icon

Firma MCGA vyvoláva mojej rodine, že vraj ja mám dlhy

smoshie
18. okt 2023

Pred pár týždňami mi písal strýko, že mu volala firma MCGA vraj mám dlhy a nevedia ma skontaktovať.

Je mi podozrivé, že mu povedali nech im zavolám a nie že by s vypýtali číslo.
- Volala som na každý úrad aj do banky- neevidujú žiadne dlhy, účtovníčka nevie o ničom.
Nemala som žiadny úver a mám všetko splatené, zdravotku mám zaplatenú riadne bez dlhov.

Volala som im, nedvíhajú.

Na internete sú zmiešané recenzie, že je lepšie to vybaviť a potom že len buzerujú pre nič.
Nedostala som žiadnu oficiálnu listovú dokumentáciu a už mám z nich migrény.

Má niekto s nimi skúsenosť? Ja som vzdala ich ďalej kontaktovať, no možnosť dlhov ma straší.

melanta
18. okt 2023

Aby si mala doklad, napíš im mail, že v prípade, že potrebujú s tebou riešiť nejaké záležitosti, nech ťa kontaktujú na mobilnom čísle.... A zároveň im napíš, že v prípade, že budú kontaktovať iné osoby (napr. rodinných príslušníkov) a informovať ich, že máš dlhy, podáš na nich trestné oznámenie v súvislosti s ochranou osobných údajov. Ak sa ti s nimi podarí nakontaktovať, pýtaj si kópiu zmluvy (medzi tebou a inštitúciou ktorej dlžíš), na základe ktorej vymáhajú, nakoľko nie si si vedomá dlhu. To by som urobila ja. Len tak by som to nenechala, chcela by som mať istotu, že je všetko v poriadku, aj keby som si istá, že je.

tamitamitami
18. okt 2023

Súhlasím s názorom vyššie, určite to rieš písomne aby si mala v prípade potreby dôkazy. Určite to nenechaj len tak.

bluemoon24
18. okt 2023

@smoshie neexistuje, aby nejaka firma vyvolavala rodinym prislusnikum (nebo komukoliv jinemu) a vykladala jim, ze mas dluhy. Neexistuje. Jedine snad v pripade, ze bys mela dluhy u spplecnosti, kde jsi strejdu uvedla jako kontaktni osobu. Ja bych se s nimi emailem zkontaktovala, tak jak pise @melanta a v pripade, ze se nic nenajde, klidne bych na ne podala TO za poruseni GDPR, samozrejme, pokud by ti to strejda dosvedcil.

smoshie
autor
18. okt 2023

@melanta dakujem, dovolala som sa im a nakoniec to bola suseda z bytovky kde som byvala pred 15 rokmi s rovnakym menom

zic
18. okt 2023

@smoshie tak dufam, ze za taky amaterizmus si na nich aspon dobre navrieskala do telefonu...

smoshie
autor
19. okt 2023

@zic ja som si myslela ze hodim telefon o zem. Ale som rada, ze ja mam vsetko na poriadku, len by ma zaujimalo ako sa dostali k mojej rodine 👀