icon

Energopomoc a nečakaný účet za teplo

Včera o 06:39

Ahojte, stalo sa vam niekomu, ze podla EIC cisla ste vedeli ze narok na energopomoc nemate, toto info potvrdil aj dodavatel elektriny zvysenim preddavkov z dovodu ze nesplnam narok...a zrazu mi do schranky prisiel sek na teplo?
Co to je zas za bordel? Ved bolo uvedene, ze ak vznikne na jednu komoditu ak na vsetky, nie?

anonym_594706
Včera o 06:59

Budeš vracat :D

anonym_cabe12
Včera o 07:43

@anonym_autor treba to nazývať tak, ako to v skutočnosti je. To nie je energopomoc, ale energoúplatok.

lukbe
Včera o 07:49

Sek na teplo je iné ako elektrina ci plyn. Tie sa budú nejako dorovnať pri vyúčtovaní. Uz sa to tu písalo 100x. Aj to, že jedno ukazuje a inak robia. Škoda sa tým zapodievat.

autor
Včera o 08:01
@lukbe

Sek na teplo je iné ako elektrina ci plyn. Tie sa budú nejako dorovnať pri vyúčtovaní. Uz sa to tu písalo 100x. Aj to, že jedno ukazuje a inak robia. Škoda sa tým zapodievat.

@lukbe dost o nicom koment. Viem ze je to ine a princip vyplacania je iny. Ale tak neznela otazka. Otazka znela ako je mozne ze na elektro nemam narok a na teplo mam. Ved ked raz splnam bonitu domacnosti ma prist pomoc na vsetko, ak nesplnam bonitu tak nema prost ani sek...mas k tomu nieco ci len napisat 100 prvy koment k jicomu?

anonym_a21a91
Včera o 08:15
@anonym_autor

@lukbe dost o nicom koment. Viem ze je to ine a princip vyplacania je iny. Ale tak neznela otazka. Otazka znela ako je mozne ze na elektro nemam narok a na teplo mam. Ved ked raz splnam bonitu domacnosti ma prist pomoc na vsetko, ak nesplnam bonitu tak nema prost ani sek...mas k tomu nieco ci len napisat 100 prvy koment k jicomu?

@anonym_autor k tvojej arogancii uz dufam nikto ziadny koment ani nenapise. Zisti si sama ak si taka mudra. Kocka vyssie ti to pekne vysvetlila

lukbe
Včera o 08:45
@anonym_autor

@anonym_autor ak sa ti nepáči komentáre k veci, nastuduj si sama. Kazda položka je predsa niečo iné. Niečo sa nezvyšuje, alebo malo, tam nedaju energopomoc, niečo sa dorovna. Vôbec to nie je tak, ze ma príst sek na všetko. Ale to by si musela vedieť čítať s porozumením. A ano, píšem,ze robia inak, teda majú v tom bordel. Stačí poriadne čítať, rozmýšľať, a nie odpisovať odveci.

slavomira236
Včera o 08:45
@anonym_autor

@anonym_autor ako je to mozne? Tam sa neberie len prijem berie sa spotreba metre stvorcove a to o kolko bude zvysena ekektrina zalohove platby doposial a v buducnosti..takze je mozne ze na jedno dostanes na druhe nie.

anonym_c4555b
Včera o 08:46
@anonym_autor

@anonym_autor čo riešiš rok a pol a nebudeš mať žiadnu energopomoc...o starosť menej

slavomira236
Včera o 08:49

@anonym_autor mama byva sama v byte ma prizemi dochodkyna takze kuri viac po dnou su pivnice a vchod ma krajny byt. Jej kamaratka buva na 5tom kde ma teplo pkus susedia dookola kurenie nezapina celu zimu plus 2 prijmy a dostali obe rovnako sek na 19 eur takze ako to pocitanu presne sni srnka netusi

lukbe
Včera o 08:54
@slavomira236

@anonym_autor mama byva sama v byte ma prizemi dochodkyna takze kuri viac po dnou su pivnice a vchod ma krajny byt. Jej kamaratka buva na 5tom kde ma teplo pkus susedia dookola kurenie nezapina celu zimu plus 2 prijmy a dostali obe rovnako sek na 19 eur takze ako to pocitanu presne sni srnka netusi

@slavomira236 mam dojem, ze toto počítajú podľa bydliska, nie podľa spotreby.

slavomira236
Včera o 08:56
@lukbe

@slavomira236 mam dojem, ze toto počítajú podľa bydliska, nie podľa spotreby.

@lukbe byvaju v bytovkach vedla seba. Obe bytovky patria pod bytove druzstvo..

anonym_da067f
Včera o 09:01

@lukbe ako sorry ale ty to nechápeš, autorka píše ze príjem rodiny prekročil referenčnu hodnotu bonity domacnosti tj na člena rodiny majú viac ako 1930e, tým pádom nemá nárok na žiadnu pomoc ani teplo ani plyn ani elektrika. Ona to vie a čuduje sa, že jej prišla pomoc za teplo lebo NEMALA PRIST ty i ďalšie nicky jej píšu somariny.

Autorka asi by som zavolala na to centrum, a sek by som neprevzal. Vlastne máš čas to riešiť skrz platnosť šeku.

lukbe
Včera o 09:05
@anonym_da067f

@lukbe ako sorry ale ty to nechápeš, autorka píše ze príjem rodiny prekročil referenčnu hodnotu bonity domacnosti tj na člena rodiny majú viac ako 1930e, tým pádom nemá nárok na žiadnu pomoc ani teplo ani plyn ani elektrika. Ona to vie a čuduje sa, že jej prišla pomoc za teplo lebo NEMALA PRIST ty i ďalšie nicky jej píšu somariny.

Autorka asi by som zavolala na to centrum, a sek by som neprevzal. Vlastne máš čas to riešiť skrz platnosť šeku.

Chápem, aj mne ukazuje, ze nemám nárok, a sek mi prišiel. Veď média uvádzajú, ze tam majú chyby. A nepíše, ze je to kvoli prekroceniu prijmu rodiny.

autor
Včera o 09:06
@anonym_da067f

@anonym_da067f dakujem za rozumny koment. Presne tak to je, este ze ja sa mam naucit citat s porozumenim a mam tu radu od ludi co nechapu suvislosti 😅
Zavolam urcite. Ale sek som si nasla piatok vecer tak cakam do pondelka...a preto som sa pytala ci "stalo sa vam niekomu"...

anonym_da067f
Včera o 09:08
@lukbe

Chápem, aj mne ukazuje, ze nemám nárok, a sek mi prišiel. Veď média uvádzajú, ze tam majú chyby. A nepíše, ze je to kvoli prekroceniu prijmu rodiny.

@lukbe tak tiež by si mala zistiť priamo, ne spoliehať sa na web stránku. A ak ti píše, že máš nárok na nižšiu cenu elektriny, TJ. spĺňate bonitu tak tvoj sek je platný. Ale autorka bonitu nespĺňa.

Ak vám prišiel tzv. energošek (poukážka na pomoc s energiami), ale domnievate sa, že naň nemáte nárok, šek odporúčame nepreplatiť, aby ste sa vyhli povinnosti vrátiť peniaze neskôr.

lukbe
Včera o 09:10
@anonym_da067f

@lukbe tak tiež by si mala zistiť priamo, ne spoliehať sa na web stránku. A ak ti píše, že máš nárok na nižšiu cenu elektriny, TJ. spĺňate bonitu tak tvoj sek je platný. Ale autorka bonitu nespĺňa.

Ak vám prišiel tzv. energošek (poukážka na pomoc s energiami), ale domnievate sa, že naň nemáte nárok, šek odporúčame nepreplatiť, aby ste sa vyhli povinnosti vrátiť peniaze neskôr.

@anonym_da067f no určite budem niekde volať, ja tomu rozumiem, autorka nech si robi, čo chce.

anonym_da067f
Včera o 09:11
@anonym_autor

@anonym_da067f dakujem za rozumny koment. Presne tak to je, este ze ja sa mam naucit citat s porozumenim a mam tu radu od ludi co nechapu suvislosti 😅
Zavolam urcite. Ale sek som si nasla piatok vecer tak cakam do pondelka...a preto som sa pytala ci "stalo sa vam niekomu"...

@anonym_autor áno tie komentáre o čítaní ma zarazili, nakoľko tie co ich písali čítať s porozumením nevedia. Verím, že to vyriešis.

anonym_da067f
Včera o 09:12
@lukbe

@anonym_da067f no určite budem niekde volať, ja tomu rozumiem, autorka nech si robi, čo chce.

@lukbe ved ak zistia, že nárok nemáš tak sa oni ozvu a vymôžu od teba neoprávnene vyplatene prostriedky.

lukbe
Včera o 09:13
@anonym_da067f

@lukbe ved ak zistia, že nárok nemáš tak sa oni ozvu a vymôžu od teba neoprávnene vyplatene prostriedky.

@anonym_da067f ano, netrpezlivo čakám 😂

ekira1
Včera o 16:26
@lukbe

@lukbe a čítala si, že autorka píše, že to overovala u dodávateľa ? No ten, čo tu má problém s čítaním si akurát tak ty a ďalšia, čo sa musí skrývať za anonym, aby ju niekto nespoznal.

ekira1
Včera o 16:28
@anonym_a21a91

@anonym_autor k tvojej arogancii uz dufam nikto ziadny koment ani nenapise. Zisti si sama ak si taka mudra. Kocka vyssie ti to pekne vysvetlila

@anonym_a21a91 veď si to zisťovala, preto ju to prekvapilo 😄 a píše pravdu, koment o ničom, respektíve o niečom úplne inom ako sa pýta. Takže i tvoj komentár je zbytočne útočný a tiež úplne mimo.

anonym_386879
Včera o 21:23

@anonym_autor No toto je ta Ficova premudrela politika..,ale s tymto odbor europomoc zase museli zriadti ttoto oddelenie, ktore to musia rieist,,,teda nove pracovne miesta, teda myslim si..,Ved kto by to nerobil,,pekne v kancli,,,im mozno super plat, a nam par e .a ze vraj niektori nemaju ani narok,, Matovicovi vsetko pekne vychadzalo, hoci sa musela platit a nie v malych eurach ockovacia proticovidova akcia,,teda preventivka aby ten covid clovek nedostal .Len vela slovače to nevedelo pochopit..Ja tteraz ,ak dozijem budem volit Matovica,,je nebojacny,,a vie aj gazduvat,keby bol byval dovladol Igorko, tak uz by sme zo zivotnou urovnou boli ako Rakusani,,A ze vaj uz nas aj Rumuni predbehli..Najhorsie to maju dochodcovia,, vsetko si musia platit, a starodochodcovia maju velmi nizke dochodky..Viem,od niektorych 70--az 80 rocnych ,velmi slabe dochodky