Hypo -Tatra banka
Ahojte. Ak je tu niekti kto staval dom s postupnym financovanim od Tatra banky a zajladal len pozemok na ktorom bude stat bud. Rod. Dom. Kolko tranzi v takom pripade bezne TB ponuka??
Ako ste to mali vy? A vychadzali vam tie tranze?? Lebo ja sa trocha obavam ze ked nam bude treba kupit okna.(30k) A TB nam da menej penazi, ze co potom🤷♀️🤦♀️ ???
@nafka0483 takto, pani v TB ktora zacala vybavovat hypo pre nas, vie, ze potrebujeme pustit prvu tranzu uz na zacatie zaklad. Platne (cize 1. Tranza sa bude ratat ako nejake % z hodnoty zalozeneho pozemku) s tym sa chceme dostat min. Po 1m nad zem (samozrejme ze aj viac) a vtedy nam vraj pustia 2. Tranzu.... Lebo hned na zaciatku sme sa bavili, ze dom budeme dofinancovavat vlastnymi peniazmi, ale zacat by sme chceli tymi z banky... (povedala ze ok-takze to tak aj beriem) len moj muz ked to vybavoval sa zabudol opytat ze kolko tranzi TB poskytuje v nasom pripade🤦♀️🤦♀️ jj zabudlivec to je... 😂🤷♀️ A ano asi sme sa zle pochopili, alebo som to ja nepresne napisala... Samozrejme ze zaklafame aj dom kt. Ideme budovat, len na zaciatok zakladame len pozemok a od toho sa mienime odpichnut..
Aha, no tak to neviem, taky model sme nemali, ale ked vam to umoznuju takt, tak ok 🙂
@nafka0483 ale vy ste teda mali 3 tranze ano?? A posielali ste aj blocky, ci stacila fotodokumentacia??
Zatial 2, tretiu cakame a posielali sme len fotky.

Ako chces stavat dom a zalozit len pozemok, na ktorom bude stat? To neakceptuju, zalozeny mame pozemok a aj dom. Nedalo sa zalozit len dom bez pozemku alebo len pozemok, bez domu.
Tranze mame 3 a funguje to tak, ze mas svoj kapital, ktory do domu investujes. Napr. urobili sme zaklady, zakladovu dosku, vytiahli mury - to sme samozrejme platili my, vsetko sme zdokumentovali a poslali a banka uvolnila peniaze, cize vlastne preplatila to, co je uz postavene. Zas sme investovali svoje a urobili strechu, osadili okna, atd. zas sme vsetko zdokumentovali a pustili druhu tranzu. My sme uz mali urobene tolko, ze sme ziadali aj tretiu, ale napisali nam, ze je to este malo, cize dokoncujeme dalej, zas zdokumentujeme a potom pustia poslednu tranzu.