icon

Hypotéka Fix 5/Fix 10

28. júl 2022

Ktory Fix ste sa rozhodli v tejto dobe??? Jasne,ze nikto neviem,co buducnost prinesie...
Okolo nas isli ludia vacsinou do FIX5 a zevraj sa trh trocha spamata do tych 5rokov...jasne,ze uroky uz nebudu pod 3% ...

guiseppinka
28. júl 2022

Mame urok okolo 1% a fix 10 rokov...

monika2605
28. júl 2022

@guiseppinka aj my tak

izidoraaa
28. júl 2022

@guiseppinka poprosím v ktorej banke?

katulienocka999
28. júl 2022

My sme si dali na 10 rokov radsej, fix začiatkom roka kedy bolo este 0.89

jakubvojcik
28. júl 2022

Tieto úroky sú bohužiaľ pre nových klientov (alebo tých, čo chcú riešiť refinancovanie až teraz) irelevantné. Momentálne je najnižší úrok na FIX10 v ČSOB banke od 3,05% (avšak pre najbonitnejších klientov - vyšší príjem, dlhodobá práca v poslednom zamestnaní na TPP, vzdelanie, nie príliž nízky vek žiadateľa/ov). Ďalej aj 365banka má od 2,95%, avšak tam je nutné splniť veľa podmienok, čo je často buď nerozumné/nevýhodnejšie ako keby ste sa uspokojili s úrokom vyšším. Čo sa týka fixácie na 5 rokov, tak najnižší úrok ponúka Prima banka - 2,40% a ČSOB banka - od 2,65%.

Osobne by som si vybral fixáciu na základe rozdielu medzi sadzbami. Ak je rozdiel napríklad 0,2/0,3%, išiel by som do FIX10. Ak je rozdiel napríklad 0,6%, tak v tom prípade by som si zvolil radšej fixáciu na 5 rokov.

onats
Odpoveď bola odstránená
autor
28. júl 2022

@guiseppinka kupim Vas urok ..hahaha..tak to ste vyhrali na 10 r 🙂

guiseppinka
28. júl 2022

@izidoraaa csob

guiseppinka
28. júl 2022

No my sme to este stihli v decembri

viki_lv
29. júl 2022

Ja som veľmi rada, že som v januári zatlačila na muža a refinancovali sme vtedy s fixom na 5r s 0,89% úrokom v slsp. Normálne by nám skončila fixácia v septembri tohto roku. Už v decembri avizovali, že úroky pôjdu v tomto roku hore, preto som chcela refinancovať skôr ako skončí fix... Zvažovali sme aj 10r fix, ale to vychádzalo okolo 1,20% v slsp a prišlo mi to v januári veľa 🤣 hmmm a teraz dúfam, že o tých 5r nebudú úroky vyššie ako 1,20% 🤣 ale tak pánboh vie čo bude o 5 rokov

autor
29. júl 2022

@viki_lv ani mi nehovor ...manzela som nahlanala do jednej SLSP pobocky a ta "krava stara" (sorry za vyraz } mu povedala,ze musi cakat na papier ohladom fixacia ,ze do vtedy nic nezmoze brrrrrrrrr ....jedna banka a milion nazorov od premudrelo -sediacich tam...na koniec sme isli k riaditelovi a aspon ten nam urobil kompromis...

katarinakatty
1. aug 2022

Dobrý deň, pri dnešných vysokých úrokoch už v žiadnom prípade neodporúčam mojim klientom fix na 10 rokov. Ešte tak max na 7. Úroky každým týždňom stúpajú, očakáva sa v blízkej dobe o ďalších minimálne 0,5%, a je nezmysel na 10 rokov sa upísať na tak veľký úrok. V prípade, kedy sa ešte stihli úroky do 1,5-2% to bolo OK.
Hlavne ak je ešte veľký zostatok istiny úveru, neodporúčam ísť do tak vysokých úrokov.
Odkiaľ ste prosím? Kedy Vám končí fixácia na uvere? Alebo ide o nový úver?

autor
2. aug 2022

@katarinakatty uz sme sa rozhodli...ideme do FIX5. A o 5r sa uvidi aka bude situacia..