, najmä kvôli deťom.
@miriam7979 na mna ziadne videa nevyskakuju...a nerobim si aktualne ziadne specialne zasoby
Stačí si pozrieť len jedno takéto blbé video a už na teba budú vyskakovať ďalšie. Stačí si prestať a algoritmus si nájde niečo iné
Minule na mojom mobile ukazovala kamoška svadobné šaty ktoré má vyhliadnuté, hoc svadba v nedohľadne a potom na mňa furt šaty vyskakovali
Zásoby robím jedine finančné, na dôchodok , pre istotu , lebo nevieme , čo bude .
Inak žijem každý deň normálne bez strachu
@miriam7979 Vyskakuje to na teba, lebo to vyhľadávaš. A potom ti to už ponúka samé od seba také články a videá.
Či bude kríza alebo nie, nevie nikto. Však treba si urobiť také zásoby, aby si napr. týždeň vedela vystravovať rodinu bez toho, aby ste išli do obchodu.
zacni si pozerat maciatka a steniatka, algoritmus sa ti upravi.
zasoby? ked bude problem, tak bude vacsi nez pat kil muky alebo desat kil cukru. ten problem nebude trvat tyzdne ani mesiace. a zasoby na par rokov? mozno tak stovky a tisicky konzerv?
Nesleduj tú čo si sa tu na ňu včera pýtala a jej podobných, ale overené zdroje a zdravý rozum a nebude to na teba vyskakovať, nepanikár a nešír paniku...
Energetická kríza? Akože si kúpim plynovú fľašu, alebo nabijem batériu do auta, aby som si na ňu napojila televízor? Či akých energií si mám urobiť zásobu?
@miriam7979 tu máš aj odporúčané zásoby
https://www.minv.sk/?co-robit-v-pripade-krizy-a...
https://www.72h.gov.cz/cs
@miriam7979 nic take na mna nevyskakuje. Ale tak byvam v byte, skladovacie priestory mam obmedzene. Nemam kam dat 1000 litrove ibc na pitnu vodu, ani 30kg masa ci 20kg zemiakov, elektrinu, plyn ci phm uz vobec 🤷♀️
Zásoby robím jedine finančné, na dôchodok , pre istotu , lebo nevieme , čo bude .
Inak žijem každý deň normálne bez strachu
@anonym_9babe9 správny postoj, tiež som na tom rovnako. Ja to skoro vôbec nesledujem, ale moj manžel podrobne dlhe roky sleduje mnohé aj predošlé problemy vo svete, doma, tak ma celkom prehlad, a jeho úsudok je, ze taka kriza nenastane, a aj tomu verím. Ak by nahodou, tak by som to riešila za horúca, neznasam paniku vopred.
To čo sleduješ ta prenasleduje, tak sú nastavené algoritmy nie len na sociálnych sieťach. Na mna vyskakuju dovolenky a tenisky
Všetko podstatné nájdeš na stránke rozpad.cz .
Ale stručne - zásoby treba robiť podľa toho, akú krízu očakávaš. Väčšinou to aj tak vyjde inak, preto treba mať zásoby také, aby ti nebolo ľúto, že kríza neprišla. T.j. mať to, čo aj tak využiješ, len vo väčšom množstve a nakúpené výhodne.
Nepoučili sme sa z kovidu a zase budú ľudia stáť jak teľatá na toaleťák?
@refly nepoučili. akurát to nebude toaleťák ale napríklad soľ alebo olej, proste niečo iné

Ak myslíš potravinové zásoby tak tie mám vždy. Bývame v rod dome máme špajzu, pivnicu...
To nemáš pár kg cukru, múky, pár kg mäsa v mrazničke ?