Hypotéky v dobe koronakrízy
Ahojte,
Mate niekto skusenosti s branim hypoteky v tomto obdobi?
Je pravda že ludia maju problem teraz dostat hypoteku alebo je vsetko po starom? Poprosim osobne skusenosti - nie typu babka povedala 😁
Ak hypoteku tak co najskor pretoze o chvilu to bude naozaj realita a nedostane ju hocikto.
aj my sme boli cca dva tyzdne dozadu podpisovat, brat ju budeme ked sa dostavia byt, ale schvalenu ju uz mame, nech mame istotu , nevieme co bude neskor a teraz mame este ok urok
@puertorico preco, pôjdu hore úroky alebo sa sprísnia podmienky?
My sme podpisovali hypo v polke aprila, schvalovaci proces bol sice dlhsi kvoli korone (skoro 3 tyzdne) ale vsetko vyslo ako sme planovali👍
My sme chceli vziať hypo v ČR a banka zmenila podmienky a pokiaľ nemáme trvalý pobyt tak máme smolu... Musíme hľadať inú banku... Aj podmienky sú sprísnené, uvidíme čo bude...
Už viacerí písali, že im neschválili predschvalene úvery. Predpokladám,že kvôli kríze budú sprísňovať podmienky, dajú menej peňazí z hodnoty nehnuteľností a zmenia úroky. Toto posledné už tiež na ploche písali, že im zdvihli úrok.
@jaroe my si berieme teraz a kazdy den je ina situacia.a to mame fakt taku poradkynu ktora vybavi hocico.riaditelia bank hovoria ze sa sprisnia podmienky a jednoducho sa boja.vdaka korone.boja sa ze ludia budu chori..a tak..mali sme prislubene 90% z ceny nehnutelnosti a o 2dni ze nam daju len 80% 🤦♀️ a to ma muz super pracu a ja robim v zdravotnictve
Samozrejme že je momentálne vybavovanie hypoték oveľa ťažšie. Banky sa momentálne boja a nie každému hypotéku dajú. Veľmi záleží od zamestnania. Pracujem s tým a môžem vám poradiť že ak nad hypotékou rozmýšlate treba čím skôr ísť do toho. Kvôli korone budú istý čas vyššie úroky.
Ahojte.Ma niekto skusenosti z hypotekou u cudzincov z prechodnym pobytom.dakujem

My sme dostali, pred 2 tyzdnami som bola podpisovat v banke. Do tyzdna bola schvalena. Len nebrali sme vela , vyslo by mi aj 2nasobne.