icon

Investovanie do fondov

8. apr 2025

Cez akú spoločnosť/banku investujete do fondov? Je jednu, ktorú banku si vyberiem? Ďakujem za odpovede.

amonet
8. apr 2025

priamo cez spravcovsku spolocnost. ja konkretne eic

rooskoliv
8. apr 2025

Xtb

autor
8. apr 2025

@rooskoliv je to vhodne aj pre ludi, co sa do toho vobec nevyznaju?

ivka225
8. apr 2025

Ak si vyberieš štandardnú banku alebo osvedčenú spoločnosť, teda nie nejakú, ktorá vznikla včera a ponúka nesplniteľné úžasné veci, tak je to viacmenej jedno. Teda pri investícií do približne 100 000 €. Ja používam ČSOB, kde mám asi 80% svojich investícií a spoločnosť Haberl, kde mám zvyšok. A áno, nemusíš sa do hĺbky vyznať vo finančných trhoch. Inak, teraz je vhodný čas na investíciu.

autor
8. apr 2025

@ivka225 dakujem.. a nemas prehlad napriklad o tatra banke, je to vhodny vyber? alebo nevyhodny?

ivka225
8. apr 2025

Samozrejme, Tatra banka je v poriadku.

renka30
8. apr 2025

Mam EIC a TB, TB ziadne poplatky a EIC som dva roky platila poplatok (bolo to urcite %)

autor
8. apr 2025

@renka30 musim mat v TB osobny ucet? lebo nemam, ale mam tam uz takto 2. a 3. pilier aj bez uctu

matusformanek
8. apr 2025

cez banku isto nie. to je ta najhoršia možnosť. Mam XTB, Interactive brokers a Finax. Treba sa o tom niečo naučiť a vygoogliť. A pozor na poplatky: https://bluenumbers.sk/skor-nez-zacnete-s-inves...

matusformanek
8. apr 2025

@renka30 aj v TB mate poplatky len ich nevidno. Tie priebežné. učtuju sa v ramci fondu tak, aby neboli na očiach

rooskoliv
8. apr 2025

Áno, v XTB to zvládne úplne každý. Majú o tom vzdelávacie video na ich webe. Ak ako vyzerá appka aj do ktorých fondov odporúčajú investovať