icon

Investície do majetku pred svadbou

20. júl 2025

Ahojte. Cítim sa všelijako. Priateľs ktorým sa ideme brať, zdedil po babke nejaké peniažky. Navrhla som mu niečo spoločné, chatku pre nás alebo investičný byt. Ja fin.prostriedky tiež mám. Obaja máme svoje byty, bývame v mojom. Lenže on tie zdedené peniaze chce investovať do svojho rodič.domu v ktorom jeho mama a sestra (stará dievka) býva. Dom by nemal väčšiu hodnotu keby tam zainvestoval, je to na dedine atď. Hrôzne sa cítim, vraj nemôžem mu rozkazovať. Ani nerozkazujem ale nepáči sa mi to. Ako si mám s ním plánovať budúcnosť, dieťa atď?

Strana
z3
zooeynka
20. júl 2025

Kup si nieco sama, este pred svadbou

subartic
20. júl 2025

a teda potrebuje dom kde býva jeho mama a sestra nutne opravu ? Aj sestra zdedila a bude tam investovať peniaze ?

sissy27
20. júl 2025

@anonym_autor mas svoje, preco si chces komplikovat zivot spolocnym majetkom ked nemusis?

vler
20. júl 2025

@anonym_autor neviem akym sposobom prebehla vasa komunikacia ale jeho veta " nemozes mi rozkazovat" je zarazajuca. Vravis ze sa citis hrozne. Mozno neviete komunikovat alebo mate rozne predstavy o financnom nazivani a spolocnom zivote. Si si ista ze tento je ten pravy a vydavat sa je spravne rozhodnutie?

sense
20. júl 2025

Ak máš peniaze kúp si sama investičny byt pred svadbou. Načo si to zbytočne komplikovať. a on nech si urobí co uzná za vhodné

anonym_4ced38
20. júl 2025

peniaze dostal tvoj partner, nie ty.
tak prečo chceš rozkazovať čo má alebo nemá.

maranta_leuconeura
20. júl 2025

Navrhla si mu, aby investoval do niecoho spolocneho, ze ty doplatis polovicu, tak? No ked nechce mat s tebou nehnutelnost na polovicu, ma pravdu, peniaze su jeho, nutit ho nemozes. Mate kde byvat, mate kazdy byt, tak preco by ste nemohli mat buducnost a dieta? Ved financne aj materialne str na tom asi dobre, dieta by nestradalo...

vler
20. júl 2025
@anonym_4ced38

@anonym_4ced38 zalezi dost na tom ako prebehla ta debata. Rozkazovat mu nemoze, to je nevhodne, ale ako buduca manzelka ma urcite pravo vyjadrit svoj nazor. Milujucemu partnerovi by tiez malo zalezat na na nazore svojej nastavajucej

autor
20. júl 2025
@anonym_4ced38

@anonym_4ced38 ja jeho peniaze nechcem! Mám svoje. Vzťah je o spoločnom budovaní. Nie tvoje a moje.

autor
20. júl 2025
@subartic

a teda potrebuje dom kde býva jeho mama a sestra nutne opravu ? Aj sestra zdedila a bude tam investovať peniaze ?

@subartic ony sa o dom moc nestarajú ale rekonštrukcia nie je nevyhnutná, to vôbec.

autor
20. júl 2025
@sissy27

@anonym_autor mas svoje, preco si chces komplikovat zivot spolocnym majetkom ked nemusis?

@sissy27 to nie je komlikovanie, veď kedykoľvek sa dá predať keby sme kúpili spoločne. A áno išli by sme 50:50 %

autor
20. júl 2025
@maranta_leuconeura

Navrhla si mu, aby investoval do niecoho spolocneho, ze ty doplatis polovicu, tak? No ked nechce mat s tebou nehnutelnost na polovicu, ma pravdu, peniaze su jeho, nutit ho nemozes. Mate kde byvat, mate kazdy byt, tak preco by ste nemohli mat buducnost a dieta? Ved financne aj materialne str na tom asi dobre, dieta by nestradalo...

@maranta_leuconeura môže investovať aj pre dieťa do fondov napr.nie do starého domu v ktorom nie on a nie my bývame

tykat
20. júl 2025
@anonym_autor

@maranta_leuconeura môže investovať aj pre dieťa do fondov napr.nie do starého domu v ktorom nie on a nie my bývame

@anonym_autor koho je dom?

sissy27
20. júl 2025
@anonym_autor

@sissy27 to nie je komlikovanie, veď kedykoľvek sa dá predať keby sme kúpili spoločne. A áno išli by sme 50:50 %

@anonym_autor jasne, ze spolocny majetok je komplikacia 😃 ty si myslis, ze az nastane problem, tak sa lahko a rychlo dohodnete na vysporiadani? To je naozaj velmi vzacne.
Bud rada, ze nie ste odkazani na spolocnu nehnutelnost, to ti rodinu ani stastny vztah nezaruci.

maranta_leuconeura
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vy to dieta uz mate ci este len planujete? Nemusi sa ani podarit... Mozno muz chce aby peniaze co zdedil od rodiny ostali v povodnej rodine. Ved ked ste doteraz ziskali kazdy byt, tak asi nezarabate vobec zle, tak casom mozete nieco kupit aj dietatu ked uz bude iste

autor
20. júl 2025
@sissy27

@anonym_autor jasne, ze spolocny majetok je komplikacia 😃 ty si myslis, ze az nastane problem, tak sa lahko a rychlo dohodnete na vysporiadani? To je naozaj velmi vzacne.
Bud rada, ze nie ste odkazani na spolocnu nehnutelnost, to ti rodinu ani stastny vztah nezaruci.

@sissy27 nevidím v tom komplikáciu, neviem čo vám je na tom smiešne. Byt v dobrej lokalite sa predá za dva týždne.

autor
20. júl 2025
@maranta_leuconeura

@anonym_autor vy to dieta uz mate ci este len planujete? Nemusi sa ani podarit... Mozno muz chce aby peniaze co zdedil od rodiny ostali v povodnej rodine. Ved ked ste doteraz ziskali kazdy byt, tak asi nezarabate vobec zle, tak casom mozete nieco kupit aj dietatu ked uz bude iste

@maranta_leuconeura rozumiem ale príde mi to nefér. Ja nechcem jeho peniaze, nechcem aby mi ho daroval 😄Proste chcem niečo spoločné. Mať tvoje a moje, tak môžme sa hneď rozísť, o čom to je potom...

ahhola
20. júl 2025

On tam ma asi 1/6po otcovi, ci nema nic? Ked ma, nech da. Ked nema, do cudzieho dava. 😡Mal by si budovat majetky s tebou, s tebou bude mat rodinu a spolocny zivot, ale tie 2 maju este velke skovo u neho-vacsie ako ty.

mimacaci
20. júl 2025

priatel zdedil po babke. hm. a jeho sestra (stara dievka, ako ju ty nazyvas) ona nezdedila po babke nic?

autor
20. júl 2025
@mimacaci

priatel zdedil po babke. hm. a jeho sestra (stara dievka, ako ju ty nazyvas) ona nezdedila po babke nic?

@mimacaci aj ona zdedila

autor
20. júl 2025
@ahhola

On tam ma asi 1/6po otcovi, ci nema nic? Ked ma, nech da. Ked nema, do cudzieho dava. 😡Mal by si budovat majetky s tebou, s tebou bude mat rodinu a spolocny zivot, ale tie 2 maju este velke skovo u neho-vacsie ako ty.

@ahhola má ale my tam žiť nebudeme

sissy27
20. júl 2025
@anonym_autor

@sissy27 nevidím v tom komplikáciu, neviem čo vám je na tom smiešne. Byt v dobrej lokalite sa predá za dva týždne.

@anonym_autor nejde o to, ci budu zaujemcovia. Problem je, ze s predajom musia suhlasit obaja majitelia - vazne si naivne myslis, ze sa pekne dohodnete v pripade rozvodu?

autor
20. júl 2025
@sissy27

@anonym_autor nejde o to, ci budu zaujemcovia. Problem je, ze s predajom musia suhlasit obaja majitelia - vazne si naivne myslis, ze sa pekne dohodnete v pripade rozvodu?

@sissy27 áno naivne si myslím. Témou tohto príspevku je niečo iné.

mimacaci
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a co ak sa dohodli spolocne, ako brat a sestra, ze peniaze investuju do rodicovskeho domu (mozno tam je co robit, len ty to nevies alebo nevidis), pretoze jedneho dna budu tak ci tak po rodicoch dedit oni dvaja?

nic v zlom, ale co sa tyka akehokolvek dedicstva, bol by jeden sprosty, keby to investoval do spolocneho majetku.

pises, ze byty mate obaja. mozno prenho je zavcasu, aby riesil nieco spolocne. budete spolu zit, ak sa casom ukaze, ze vztah je plnohodnotny, pridu deti, tak je mozne, ze pride cas, kedy navrhne, aby ste predali byty a kupili spolocny dom alebo vacsi byt. ale preco by to robil teraz? vsak ta v podstate este poriadne nepozna. este ste spolu dokopy nic nezazili. alebo je mozna druha vec, ze ta pozna uz naozaj celkom dobre a preto nema zaujme komplikovat si zivot.

zmrzlinka2021
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor si si istá že chces ho za muža?

zmrzlinka2021
20. júl 2025
@anonym_4ced38

@anonym_4ced38 je to jeho budúca žena, vybral si ju on. Ak chce gazdivat sám, nech je on si gle prípadne má len nejakú druzku

anonym_ce8e90
20. júl 2025

Ženy, ved hovorte k téme, nekonspirujte tu že čo bude keď bude...... Bla bla

autor
20. júl 2025
@mimacaci

@anonym_autor a co ak sa dohodli spolocne, ako brat a sestra, ze peniaze investuju do rodicovskeho domu (mozno tam je co robit, len ty to nevies alebo nevidis), pretoze jedneho dna budu tak ci tak po rodicoch dedit oni dvaja?

nic v zlom, ale co sa tyka akehokolvek dedicstva, bol by jeden sprosty, keby to investoval do spolocneho majetku.

pises, ze byty mate obaja. mozno prenho je zavcasu, aby riesil nieco spolocne. budete spolu zit, ak sa casom ukaze, ze vztah je plnohodnotny, pridu deti, tak je mozne, ze pride cas, kedy navrhne, aby ste predali byty a kupili spolocny dom alebo vacsi byt. ale preco by to robil teraz? vsak ta v podstate este poriadne nepozna. este ste spolu dokopy nic nezazili. alebo je mozna druha vec, ze ta pozna uz naozaj celkom dobre a preto nema zaujme komplikovat si zivot.

@mimacaci poznáme sa niekoľko rokov. To by bolo iné keby sme aj my využili ten dom ako víkendovú chatku lenže ja tam málokedy chodím. Nemáme tam súkromie, preto som navrhla niečo spoločné.

sissy27
20. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak uprimne drzim palce. Ale teda statistika nepusti a 50% rozvodovost je fakt a kazdy, kto si tym presiel, ti poradi to iste - nevyrabaj si problemy navyse. Ale tak komu niet rady, tomu niet pomoci… kazdopadne on moze svoje peniaze, na ktorych ty nemas absolutne ziadnu zasluhu, minut ako uzna za vhodne. A ak uznal za vhodne, ze s tebou do spolocnej nehnutelnosti ist nechce, lebo v podstate ziadny rozumny dovod na to neexistuje, tak to treba respektovat.

autor
20. júl 2025
@sissy27

@anonym_autor tak uprimne drzim palce. Ale teda statistika nepusti a 50% rozvodovost je fakt a kazdy, kto si tym presiel, ti poradi to iste - nevyrabaj si problemy navyse. Ale tak komu niet rady, tomu niet pomoci… kazdopadne on moze svoje peniaze, na ktorych ty nemas absolutne ziadnu zasluhu, minut ako uzna za vhodne. A ak uznal za vhodne, ze s tebou do spolocnej nehnutelnosti ist nechce, lebo v podstate ziadny rozumny dovod na to neexistuje, tak to treba respektovat.

@sissy27 ok chápem váš názor, v tomto prípade tento vzťah nemá budúcnosť..určite sa porozprávam s ním. Predsa nebudem s niekým, kto ma berie ľahostajne

Strana
z3