Hypotéka pre 45+
Mám 45+ a ešte jedno neplnoleté dieťa. Ceny bytov v okolí sú cca 30 000 garzonka, 80 000 3-izbový byt. Môj minuloročný príjem bol 9 000. Mám stavebné 20 000 a asi 10 000 hotovosť. Zvýšiť príjem v tomto regióne je malá šanca. Poradíte či je lepšia hypotéka, úver zo stavebného?
myslím že prima banka ti dá aj do 70 rokov veku ale posudzujú viac faktorov, najlepšia je momentalne hypo, stavebko má podľa mňa vela skrytých hačikov. Mala som aj hypo aj stavebny uver aj spotrebak dokopy.. naj bola hypo ale to zas nevykryješ 100% hodnoty..
@katkaseiner
@erosmal Ďakujem za odpovede. Stavebko už skončilo. Peniaze môžem vybrať.
Viete dostať hypo aj do 70 rokov. Je to úplný štandard. Napríklad v SLSP alebo vo VÚB je to bežná vec. V ČSOB a Tatra banke na výnimku (skôr nie). Takže treba si len prepočítať kde vám to ako vyjde. Dôležité je pozerať na faktor DSTI keďže ste sám/sama ako žiadateľ + s dieťaťom a nedostanete hypo na 30 rokov. Viete to potom skombinovať so stavebkom ak bude treba, len treba vypočítať koľko vám dajú. Od oka tipujem niekde medzi 50.000 a 55.000, záleží banky.
@jakubvojcik Ďakujem za odpoveď. Mám účet v SLSP, pôjdem sa informovať. Ešte skúsim nájsť nejakého finančného poradcu. Mám 30 tis. (Stavebko + Hotovosť), myslím, že budem potrebovať cca 30-35 tis požičať, podľa toho, ako sa tu pohybuje cena bytov. Mám trvalú prac. zmluvu. Čo ešte sa berie do úvahy?
Samozrejme aj úverová história, aktuálne úvery, druh nehnuteľnosti a vaša bonita (dosiahnuté vzdelanie atď).. ale to už by si s vami všetko prešiel poradca keby sa vám podarilo nejakého nájsť.

V každom prípade momentálne sú najlepšie možné úroky na hypo, čiže určite odporúčam ako laik hypo. Pokiaľ viem dáva sa Max do 65 rokov čiže cca na 20rokov vieš žiadať (reálne ročne vieš dať jednu extra splátku navyše čiže vieš splatiť skôr)