Ako efektívne spravovať financie v domácnosti?
Ahojte, hlavne preto píšem lebo potrebujem nestranný názor. Všetko vám neviem napísať lebo to by bolo na niekoľko strán ale skúsim to zhrnúť.
Mám 37 rokov manžel 46, sme manželia 1 rok. Keď sme sa spoznali bol ženatý a mal 2 malé deti, ja som mala 17.
Od mojich 18 rokoch sme spolu, oni zopár rokov bývali spolu ale potom došiel konečne náš čas išli sme spolu bývať do podnájmu. No museli sme sa odsťahovať pretože byt začali predávať. Vtedy on sám zobral hypo na byt, čo sme museli prerobiť a mohli sa nasťahovať. Vtedy ma vôbec ale absolútne vôbec ma nenapadlo že máme zobrať hypo "my" aby to bolo už naše a nie iba jeho.
Dom kde býval s exmanželkou a teraz somnou je dvojgeneračný takže na predaj vtedy nebol ponúknutý kvôli jeho rodičom, s ktorými sme tu dodnes.
Fungovali sme tak že hypo platil sám(cca.150€) ostatné sa delilo,myslím tým vodu, elektrinu, telku, net, smeti, ostatné veci som kupovala ja(potraviny, drogéria). Hneď po prerobení a nastahovani do bytu, som zostala nečakane tehotná. Mesiac pred pôrodom som zostala doma na MD a naše fungovanie v domácnosti sa nezmenili. MD som nemala vysoké lebo výplatu som dostávala aj na ruku. Moje úspory s takýmto tempom začali minút rýchlo. Vtedy som navrhla že teda výdavky sú pre mňa veľa a už nemám taký príjem aký som mala + aj dieťa už tu máme, aby réžiu platil sám a ja budem takisto potraviny drogériu a malému. Samozrejme ani takto som nevychádzala z peňazí tak po 8 mesiacoch som sa vrátila do práce a začala privyrábať okolo 500€ + MD a potom RD, rodičovský príspevok beriem ja, daňový bonus bral on do teraz, do januára, od Januára sme to pridali na mňa,keďže manžel išiel do dôchodku (policajt)a nevedeli sme či sa hneď zamestná alebo chvíľu zostane doma.
@zltalienka fuuu,to je ťažké aj vysloviť a nie to ešte napísať, ale áno
@moncsi1987 po prvé takéto veci sa napisu s fotkou, s menom este aj rokom narodenia verejne na internet. Okres Dunajska Streda je dost mala...
2.gratulujem posrala si život, 20 rokov si nič nevybudovala
A neviem ako ti pomoct, zrejme tvoj expolicajt má to dobre premyslene uz dávno, mna len udivuje že nadtym rozmyšlas až teraz, a doteraz ti cela situacia vyhovovala.
@moncsi1987 skus sa na jeho bývalú nepozerat ako na ex,ale na ženu,ktorá sa stará o choré dieťa.Myslim,ze si tak frustrovana z nej a tých financií s manzelom,ze neveríš ani tomu chlapcovi.Tu diagnózu niekto prehodnotil,vyhodnotil,preto dostáva opatrovateľský a chlapec invalidný.To dieťa ako píšeš o správaní,to je jeho diagnóza.Nechcela by si si to s nou meniť.Zivot s autistom je veeeelmi náročný a vy budte radi,že sa ona stará. Ja sa skôr čudujem,že tie tvoje stavy vyvolali tie obrazy,aj keď to bola už mozno posledna kvapka.Ved si sama povedala,že sa ti nepáčili. V garazi vám uvoľnili miesto a ju potešili.Mozno je vďačná za každú malickost,pretoze z toho co ma asi vyskakovať nemôže. Skôr by som dala na papier koľko teba všetko stojí a koľko jeho.Kolko ostane tebe a koľko jemu.Ked to nepochopí,mate problém.Skus v sebe zadusit zášť voči jeho bývalej.Ona za nič nemôže.Ona by si kľudne mohla vyžiadať opatrovateľské súdne aj na ňu.Pretoze malo financií ma vďaka aj jeho synovi.Je jeho povinnosť sa o neho starat.

@moncsi1987 neriešiť kto koľko dal (z dlhodobého hľadiska) ...môže len ten, čo je finančne "za vodou" a to zjavne nie je Tvoj prípad.
K tomu bytu: takže kým Ty si mu platila stravu, drogériu, varila, upratovala a starala sa o spoločné dieťa tak on si zveľadil majetok, ktorý má teraz na svojom účte.