icon

Exekúcia, požičanie peňazí

1gabriela13
22. dec 2021

Ahojte ženy . Potrebujem sa s Vami poradiť lebo som na vážkach. Kamarát z detstva,s ktorým sme spolu vyrastali ma požiadal o pomoc . Pre 5mi rokmi sa rozviedol. Boli spolunajomnici mestského bytu zo zenou,ktorú si on po čase môže odkúpiť za symbolické euro. Teraz ho dala ex na súd,žiada polku z ceny toho bytu. Súd to schválil ,nariadil aj vyplatenie,lenže nechápem z akého dôvodu to neriešil kamoš,nateraz má exekúciu na výplate,ostáva mu minimum nejakých 400eur,preto prestal platiť aj nájom ,ma 6 mesačnú sekeru (1100eur) a dostal ultimátum že má vyplatiť do konca decembra,ak nie,musí sa vysťahovať. Požiadal ma,či mu nemôžem tých 1100eur požičať. Rozum mi hovorí nie,no predsa mi ho je ľúto a rada by som pomohla. Po ďalšie,mám obavy z čoho mi to vráti. Že vraj mal s ex pôžičku,že ju dá na súd a bude sa domáhať polky tej pôžičky. Jemu už zrejme pôžičku nedajú a naďalej bude mať exekúciu na krku. A poprípade,nesedia mi ani niektoré veci,len sa v Tom veľmi nevyznám.za každú Vašu radu ďakujem 🙏

Strana
z2
evalin88
22. dec 2021

@1gabriela13 mojmu otcovi tak bolo luto kamarata s detstva, ale peniaze uz nevidel.

dominidi
22. dec 2021

Nikdy nikomu nepoziciavaj peniaze, ani rodine, nie to rste kamaratovi..my sme to raz urobili a nikdy sme peniaze nevideli

1gabriela13
autor
22. dec 2021

@evalin88
@dominidi rozmýšľala som ešte nad tým že to podpíšeme pred notárom. Ale skôr sa ajtak prikláňam tiež k tomu že mu nepoziciam aj keď mi ho príde veľmi ľúto.

bimbambom
22. dec 2021

Ja som bola nezamestnaná ( síce veľmi krátko, ale bez podpory , čakala som kým sa uvoľní miesto ) a kamoš si bez hanby požičal . Dodnes som nevidela ani peniaze ani jeho .... Nikdy viac . Ale zasa keď som dobrej kamoške požičiavala tak mi vždy vrátila , ešte ona mňa naháňala , že má dlh .
Podľa mňa aj keby chcel nebude ti to môcť vrátiť.

maminkadeticiek
22. dec 2021

Kamoska sa tak zlutovala nad kolegynou a bolanto vavdia suma.Ked peniaze nevidela ani po roku oslovila pravnicku a vysudila ich,lebo mala ich komunikaciu.Ja by som peniaze nepoziciavala,chapem ze je to tazka situacia,nechces ho nechat v srajdach ale nemam z tym dobre skusenosti.

dominidi
22. dec 2021

Nuz pospisat mozes.. a potom s nim na tom sude skoncis ty a bude sa to tahat par rokov a vlastne na poplatky zaplatis sto krat viac..problem na roky rokuce

dadis
22. dec 2021

Prepac, ale dostal sa do situacie vlastnou vinou. Mal platobny rozkaz, mal ho platit. A tak trochu aj tej jeho verzii neverim, ved vedel, ze ma zrazky zo mzdy, mal si hladat brigady, aby si nerobil dalsie dlhy. Nemam pre takych ludi zlutovanie.

sasa1310
22. dec 2021

@1gabriela13 papier u notára je len zdrap papiera. Ešte väčšiu rozprávku ti nevedel narozprávať?

viestta
Odpoveď bola odstránená
1gabriela13
autor
22. dec 2021

@bimbambom
@maminkadeticiek
@dominidi
@dadis no veď práve, že ja kalkulujem s tým že aj keby chcel tak z čoho vráti. Úver si zobrať nemôže ,keď mu teraz nepomohla blízka rodina,tak nepomôže ani vtedy keď tie peniaze bude dlhovať mne. A keď sa ho pýtam prečo to nechal tak ďaleko zájsť tak odpoveď je že si myslel že mu poskytnú úver v banke. A pravda je že po súdoch sa s ním vláčiť nechcem. Tvrdí že to vráti ,ale že teraz sa len ocitol v takej situácii.

evalin88
22. dec 2021

@1gabriela13 notar by bol riešenie ale, ak by si aj nasledne podala na neho exekuciu, tak si až za tou prvou pohladavkou/ exekuciou ktoru ma teraz, cize z tych 400 ktore ma teraz toho uz vela nenasplaca. A zivotne minimum mu ostat musi = peniaze v nedohladne.

evalin88
22. dec 2021

Tak ci tak by si prisla o kamarata

1gabriela13
autor
22. dec 2021

@viestta ten byt ani nie je jeho ,ale bytového družstva. Takže ho majú vysťahovať do konca mesiaca keď nezaplatí dlh .takže si myslím že už ajtak o všetko prišiel.este som navrhla predať auto a nech splatí z toho. Ale zas auto potrebuje k práci.

annamalaga
22. dec 2021

Auto potrebuje k práci ?? Však môže chodiť autobusom, prepana , keď ma prist o byt , tak je mi prednejšie bývanie ako auto. On ma vlastne načo exekúciu? Nato, že nevyplatil ex alebo načo ? Možno vieš ako by si mu mohla pomôcť ?? Že by ste spoločne hľadali prácu v zahraničí aj s ubytovaním , že by viac zarobil, platil záväzky. Takto mu môžeš viac pomôcť. Určite prachy nepožičiavaj, tebe ich tiež nikto na účet neposiela, musíš si ich zarobiť.

maminkadeticiek
22. dec 2021

@1gabriela13 Sama vidis ze je to vecny dlznik.Ze jemu pride normalne neustale si poziciavat,zit na dlh a nesplacat.Neodporucala by som ti v takomto pripade poziciavat mu akekolvek peniaze.Len sa stanes sucastou jeho spiraly dlhov a peniaze viac neuvidis.Rodina urcite vie preco od toho dava ruky prec.Toto sa mu nestalo zo dna na den a teraz ta citovo vydiera vystahovanim.

1gabriela13
autor
22. dec 2021

@annamalaga on má exekúciu na ten dlh na polku bytu o ktorý žiada ex manželka. Nechápem to,ako on môže žiadať keď ten byt bol len prenajatý. Nechápem tomu pravdupovediac. Že vraj preto lebo on si to môže odkúpiť za symbolickú cenu. Lenže on si to ešte neodkupil.

sasa1310
22. dec 2021

@1gabriela13 klame. Nemôže mať exekúciu na byt, ktorý nikdy nevlastnil.

nominativ
22. dec 2021

Dlh chce riešiť dlhom, ktory chce potom riešiť dlhom. Neriešiteľné.

1gabriela13
autor
22. dec 2021

@sasa1310 veď práve,mne to tiež nedáva celé logiku. Musí v Tom byť aj niečo iné si myslím. Ale ďakujem Vám za rady,len ste ma uistili v tom že mu nemám požičiat .

sasa1310
22. dec 2021

@1gabriela13 nie je v tom nič iné. Jednoducho chce prachy bohvie na čo. Na fet, chlast či na automaty, tak si vymyslel rozprávku, ktorá mu nesedí v ničom

amelie2017
22. dec 2021

Akoze zdravy chlap si nevie zarobit 1100€? Keby chodil soboty drevo kalat, tak zarobi. Nabytok stahovat- vyniest gauc a podobne. Lahsie mu je takto. A tej rozpravke o vyplateni byvalej never.

martina1201
22. dec 2021

@1gabriela13 ako môže niekto mať exekúciu na byt ktorý má v prenájme? Však to je nelogické. Buď si myslí že si tak naivná, že mu na to skocis a peniaze mu požičiaš, alebo si myslí, že si tak blba, že aj takto pritiahnuty príbeh zhltnes aj s navijakom..... Alebo klame v tom že byť ešte neodkupil, alebo klame v tom, na čo má exekúciu. Má s bývalou aj deti? Možno mal úver ktorý nesplácal a preto má exekúciu, ale isto nie za byt ktorý nevlastní.....

ursula22
22. dec 2021

vieš môže byť aj to, že teraz nenávidí tú svoju ženu, a radšej oberie sám seba, ako by jej mal čosi dať. je to veľmi časté

ursula22
22. dec 2021

@martina1201
@martina1201 vlastník bytu dal na základe zmluvy o prenájme bytu vystaviť platobný príkaz, stojí to cca 60 eur., ak sa nedohodli na platobnom kalendári, ak sa dohodli na platobnom kalendári a on ho nedodržal ..., si zober, niekoho si nasťahuješ, kto ti neplatí nájom, ty ale musíš platiť mesačné zálohové predpisy ako vlastník bytu

1gabriela13
autor
23. dec 2021

@martina1201
@ursula22
@ursula22 neviem čo za tým môže byť,ale myslela som si že niečo v tomto príbehu nesedí. Nechápem tiež ako mohol dostať exekúciu na byt kde je v podnájme. Že vraj keď vyplatí dlžobu 1100eur tak si ten byt môže odkúpiť za euro a následne keď bude mať na mene byt,tak si naňho môže zobrať pôžičku. Ale to som si rychlo zistila na nete že to je rozprávka. Pravda je niekde inde

agacela
23. dec 2021

@1gabriela13 poviem ti takto … ak ti 1100€ chýbať nebude, máš ich nazvyš požičaj mu ich … ak by ti chýbali tak proste nepozicaj … rataj že už ti ich nevráti … človek ktorý si doteraz mechal zbierať dlhy, sa nepostaví zo dňa na deň aby teraz tebe vrátil peniaze … čo urobil preto aby ho nevyhodili z nájmu ? Ťahal 2 prace ? Nie… proste namočil sa do toho sám a musí sa sám postaviť … pôžička v tomto prípade nie je riesenie … on potrebuje požičať ale nenávratne …
Ver mi, kamarat-nekamarát peniaze už neuvidis …
On ti vôbec nemusi povedať pravdu o všetkom o dlhoch .. určite ich ma viac … tolko prípadov poznam … už len keď si pozrieš stránku www.dlžníci.sk uvidis či aj tam sa mu ma poistnom či daniach nezbiera dlh
Ľudía väčšinou svoje dlhy ignorujú a potom plaču keď im horí za zadkom …

kindervajicko
23. dec 2021

@sasa1310 zmluva o pôžičke urobená vo forme notárskej zápisnice je exekučný titul, pani by sa nemusela naťahovať na súde, hneď by sa mohlo začať exekučné konanie.
@1gabriela13 ako čítam, pán má viac ako dosť exekúcii, ktoré by mali prednosť pred tvojou pohľadávkou, takže je dosť pravdepodobné, že by ti ju ani exekútor nevymohol.

elizabet173
23. dec 2021

@1gabriela13 nepožičala by som mu, ani v prípade, keby mi peniaze nechýbali. To ich môžeš rovno hodiť do kanála. Požičala by som mu v prípade, keby som videla, že sa snaží, že chodí okrem práce na brigády, pomáhať na stavby, dokladať tovar do regálov, len sa mu nedarí dať tú čiastku dokopy. Mal pol roka na to, aby sa z toho vyhrabal, on to riešil tak, že prestal platiť nájom, ale nepodnikol nič preto, aby zvýšil svoj príjem. A ty ho máš zachraňovať. To teda ani náhodou, tak príde o byt, somár, pôjde na ubytovňu, za blbosť za platí a on už nemá 16

elizabet173
23. dec 2021

@kindervajicko exekučné konanie by sa síce začalo, ale najprv by boli na rade predošlé exekúcie, čiže by mohla na svoje peniaze čakať celkom dlho

martina1201
23. dec 2021

@ursula22 ja píšem o inom a konkrétne o tomtototo autorka píše že má exekúciu na peniaze ktoré má vyplatiť expartnerke z trhovej ceny bytu. Isté ak dlží na nájomnom tak exekúciu na doplatenie nájomného dlzneho mať môže, ale isto nie na byt ktorý nevlastní a ma z neho zaplatiť trhovú hodnotu jeho ex partnerke. Toto je tak pritiahnuté za hlavu, že toto by ani naše súdy neodklepli. Jedine ak klame a ten byt už nemá v prenájme ale ho vlastní a nadobudol ho ešte počas manželstva. Lebo ak by ho nadobudol po manželstve tak potom by naň nárok jeho ex nemala....

Strana
z2