Hypotéka v slovenskej sporiteľni
mate skusenost
aj my tak, ako splátka v pohode, len totálne neschopný personál, akonáhle skončí fixácia, pôjdeme hľadať inú banku
Hoc ktorú inú len nie slsp!
SLSP nikdy!
My máme tiež v slsp a nemali sme žiadny problém.. ja by som naopak odporúčala..
I já bych doporučila.Napřed jsme od nich měli spotřební úvěr a teď máme hypotéku a v pohodě. Já osobně mám špatnou skušenost s ČSOB
no my tiež budeme odtiaľ mať a zatiaľ sme spokojní...za to vub katastrofa a to sme si mysleli,že odtiaľ bude hypo výhodná... 😒
@zutera
@ewka12 ono je to v pohode, kým niečo nemeníte, alebo tak, nám najprv nezmenili údaje o zmene trvalého pobytu, potom nám nedali vedieť, že sa nám končí fixácia, teda dali, ale na adresu, ktorá neexistuje, keď som teraz menila údaje ja, ja som musela dotyčnú upozorniť, že keď mením priezvisko, mením aj vzorový podpis, žiadali sme o zníženie splátok, plná splátka mala nabehnúť minulý mesiac, ale neodišla a keď som sa tam išla pýtať, tak nám dali dobrý dátum ale zlý rok a tak furt niečo je u nich naprd
@moni244 je fakt že my jsme si vybavovali hypotéku u nich a trefili jsme asi na ,, zaměstnance roku".Všechno mu strašně trvalo, furt nás žádal o papír který jsme donesli minule, tak jsme se u ředitele pobočky vypitali k někomu jinému a dostali jsme se k perfektní páni a hypotéku vybavili asi za týden. 🙂.Tak asi fakt záleží na koho trefiš 🙂
Osobne by som uz od tej banky nikdy ziadnu sluzbu nevyuzila. Po skusenostiach ako sa spravala jedna mila pracovnicka ked som prisla zrusit osobny ucet. Bola velmi drza a nakoniec mi povedala, ze karticku si mozem nechat a mozem si s nou "skrabkat". Tak som jej ju nechala a povedala jej nech si "skrabka" ona.
ja nemam s nimi ziaden problem, narozdiel od tatrabanky aj vubky ... za mna ano, mam hypoteku od SLSP, samozrejme vela spravi personal ... so sluzbami som spokojna 🙂
@moni244 mne pripada SLSP ako pribrzdena banka. strasne tam vsetko trva, minule volali priatelovi, ze si moze prefinancovat uver, nakoniec by mu to vyslo viac nevyhodne, nez co ma a tamta tetka ho presviedcala, ale ze co si akoze mysli a u nich je to najlepsie, no katastrofa. dalsia pribrzdena je CSOB a VUB. Tatra robi rychlo, maju vyborny IB, ale treba sa mat tiez na pozore.
robim v konkurenčnej banke...ale v slsp by som si hypo nebrala...nie preto že robim inde, ale pre ich pristup. aky ma vyznam, aby mi pri hypo so štatnym prispevkom, strhli celu sumu a o dva tyzdne vratili štatny prispevok. Pripada mi smiesne aby sa to takto riesilo. Viem ze to banke preplaca štát, ale aj tak, mali by mať vyššiu bonitu, aby s tým potom nezaťažovali klienta. A ešte bonus manžel tam mal donedavna ucet a ked chcel vyberat peniaze a nevedel sa podpisat/lebo ucet si zalozil este ako student tak mu pani otočila cely monitor, aby vedel aky ma podpisovy vzor..ja som tam skoro odpadla 😕 a to nehovorim o občianskych prefotenych ktore sa veselo povalovali na stole rovno vedla nas, všetko sme si mohli prečítať..určite su lepšie banky čo sa tyka hypotek 🙂 (môj názor)
no tak veru ma predchadzajuce prispevky velmi nepotesili.. prave si v SLSP vybavujeme hypoteku.. Presli sme osobne viac baniek, oslovili hypo poradcu a prave v SLSP nam ponukli najlepsie podmienky.. Tak dufam, ze to neolutujem... 😝
@sonicka777 a čo sa stalo, že katastrofa?
Pozrite si ostatné poplatky v banke, nie len čo sa hypo týka a aj podľa toho sa treba rozhodovať.
A v SLSP hlavne pozor na progresívne splácanie.
@andreah25 Ano presne takto doslovne. Ale to aka bola tetuska drza a posmesna sa neda popisat. Proste videla mladu kocku a si dovolovala. Vysmievala sa mi, ze mam ucet v mbanke a ze ked budem potrebovat hypoteku tak by som to mala vyhodnejsie v banke v ktorej mam ucet uz dlho... Nastastie ziadnu hypo mi netreba, lebo si viem kupit byt za hotove. A aj tak nechcem s bankami nic mat ani sa takto dlho zadlzovat. Jaj aj po rokoch ma vie ta chuderka nasrat. 😀 Keby viem ako sa vola sa idem vtedy hned na nu stazovat.
no my vybavuje hypoteku...uz skoro 3tyzdne....dosla k nam znalkyna vsetko pofotila,ze cez vikend to spravi...aj tak bolo potom ze potrebuje geodeticky plan,,,,ktory stoji 200eur...peniaze sme nato pravdaze nemali,tak nam svokor pozical...pan dosiel pozrel no ze je to velky dom pride na druhy den s pomocnikom nejakym...ked mi to muz povedal ostala som nahnevana a zanadavala ,ze ci si robia z nas uz dobry den...pan to asi pocul tak povedal ze to teda pomera.a do stredy to mame.dnes volal ,ze na katastre maju dovolenku,tak to bude v piatok...muz volal do banky ze to bude v piatok.pani mu povedala ze staci kopia,tak letel ako debil do banky...tak mu povedal ze tam musia byt kolky....manzel pozeral na nu vsak som vam to vravel ze s kolkami to bude v piatok a ona ze vsak to je jedno lebo znalkyna ma odhad uz spraveny len musi dopisat ten plan do toho....a v tom ze doneste to 20.manzel ze preco???lebo pani znalkyna je na dovolenke ze pride 20doobeda a cez ten vikend to dokonci a 23 to moze ist na uplne schvalenie..tak som zvedava kedy to teda bude.....kokos kolko sa preplati tisice eur...a chovaju sa ako p....mesacne nam na ucet chodi skoro 1000eur...ucet tam mame skoro 10rokov...no je toto mozne
Ja nemam problem s hypotekou v slsp, uz sme v nej piaty rok, mame po prvom fixe,splatku nam znizili, takze nestazujem sa. 🙂 ale netvrdim,ze ak by som po dalsom fixe zohnala este lepsie uroky inde,nesla by som :o)
@andreah25 no my sme potrebovali 100 percentné financovanie a štátný príspevok pre mladých,takže mesiac sme nosili len papiere,potom nám nakoniec ani 100 percent nedali,dali len 90 percent,vraj viac nedávajú a dokonca nám ani nedali ani štátny príspevok pre mladých,lebo vraj pani v banke ho tam zabudla zaznačiť,nakoniec nám do 100 percent chceli dofinancovať ešte potrebnú sumu spotrebákom s veľmi krásnym úrokom,takže mesačná splátka by nám vychádza cez 600 eur..hrôza..proste len to naťahovali,potom aj dali ten štátny a splátka by vychádzala okolo 580 co je fakt dosť...no a potom nám ponúkli v slsp a dali nám oveľa lepšie podmienky a aj 100 percent..takže tak...veď aj tak keď zvýšia časom úrok môžme ísť inde... 🙂
@sonicka777 a to kolko ste si brali
@barbara088 116 000 a vo vub to vychádzalo dosť...
no tak to my chceme len 27000
Tak ja som mala v SLSP ucet asi 10 rokov, 3 roky mi tam pravidelne chodila vyplata a ked som ziadala o hypoteku tak mi dali uplne najhorsie podmienky...tak som sa s nimi pekne rozlucila 🙂
@barbara088
3 tyzdne vybavujete hypoteku?? To my sme pri byte vybavovali 3. tyzden, nehybalo sa to - tak som zobrala vsetky papiere a isli sme do inej banky. Teraz pri dome - a to sme tiez vybavovali geometrak, lebo realita nesedela s katastrom, cize musela prist geodetka zamerat, kataster to musel schvalit, atd a navyse bola na dome tarcha (cize banka v 1. poradi musi dat suhlas a vyskou pohladavky, ale tentokrat boli peniaze do 2 tyzdnov od podania ziadosti na uctoch. Ale to nebola SLSP 😀
no vidím, že nie som jediná... 3x - slovom TRI krát som bola zmeniť adresu trvalého bydliska (2x mám od nich papier, že zmenu urobili) a včera mi volali ohľadom nejakej ponuky a že nech sa stavím najbližšie k bydlisku na adresu... samozrejme, že tú starú 🙂 meno za vydata som menila na 2x a aj tak mi po polroku prišlo na meno za slobodna (ale tiež to bola "iba" nejaká ponuka, nie výpis) - tak ja neviem,oni majú oddelené zákaznícke centrá od banky? som si myslela, že keď raz zmenia v systéme, tak sa údaj zmení všade...
čo sa hypo týka, tak sme chceli 100% a SLSP bola jediná, ktorá nám ho chcela dať na ten konkrétny byt a v takej konkrétnej výške. inak by som k nim ani nepáchla... a čakám, kedy sa skončí fix - lebo medzičasom sme nadobudli vyššiu bonitu, tak nám dajú už aj v inej banke, dúfam.

Mám, slovenská sporiteľňa nikdy viac. Pre Nás vo všetkých ohľadoch najhoršia banka na Slovensku.