Hypotéka, keď som zamestaný v Rakúsku
Zdravim, som zamestaní rok v Rakusku dajú mi u nás na slovensku hypotéku aké sú podmienky máte niekto podobnú skúsenosť?
Dakujem
Daju, vyskusane.
Ja som pracovala v Česku, keď sme žiadala o refinancovanie úveru na Slovensku (manžel pracoval v SR). Z práce som musela doniesť potvrdenie o prijíme, pracovnú zmluvu, výpis zo zahraničného účtu, kde mi chodila výplata za posledných 6 mesiacov a nebol problém. Pýtala som sa vtedy v banke, čo zaváži (riešili sme to v SLSP). Vraj ide o sektor, v ktorom človek pracuje, či je zmluva na dobu určitú / neurčitú, či je to firma väčšia stabilná alebo menšia, či je to sezónna práca a pod. Nemali sme žiadny problém, schválené bolo všetko do týždňa, obdobne by to bolo aj pri hypotéke.
Čo sa týka SLSP, podmienky (ak sa za posledné 3 mesiace nič nezmenilo, čo nemyslím) sú to isté zamestnanie posledných 13 mesiacov, príjem poukazovaný na účet a nie v hotovosti, doložiť potvrdenie od zamestnávateľa... to je na TPP....ak pracuješ na rakúsku živnosť, tak to je celá strana potrebných dokladov, nejaká pani na pobočke ti zoznam vytlačí

Dajú ale budu akceptovať len 70% príjmu ale záleží od banky