icon

Indexové fondy VÚB Generali verzus Uniqua

ivanah87
Včera o 20:14

Chcem vstupit do 2.piliera, neviem sa rozhodnut🙈 Obe su na tom priblizne rovnako, avsak Uniqua ma viac zlatych minci. Pre a proti ?

anonym_de6501
Včera o 20:55

@ivanah87 Ak sa nemylim, oni su "rovnake" (investuju do MSCI world). Rozhodol by som sa cisto kvoli pohodlnosti (ak mas napriklad poistenie alebo 3. pilier v Uniqa, tak tam... Tam mam ja a za to viem povedat, ze "obsluha" toho vsetkeho na ich portali je ok. Prehladne, daju sa online riesit veci... S VUB rozhranim nemam skusenost. Takze ak mas napriklad ucet vo VUB, tak asi sa ti "oplati" ist skor tam (mas to pokope)...
Nespravis chybu ani s jednym z tychto dvoch...

misanthropicdann
Dnes o 08:16
@anonym_de6501

@ivanah87 Ak sa nemylim, oni su "rovnake" (investuju do MSCI world). Rozhodol by som sa cisto kvoli pohodlnosti (ak mas napriklad poistenie alebo 3. pilier v Uniqa, tak tam... Tam mam ja a za to viem povedat, ze "obsluha" toho vsetkeho na ich portali je ok. Prehladne, daju sa online riesit veci... S VUB rozhranim nemam skusenost. Takze ak mas napriklad ucet vo VUB, tak asi sa ti "oplati" ist skor tam (mas to pokope)...
Nespravis chybu ani s jednym z tychto dvoch...

@anonym_de6501 pokiaľ viem niesu rovnaké.
Ten fond sa neskladá len z MSCIworld ten tvorí sa mi zdá nejakých 70-80% zvyšok mávajú rozličné rozdelenia

anonym_de6501
Dnes o 08:25
@misanthropicdann

@anonym_de6501 pokiaľ viem niesu rovnaké.
Ten fond sa neskladá len z MSCIworld ten tvorí sa mi zdá nejakých 70-80% zvyšok mávajú rozličné rozdelenia

@misanthropicdann Ano, preto som to dal do uvodzoviek... su rovnake v zmysle, ze idu cez MSCI world (majorita) a nie cez nejake obskurne vlastne fondy (ESG a podobne)... Praveze tie rozdiely vo vynosoch tych spolocnosti, ktore idu cez MSCI world su prave to co si spominal, ze ci ma 70%, 80%, 90% alebo kolko a co je ten zvysny mix (ci drzia cash alebo ine indexy)...