Hypotéka do daní
Ahojte manžel by si chcel dat hypotéku do daní. Neviete či mu príde nejaký papier z banky alebo tam bude musieť ísť osobne?
Iba doplním že prvý krát to banka nemusí poslať automaticky. My sme si museli o to potvrdenie požiadať a teraz nám chodí každý rok do schránky ( máme UniCredit bank)
@totatimeka robia to automaticky - prvý rok kedy bolo možné toto uplatnenie na to banky neboli systémovo pripravené aj na to upozorňovali.
@alenah31 no my sme si to uplatňovali v roku 2020 neviem či to bol prvý rok
@totatimeka @tinuskamacurka kočky takže takto je to tento rok - záleží od banky:
V roku 2022 posielajú banky potvrdenie o zaplatených úrokoch:
*automaticky poštou ( ČSOB, 365bank, UniCredit bank),
*automaticky do internetbankingu/aplikácie ( VÚB, Slovenská sporiteľňa, Prima banka),
*až po žiadosti klienta (mBank, Tatra banka)
Iné banky a pobočky zahraničných bánk - treba zistiť na infolinke danej banky alebo pobočke zahraničnej banky🙂
Vďaka za info ja som si ani neuvedomil že aj my si to môžme uplatniť a pozerám že mi to prišlo automaticky z banky . Vďaka

@tinuskamacurka pokiaľ spĺňa podmienky na uplatnenie si tejto položky banka mu pošle toto Potvrdenie automaticky - buď poštou alebo mu ho nahrajú do internetbankingu a on si ho vytlačí - už mi tie potvrdenie zamestnanci nosia cca 2 týždne.