Investovanie do fondov
Cez akú spoločnosť/banku investujete do fondov? Je jednu, ktorú banku si vyberiem? Ďakujem za odpovede.
Xtb
@rooskoliv je to vhodne aj pre ludi, co sa do toho vobec nevyznaju?
Ak si vyberieš štandardnú banku alebo osvedčenú spoločnosť, teda nie nejakú, ktorá vznikla včera a ponúka nesplniteľné úžasné veci, tak je to viacmenej jedno. Teda pri investícií do približne 100 000 €. Ja používam ČSOB, kde mám asi 80% svojich investícií a spoločnosť Haberl, kde mám zvyšok. A áno, nemusíš sa do hĺbky vyznať vo finančných trhoch. Inak, teraz je vhodný čas na investíciu.
@ivka225 dakujem.. a nemas prehlad napriklad o tatra banke, je to vhodny vyber? alebo nevyhodny?
Samozrejme, Tatra banka je v poriadku.
Mam EIC a TB, TB ziadne poplatky a EIC som dva roky platila poplatok (bolo to urcite %)
@renka30 musim mat v TB osobny ucet? lebo nemam, ale mam tam uz takto 2. a 3. pilier aj bez uctu
cez banku isto nie. to je ta najhoršia možnosť. Mam XTB, Interactive brokers a Finax. Treba sa o tom niečo naučiť a vygoogliť. A pozor na poplatky: https://bluenumbers.sk/skor-nez-zacnete-s-inves...
@renka30 aj v TB mate poplatky len ich nevidno. Tie priebežné. učtuju sa v ramci fondu tak, aby neboli na očiach
Áno, v XTB to zvládne úplne každý. Majú o tom vzdelávacie video na ich webe. Ak ako vyzerá appka aj do ktorých fondov odporúčajú investovať

priamo cez spravcovsku spolocnost. ja konkretne eic