icon

Investovanie do ETF cez Revolut - skúsenosti a rady

11. feb 2026

Ahojte, mám bežný účet v Revolut a rozmýšľam, že by som investovala do ETF. Mám v pláne investovať pravidelne mesačne menšie čiastky (povedzme 50€/mes) a cca 10-15 rokov. Ak si nastavím pravidelný mesačný nákup, tak by to malo byť zdarma a jediné, čo sa bude platiť, je ročný poplatok za držanie v hodnote 0,22% z celkovej hodnoty. Chcela by som investovať do fondu Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (Acc).
Vyzná sa niekto do oblasti investovania, pripadne má skúsenosť priamo s investovaním cez Revolut? Majú moje úvahy zmysel?:D Vopred vďaka.

zic
11. feb 2026

@anonym_autor apriori to podla mna nie je zle... Osobne by som asi velmi velke celozivotne uspory (radovo stovky tisic )mal radsej oddelene (nie vsetky vajicka v 1 kosiku)... teda radsej samostatneho brokera typu IBKR alebo aspon XTB...
Ale Revolut je "legit" a ceny ma tiez dobre pokial viem (sam nepouzivam)...

tuto tiez nic zle nenasli tusim (precitaj)
https://ako-investovat.sk/diskusia/viewtopic.ph...

anonym_a0d898
11. feb 2026
@zic

@anonym_autor apriori to podla mna nie je zle... Osobne by som asi velmi velke celozivotne uspory (radovo stovky tisic )mal radsej oddelene (nie vsetky vajicka v 1 kosiku)... teda radsej samostatneho brokera typu IBKR alebo aspon XTB...

@zic aké sú riziká a možnosti ak by v Litve začala vojna? Nedôjde k zablokovaniu prístupu/transakcií, bude sa dať včas vybrať?

zic
11. feb 2026
@anonym_a0d898

@zic aké sú riziká a možnosti ak by v Litve začala vojna? Nedôjde k zablokovaniu prístupu/transakcií, bude sa dať včas vybrať?

@anonym_a0d898 tak Revolut nie je 1 budova v Litve, nie? Sedia v UK a snad banka, co ma licenciu ma zalohy a tak... teda aj keby polka Europy lahla popolom, tak snad nejake servre inde preziju (cloud a tak)... toto je podla mna uplne bezpredmetne.

Revolut is a global financial technology company headquartered in London, United Kingdom. Founded in 2015, its main offices are located in Canary Wharf. While based in the UK, Revolut operates in Europe via its licensed entity, Revolut Bank UAB, located in Vilnius, Lithuania.
Key location details:
Global Headquarters: 30 South Colonnade, London, E14 5HX, United Kingdom.
European Hub: Revolut Bank UAB in Vilnius, Lithuania, holds a banking license from the European Central Bank.
Expansion: A new Western Europe HQ is located in Paris, France, to support regional growth.

anonym_a0d898
11. feb 2026
@zic

@anonym_a0d898 tak Revolut nie je 1 budova v Litve, nie? Sedia v UK a snad banka, co ma licenciu ma zalohy a tak... teda aj keby polka Europy lahla popolom, tak snad nejake servre inde preziju (cloud a tak)... toto je podla mna uplne bezpredmetne.

Revolut is a global financial technology company headquartered in London, United Kingdom. Founded in 2015, its main offices are located in Canary Wharf. While based in the UK, Revolut operates in Europe via its licensed entity, Revolut Bank UAB, located in Vilnius, Lithuania.
Key location details:
European Hub: Revolut Bank UAB in Vilnius, Lithuania, holds a banking license from the European Central Bank.
Expansion: A new Western Europe HQ is located in Paris, France, to support regional growth.

@zic nemyslím techniku a servre, ale skôr ak neprídu zamestnanci do práce, alebo zasiahne vláda, napríklad v Grécku pri dlhovej kríze vláda zavrela banky a obmedzila prevody do zahraničia

autor
11. feb 2026
@anonym_a0d898

@anonym_a0d898 ja čo som si zisťovala, tak tie vklady sú akoby oddelené od banky, aj keby skrachovala alebo tak, tak tie fondy zostávajú, len ich preberie iný “prostredník”.

autor
11. feb 2026
@zic

@zic ja mám Revolut len ako moju druhú banku (kvoli jednorázovým platobným kartám), čiže tam nedržím všetky svoje peniaze. A ak by som investovala tých 50€ mesačne v horizonte 10-15 rokov, tak to nie je nejaká extra veľká suma, ale aspoň niečo tie € zarobia

zic
11. feb 2026
@anonym_a0d898

@zic nemyslím techniku a servre, ale skôr ak neprídu zamestnanci do práce, alebo zasiahne vláda, napríklad v Grécku pri dlhovej kríze vláda zavrela banky a obmedzila prevody do zahraničia

@anonym_a0d898 ale oni maju len licenciu cez Litvu... Ked zasiahne vlada, tak nespravis nic... Proste myslim to tak, ze je to ako hocaka ina banka vramci EU.

@autor
Ano, vsetci (renomovani) brokeri by mali mat oddelene investicne ucty od svojho majetku. Ako vravim, nie je tam nejaky problem za mna...

anonym_513fd4
11. feb 2026

Fond si vybrala dobre, hlavne to hneď nastav a začni. Pri 50 mesačne nie je o čom. Po pár mesiacoch si na to zvykneš a nebudeš mať problém tam nasypať väčšie sumy.

hiro
11. feb 2026
@zic

Key location details:

@zic
"@zic aké sú riziká a možnosti ak by v Litve začala vojna? Nedôjde k zablokovaniu prístupu/transakcií, bude sa dať včas vybrať?
@anonym_a0d898 tak Revolut nie je 1 budova v Litve, nie? Sedia v UK a snad banka, co ma licenciu ma zalohy a tak... teda aj keby polka Europy lahla popolom, tak snad nejake servre inde preziju (cloud a tak)... "

Podľa mňa v UK sedí len vedenie. A dáta zo zákona nesmú mať mimo EU takže to sedí na to čo som našiel:
Revolut používa na správu svojej globálnej siete platformu Google Cloud Platform, čo mu umožňuje poskytovať služby vo viac ako 35 krajinách. Hoci Revolut využíva globálnu infraštruktúru GCP, špecifické používateľské údaje pre európske operácie sa vo všeobecnosti uchovávajú v Európskej únii, najmä preto, že Revolut Bank UAB sídli vo Vilniuse v Litve.

anonym_1a249b
11. feb 2026

a skocim do debaty, aky mate nazor na podielovy fond v TB - globalny dynamicky fond?
v porovnani s tym co sa pyta autorka prispevku - ten ma v popise tiez ETF
som laik - len mi chodia reklamy v IB TB

zic
11. feb 2026
@anonym_1a249b

a skocim do debaty, aky mate nazor na podielovy fond v TB - globalny dynamicky fond?
v porovnani s tym co sa pyta autorka prispevku - ten ma v popise tiez ETF
som laik - len mi chodia reklamy v IB TB

@anonym_1a249b za mna je TB so vsetkymi jej produktami (najma investicnymi) strasne draha... rozoberalo sa to v nejakych diskusiach, ale priebezny poplatok u nich + celkovy vynos za vela rokov = neoplati sa za mna. Oni sa radi chvalia tym, ze je lepsie spravovat aktivne fondy, ale potom vyberaju len take roky, aby to podporilo ich tvrdenia...
Pasivne lacne celosvetove ETF je urcite lepsia volba do "kazdeho pocasia"...
popripade prebehni tie diskusie...

@hiro tak ale nechces mi tvrdit, ze ak 'vybuchne Litva", tak proste zhasnu a zavru ucty, nie?
Ja sam mam normalneho brokera, nie Revolut...

anonym_1a249b
11. feb 2026
@zic

@anonym_1a249b za mna je TB so vsetkymi jej produktami (najma investicnymi) strasne draha... rozoberalo sa to v nejakych diskusiach, ale priebezny poplatok u nich + celkovy vynos za vela rokov = neoplati sa za mna. Oni sa radi chvalia tym, ze je lepsie spravovat aktivne fondy, ale potom vyberaju len take roky, aby to podporilo ich tvrdenia...
Pasivne lacne celosvetove ETF je urcite lepsia volba do "kazdeho pocasia"...
popripade prebehni tie diskusie...

@hiro tak ale nechces mi tvrdit, ze ak 'vybuchne Litva", tak proste zhasnu a zavru ucty, nie?
Ja sam mam normalneho brokera, nie Revolut...

@zic ok, dakujem, aj mne to tak pride
idem sa do toho pustit do tych ETF a strasne sa mi nechce si to citat a venovat tomu cas, ze kam - mozno sa tu inspirujem autorkou

matusformanek
12. feb 2026

@anonym_autor ano, v investovani sa vyznam. bavi ma to a venujem sa tomu roky. Na revolut zabudnite, ani omylom. To je virtualna banka ale nie je broker na dlhodobe držanie majetku 10,20rokov a viac. Najlepšie vychadza broker, overeny, spolahlivy-Interactive brokers (ak viete anglicky) alebo XTB. Naklady na držanie 0eur, naklady na kupu/predaj takmer nula. Recenzie a vyber tu: https://bluenumbers.sk/ako-si-vybrat-etf-broker...

autor
12. feb 2026
@matusformanek

@anonym_autor ano, v investovani sa vyznam. bavi ma to a venujem sa tomu roky. Na revolut zabudnite, ani omylom. To je virtualna banka ale nie je broker na dlhodobe držanie majetku 10,20rokov a viac. Najlepšie vychadza broker, overeny, spolahlivy-Interactive brokers (ak viete anglicky) alebo XTB. Naklady na držanie 0eur, naklady na kupu/predaj takmer nula. Recenzie a vyber tu: https://bluenumbers.sk/ako-si-vybrat-etf-broker...

@matusformanek vďaka za reakciu. Okej a teda ak by som išla napr do toho XTB, majú k dispozícii ten Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (Acc)? Dá sa aj u nich nastaviť pravidelné mesačné investovanie? Chcela by som s tým mať čo najmenej roboty, nemám záujem tomu venovať čas, obchodovať a pod.

matusformanek
13. feb 2026
@anonym_autor

@matusformanek vďaka za reakciu. Okej a teda ak by som išla napr do toho XTB, majú k dispozícii ten Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (Acc)? Dá sa aj u nich nastaviť pravidelné mesačné investovanie? Chcela by som s tým mať čo najmenej roboty, nemám záujem tomu venovať čas, obchodovať a pod.

@anonym_autor ano, maju, samozrejme. sam ho nakupujem-ticker VWCE.DE. automatizovat sa to da len cez investicne plany. Plan ma pridelenu specificku referenciu platitela (niečo ako variabil) kam ked poslete peniaze tak autoamticky vstupia do planu a nakupia sa vam podiely za market cenu.