Hypotéka na materskej
Ahojte zienky. Brala sa niektora z vas teraz niekedy prosim s manzelom aktualne hypoteku a je na materskej? Ktore banky rataju matersku len ako rodicak resp su aj banky ktore rataju matersku proste realne kolko vam chodi? Dakujem pekne za skusenosti
Slsp napriklad
Slsp napriklad
@anonym_55c73f slsp berie len vysku rodicovskeho prispevku, nie celu matersku
Ziadna banka neakceptuje matersku v plnej vyske, len do vysky rodicovskeho prispevku, kedze materska sa poskytuje na dobu urcitu.
Hypotéka sa dá zobrať, ale treba aby manžel mal dostatočný príjem.
@pantina007 brali sme hypo, bola som na materskej, akceptovali len sumu rodičáku aj napriek maximálnej sume materskej, manžel chcel ísť tiež na materskú ale musel počkať až na schválenie hypo, takže brali sa do úvahy hlavne jeho príjmy a moja suma rodičáku, dokonca viem, že sme 1.hypo riešili bez tej sumy kvôli niečomu ,ale neviem čomu už, riešil to náš hypo poradca
Hypo sme brali dva roky dozadu a vtedy som bola na rodičáku. Chceli však aj výpis mojích príjmov za predošlý rok (vtedy som bola na materskej). To čo brali do úvahy neviem.

@pantina007 z mojich skusenosti beru len rodicak a aj to nie vsetky banky, treba sa konkretne informovat u tej, kde budete brat hypo 🙂