icon

Hypotéka, keď som zamestaný v Rakúsku

18. jan 2023

Zdravim, som zamestaní rok v Rakusku dajú mi u nás na slovensku hypotéku aké sú podmienky máte niekto podobnú skúsenosť?
Dakujem

simba606
18. jan 2023

Dajú ale budu akceptovať len 70% príjmu ale záleží od banky

liljana
18. jan 2023

Daju, vyskusane.

ttonicum
Odpoveď bola odstránená
lalala94
18. jan 2023

Ja som pracovala v Česku, keď sme žiadala o refinancovanie úveru na Slovensku (manžel pracoval v SR). Z práce som musela doniesť potvrdenie o prijíme, pracovnú zmluvu, výpis zo zahraničného účtu, kde mi chodila výplata za posledných 6 mesiacov a nebol problém. Pýtala som sa vtedy v banke, čo zaváži (riešili sme to v SLSP). Vraj ide o sektor, v ktorom človek pracuje, či je zmluva na dobu určitú / neurčitú, či je to firma väčšia stabilná alebo menšia, či je to sezónna práca a pod. Nemali sme žiadny problém, schválené bolo všetko do týždňa, obdobne by to bolo aj pri hypotéke.

elalala
18. jan 2023

Čo sa týka SLSP, podmienky (ak sa za posledné 3 mesiace nič nezmenilo, čo nemyslím) sú to isté zamestnanie posledných 13 mesiacov, príjem poukazovaný na účet a nie v hotovosti, doložiť potvrdenie od zamestnávateľa... to je na TPP....ak pracuješ na rakúsku živnosť, tak to je celá strana potrebných dokladov, nejaká pani na pobočke ti zoznam vytlačí