Existujú nebankovky, ktoré dajú úver aj do 20 000 EUR?
Dobry den prosim chcel by som sa spytat ci existuju nejake nebankovky s ktorymi mate skusenosti a dali by mi uver do 20 tisic. Chcem totizto stary uver vyplatit a zacat s novym len som zistil ze som v uverovom registry kedze mne odidu peniaze z uctu daju ma do minusu a ked pride vyplata sa mi financie narovnaju. A po 5tich rokoch by som chcel riesit hypoteku lenze tento sucasny uver mam len 2 roky z 8mych a chcem ho vyplatit a zacat novym. Neviem ci som to dobre vysvetlil ale za kazdu pomoc by som bol vdacny.
S pozdravom Marcel
Splácaj starý úver nepotrebuješ nový úver vyberať.
Keď nezvládaš platiť 8 ročný úver ako zvládneš k tomu platiť aj hypotéku? Nemáš žiadne úspory žiješ z ruky do úst, a pri hypotéke musíš mať aj vlastné peniaze.
Nebankovka ti požičia, ale tebe už nie vždy za vyšší úrok ako banka.
@marcelinho38 Nerozumiem, ako by ti novy uver pomohol, ked si kazdy mesiac v debete... Prva vec je, naskrabat tolko penazi, aby si v debede nebol. Alebo s novym uverom by si uz nebol?
Skor sa opytaj v existujucej banke / spolocnosti, ci ti nevedia natiahnut uver, aby si mesacne splacal menej... toto cele co riesis je cesta do pekla...
daj si ku zamestnaniu ešte brigádu a bude to OK.
@marcelinho38 dúfam, ze nie
Pochybujem, ze v nebanlovke dostanes vyhodnejsi uver ako vbanke. Ako by ti zmena poskytovatela pomohla vyriesit tvoju situaciu? Chapem, ked prechadzaju ludia z nebankovky do banky. Ale opacne?
Tiez si myslim ze zober par brigad nech mas peniaze na to prechodne obdobie, aby si nebol v minuse. Potom sa vies aj s bankou pripadne dohodnut ci ti nevedia dat nejaky refinanc na uver (nizsi urok resp. natiahnut obdobie). Hlavne radsej nebud v minuse, pre tvoju buducnost to nebude mat dobry dopad
@marcelinho38 radšej nič nerieš. ďalší expert
To, čo chces urobiť je úplne zbytočné, pretože aj nebankovky majú vlastný úverový register (NRKI - nebankový register klientskych informácií). Tá banka, v ktorej si budeš o 5 rokov žiadať hypotéku, si podá žiadosť ohľadom tvojich dlhov a bude to aj tak vidieť.
@marcelinho38 najskôr si zvys príjem tak, aby si sa nedostával do mínusu. Zober si aspoň 4 hodinové brigády cez víkend. Ak zarobis aspoň 60-70 € za víkend x 4 víkendy, dostaneš mesačne o necelých cca 280-300€ naviac.

Neviem či ešte existuje Silverside nebankovka a Home Credit som si nie istá či už nespada pod banku