icon

Hypotéka v Tatra banke

dydaaa
5. máj 2025

Zdravím, má tu niekto skúsenosť s hypotékou od Tatra banky? Zaujíma ma splácanie úveru z účtu cez inkaso. Banka mi pri podpise zmluvy nedala žiadne údaje k splácaniu. Znamená to, že si každý mesiac automaticky stiahne splátku z môjho účtu alebo si musím ja zadať inkaso v aplikácii? Ďakujem 🙂.

katkaseiner
5. máj 2025

nemam sice Tatra banku ale vo VUB tiez si oni strhnu... cize aj ked chcem splatit v niektory mesiac viac, to musim nahlasit, lebo strhnu len tolko kolko mam v zmluve...

vlachienka
5. máj 2025

My sme iná banka, strháva automaticky.

hopatko
5. máj 2025

Sposob splacania mas urcite uvedene v uverovej zmluve, treba citat. Na 99,9% je to inkasom, automaticky nastavene po podpise zmluvy.

babushkaem
5. máj 2025

TB strhava automaticky

lucka_ke
5. máj 2025

mám TB - oni si to budú strhávať automaticky, ty len dávaj pozor, aby si tam mala dostatok peňazí na splátku

dydaaa
autor
5. máj 2025
@babushkaem

TB strhava automaticky

@babushkaem ďakujem pekne 🙂

dydaaa
autor
5. máj 2025
@lucka_ke

mám TB - oni si to budú strhávať automaticky, ty len dávaj pozor, aby si tam mala dostatok peňazí na splátku

@lucka_ke ďakujem pekne za radu 🙂

nataliik
5. máj 2025

Mam Tb a strháva automaticky, taktiež poistky domu a úveru nastavili ako inkaso oni

tina1549
5. máj 2025

ak banka nastavila inkaso, dá sa skontrolovať v aplikácii pod inkasom

dydaaa
autor
5. máj 2025
@tina1549

ak banka nastavila inkaso, dá sa skontrolovať v aplikácii pod inkasom

@tina1549 veď to, že v aplikácii nemám žiadne aktívne inkaso, hoci ostatní klienti TB hovoria, že banka strháva splátku automaticky sama každý mesiac

tina1549
5. máj 2025
@dydaaa

@tina1549 veď to, že v aplikácii nemám žiadne aktívne inkaso, hoci ostatní klienti TB hovoria, že banka strháva splátku automaticky sama každý mesiac

@dydaaa mne automaticky strhajú kreditnú a kartu a tiež to tam nemám... moja chyba zdalo sa mi že to tam mám

moravcikovalucia
5. máj 2025

@dydaaa strháva automaticky, akurát si deň splátky vieš upravovať sama, mesiac dopredu.

dydaaa
autor
5. máj 2025
@tina1549

@dydaaa mne automaticky strhajú kreditnú a kartu a tiež to tam nemám... moja chyba zdalo sa mi že to tam mám

@tina1549 ďakujem veľmi pekne za pomoc 🙂

dydaaa
autor
5. máj 2025
@moravcikovalucia

@dydaaa strháva automaticky, akurát si deň splátky vieš upravovať sama, mesiac dopredu.

@moravcikovalucia ďakujem krásne za info 🙂

ekira1
5. máj 2025
@dydaaa

@moravcikovalucia ďakujem krásne za info 🙂

@dydaaa mám TB, strhávaju automaticky, deň platby máš v zmluve. V aplikácii aktívne inkaso nemáš, pretože toto nemôžeš meniť. Poistenie úveru odchádza priamo so splátkou, poistenie nehnuteľnosti raz ročne.

dydaaa
autor
5. máj 2025
@ekira1

@dydaaa mám TB, strhávaju automaticky, deň platby máš v zmluve. V aplikácii aktívne inkaso nemáš, pretože toto nemôžeš meniť. Poistenie úveru odchádza priamo so splátkou, poistenie nehnuteľnosti raz ročne.

@ekira1 Ďakujem krásne za podrobné vysvetlenie 🙂.

babydesire
5. máj 2025

@dydaaa mali sme hypo v tatre, strhavali z uctu

markusik2006
13. nov 2025
@ekira1

@ekira1 dobrý deň...chcem sa opýtať či ste boli spokojný s úverom od Tatrabanky....úrok vám dali aký?

ekira1
13. nov 2025
@markusik2006

@ekira1 dobrý deň...chcem sa opýtať či ste boli spokojný s úverom od Tatrabanky....úrok vám dali aký?

@markusik2006 hypo máme už veľmi dlho. Začínali sme okolo 7% , 3%, 1,5%, 0,90% a teraz 4,43% 🫣

anonym_f1a176
13. nov 2025
@ekira1

@markusik2006 hypo máme už veľmi dlho. Začínali sme okolo 7% , 3%, 1,5%, 0,90% a teraz 4,43% 🫣

@ekira1 preco nerefinancujete,ved su teraz uroky uz nizsie.