icon

Investovanie do kryptomeny

6. jún 2025

Chcem sa opýtať. Robíte tu niekto s krypto. Včera mi kamoska ukazovala , že jej známa ukázala ako zarobiť na krypto. Že tam vložila 900€ a po týždni mala 1400€. Ukazovala mi to , takže jej to verím. Ja som ale o tomto kedysi citala , kľudne môže o všetko prísť. Povedala som jej to , že si sa nebojí , že jej tie peniaze odrazu zmiznú. Že známa jej povedala , že minimálna šanca. Pýtam sa či sa dá menej. Že nie minimálne 900. Tak akože pre mňa 900 je už obrovský peniaz. Pre ňu asi za necht , keď sa nebojí. Ale tak zaujalo ma to. Lebo keď som si to vygooglila. Našlo mi mnoho stránok aj s minimálnym vkladom. Lenze , ja som dost človek , že pokiaľ sa jedna o peniaze dávam si veľký pozor. Mne nerastú na strome. Ja sa nedám oklamať. Takže tým stránkam neverim. Ale mám chrobáka v hlave. Tak dajte skúsenosti atd. Kto vie a ma poznatky. Ako kto dopadol. Diky.

Strana
z3
sisska96
6. jún 2025

No určite..... celý podvod

alivoda
6. jún 2025

Jasne, ze podvod, uz len to, ze musis vlozit minimalne 900Eur, to je uplna blbost

autor
6. jún 2025
@sisska96

@sisska96 prosím píšte ak máte reálne poznatok. Nie , že krypto ani neviete čo je. Ja sa pýtam ľudí čo to poznaju. Ona mala reálne z 900 - 1400€.

autor
6. jún 2025
@alivoda

Jasne, ze podvod, uz len to, ze musis vlozit minimalne 900Eur, to je uplna blbost

@alivoda ja sa pýtam ľudí čo to poznaju a robía s tým. Nie laikov. Ďakujem

alivoda
6. jún 2025

no, aj my laici vieme, ze toto je podvod, ale ty zjavne chces pocut, ze je to tak, ze budes o 500Eur bohatsia za tyzden- kryptomena je ako loteria, nikdy nevies, ako to dopadne. A aky dokaz ti tvoja kamoska predlozila, ze to jej znamej vyskocilo na 1400Eur?

januska12323
6. jún 2025

Jasné ver jej ďalej.

enmery
6. jún 2025

V skratke-investovať máš iba vtedy, keď peniaze o ktoré prídeš nebudú chýbať. Určite nie, keď škrabeš z posledného. A zvlášť nie,keď sa v tom absolútne nevyznáš.
A toto ne čistý podvod.

maranco
6. jún 2025

Na riadnej burze môžeš obchodovať s ľubovolnou sumou. Pozri si napríklad kurz Bitcoin tak za týždeň taký zisk nezískaš.
Kamoška ťa asi láka do pyramídy LWEX ktorá zatiaľ funguje rok a tvári sa akože je burza a za teba dostane províziu, inak by ťa nelákala do podvodu. Tam sa dá registrovať iba cez niekoho ďalšieho nemôžeš sa sama, to je typické pre pyramídové podvody.

katrin21
6. jún 2025
@sisska96

@sisska96 preco by to mal byt podvod? Ak kupis ku koncu recesie ( korekcie) tak cena je dole a moze skocit zo dna na den aj o 50%, ale vacsinou sa to tak prudko nestane ale postupne skokovo ano.... je to nahoda,ze ona kupila akurat ked doslo k rastu,alebo to vystihla,lebo to sleduje...ono tie ceny ovplyvnuje aj politicka situacia a burza a su ludia,co sa tomu venuju a vedia kedy kupit a potom ked stupne, mozu predat.
Nikde neni dane,ze min. 900e , to podla mna len ta baba tak myslela,ze aspon tych 900,menej sa neoplati z jej pohladu, ale hlavne si skor treba dat ppzor na to, cez koho to clovek kupuje. Ci realne to krypto aj ma...zmiznut nezmiznu, skor mozu stratit hodnotu ale to uz clovek vidi,ze to ide dole a vela ludi, predava v tzv. " panic sell" a pritom vtedy treba pockat..... a nikdy tam nedat vela, skor nieco, co mu vyhladovo nechyba. Alebo tam dat par eur a hrat sa, ako to ide hore dole, taka zabavka....

ewwe
Autor odpoveď zmazal
autor
6. jún 2025
@katrin21

@sisska96 preco by to mal byt podvod? Ak kupis ku koncu recesie ( korekcie) tak cena je dole a moze skocit zo dna na den aj o 50%, ale vacsinou sa to tak prudko nestane ale postupne skokovo ano.... je to nahoda,ze ona kupila akurat ked doslo k rastu,alebo to vystihla,lebo to sleduje...ono tie ceny ovplyvnuje aj politicka situacia a burza a su ludia,co sa tomu venuju a vedia kedy kupit a potom ked stupne, mozu predat.
Nikde neni dane,ze min. 900e , to podla mna len ta baba tak myslela,ze aspon tych 900,menej sa neoplati z jej pohladu, ale hlavne si skor treba dat ppzor na to, cez koho to clovek kupuje. Ci realne to krypto aj ma...zmiznut nezmiznu, skor mozu stratit hodnotu ale to uz clovek vidi,ze to ide dole a vela ludi, predava v tzv. " panic sell" a pritom vtedy treba pockat..... a nikdy tam nedat vela, skor nieco, co mu vyhladovo nechyba. Alebo tam dat par eur a hrat sa, ako to ide hore dole, taka zabavka....

@katrin21 Diky toto som chvela počuť. Normálny názor.

autor
6. jún 2025
@ewwe
Odpoveď bola zmazaná

@ewwe Diky. Ďalší koment čo sa asi vyzná.

autor
6. jún 2025
@maranco

Na riadnej burze môžeš obchodovať s ľubovolnou sumou. Pozri si napríklad kurz Bitcoin tak za týždeň taký zisk nezískaš.
Kamoška ťa asi láka do pyramídy LWEX ktorá zatiaľ funguje rok a tvári sa akože je burza a za teba dostane províziu, inak by ťa nelákala do podvodu. Tam sa dá registrovať iba cez niekoho ďalšieho nemôžeš sa sama, to je typické pre pyramídové podvody.

@maranco neláka ma. Ukazovala mi. Že vložila 900 a na grafe mala 1400€ za týždeň. Videla som ten hrad. O tom aby som to išla robiť ani zmienka ani ma na to nelákala. Poznám ju 20 rokov. Len ona dosť zarobí. Takže pre ňu je 900 asi ako pre mňa 200€.

autor
6. jún 2025

* graf.

maranco
6. jún 2025

Ten graf je len simulácia na oklamanie "investorov", nie je to skutočný vývoj na trhu. Na riadnej burze môžeš vybrať kedykoľvek peniaze a tam ich musíš držať určitý čas. Oni "zarábali" aj keď Trump ohlásil clá a všetky akcie na svete padali dole aj kryptomeny.

A myslíš si že niekto pre tvoje modré oči ti bude zadarmo dávať pokyny kedy máš kupovať a kedy predávať len preto aby si zarobila? Keby taký existoval čo stále zarobí takýmto tempom, tak si to nechá pre seba a obchoduje vo veľkom a nebude dávať zadarmo rady cudzím ľudom.

autor
6. jún 2025
@maranco

Ten graf je len simulácia na oklamanie "investorov", nie je to skutočný vývoj na trhu. Na riadnej burze môžeš vybrať kedykoľvek peniaze a tam ich musíš držať určitý čas. Oni "zarábali" aj keď Trump ohlásil clá a všetky akcie na svete padali dole aj kryptomeny.

A myslíš si že niekto pre tvoje modré oči ti bude zadarmo dávať pokyny kedy máš kupovať a kedy predávať len preto aby si zarobila? Keby taký existoval čo stále zarobí takýmto tempom, tak si to nechá pre seba a obchoduje vo veľkom a nebude dávať zadarmo rady cudzím ľudom.

@maranco preto sa tu pýtam. Takých ako vy. Evidentne sa vyznáte.

maranco
6. jún 2025

Ešte napíš aký bol názov stránky na ktorej známa "obchodovala" a kde ukazovala grafy.

viestta
6. jún 2025

A realne si tie peniaze mohla vybrat a uzivat? To si videla ako jej nabehli na jej ucet? Alebo to boli len ciselka na obrazovke, ktore poskakovali?

mirokub
Odpoveď bola odstránená
noname12345789
6. jún 2025

Riešiť crypto na mk neni úplne dobrý napad, no 500€ za tyzden sa da zarobiť. Samozrejme stratit vieš všetko. A čo robí-traduje, kupuje memecoiny, lwex alebo niečo ine?

autor
6. jún 2025
@noname12345789

Riešiť crypto na mk neni úplne dobrý napad, no 500€ za tyzden sa da zarobiť. Samozrejme stratit vieš všetko. A čo robí-traduje, kupuje memecoiny, lwex alebo niečo ine?

@noname12345789 ďakujem za slušný koment. Ja netuším. Ukázala mi graf. Vložila 900 a že za týždeň 1400€ to som videla. A preto jej vravím , či sa nebojí , že jej to na druhý deň zmizne. Že známa povedala že to sa stáva jedna k miliónu. Ja som toto nikdy neriešila. Nikdy. Nerozumiem tomu. Ja vy som si nedovolila vložiť taku čiastku. Preto som čakala seriózne komenty. Ja som to vravela aj mužovi. On povedal že tiež pozná ľudí čo ro robia a zarábajú na tom fakt celkom peniaze. Ale neriešime to. My máme deti. My rozmýšľame prízemne. Ale vidím okolo seba fakt veľa ľudí čo si žijú levely. Doba sa tak zmenila. Na Slovensku nie je zle. Ľudia sa tu majú až moc dobre. Toľko luxusných aút čo vidím za deň je sen. Všetky luxusne byty hneď predané. A nebývam v Bratislave. A toto nie je závisť. To vidím okolo seba reálne. A nechápem.

martinmmartin
6. jún 2025

Furt to hovorim, Prachy co tam niekto zarobi nespadli z neba ale ich tam niekto iny priniesol a prisiel o nich....hadaj preco lakaju koho len mozu

autor
6. jún 2025
@martinmmartin

Furt to hovorim, Prachy co tam niekto zarobi nespadli z neba ale ich tam niekto iny priniesol a prisiel o nich....hadaj preco lakaju koho len mozu

@martinmmartin už ste s tým robil ?

muchotrafka298
6. jún 2025

Ty vies ako funguju pyramidove hry a spolocnosti? Ze dobre sa maju ti, co su hore a na nich robia ti, co su dole. Takze ty tam vlozis peniaze ako milion dalsich pesiakov, budes zhanat dalsich, aby si mala zarobene aj ty, nielen ti, co su na vrchu tej pyramidy. A toto je jedna z nich. Ukazem Ti aj milion roznych grafov, ktorym nebudes rozumiet len preto, aby som od teba tie peniaze zohnala a zarobila. A ty bude zhanat dalsich hlupakov, co si pozicaju stovky EUR, aby zarobili za tyzden.

autor
6. jún 2025
@muchotrafka298

Ty vies ako funguju pyramidove hry a spolocnosti? Ze dobre sa maju ti, co su hore a na nich robia ti, co su dole. Takze ty tam vlozis peniaze ako milion dalsich pesiakov, budes zhanat dalsich, aby si mala zarobene aj ty, nielen ti, co su na vrchu tej pyramidy. A toto je jedna z nich. Ukazem Ti aj milion roznych grafov, ktorym nebudes rozumiet len preto, aby som od teba tie peniaze zohnala a zarobila. A ty bude zhanat dalsich hlupakov, co si pozicaju stovky EUR, aby zarobili za tyzden.

@muchotrafka298 ako som písala. Poznáme sa 20 rokov. A nikdy ma neoklamala. Akože keď niekoho poznáte taku dobu a ste priatelia tak už to značí niečo. To neni o tom ze ma ide lanárit na nekalé veci a robiť niečo podchvostne .

muchotrafka298
7. jún 2025

Zapamataj si, te na kamaratoch sa zaraba najlepsie. Lebo Ti doveruju. A to je dovod, preco takyto ludia zacinaju pri kamaratoch. Ale tak kludne jej daj aj 10 tisic a doveruj, ze rychlo zbohatnes. Ale potom sem nepis, ze to bol podvod a oklamali Ta. Varovani tu mas dost.

ruxandra
7. jún 2025

Ona tie peniaze ale nevybrala, stále ich tam ma, ano? Tak hádaj co sa stane keď ich bude chciet vybrať. Nepôjde jej to.

Je tu aj možnosť, ze ona o tom vie a preto ti to hovori, keď tam vložíš 900eur ty, tak jej budú aspoň tie jej môcť vrátiť. 1400 nedostane určite.
Alebo nech ti pekne ukáže ako tie peniaze vyberie, rovno pred tebou, aby si videla, ze jej prídu na účet. Lebo toto sa určite nestane.

Druhá vec, v reálnom svete to takto s peniazmi nefunguje a určite nikdy nikde takto veľa nemôžeš zarobiť. Vždy je to podvod. Ľudia, ktorí hovoria, ze majú známych co takto zarobili určite nepoznajú pokračovanie príbehu, kde si ich známy povedal, ze si peniaze konečne vyberie a nikdy ich nevidel ( lebo keď sa raz niekomu pochvalia, ze na nete veľa zarobili, tak sa potom uz nepochvalia, ze zistili, ze to bol podvod 😀 ved by sa od hanby prepadli). Takže preto je tu kopec komentov, ze "známy takto zarobil" ale nikto tu nepíše, ze "ja som takto zarobil ".

Na 10000% je to podvod!

janno31
7. jún 2025

Takéto stránky ktoré sľubujú rýchle zbohatnutie slúžia čisto na nalakanie nových ľudí aby tam vložili. Oni sú vizuálne krásne vyzerajú dôverne ale ak tam vlozis peniaze už ich nevyberies. Skončia niekde v Afrike na hekerskej farme. Je o tom celkom dosť dokumentov. Normálne stránky cez ktoré sa dá investovať je napríklad xtb fumbi alebo binance. Ktoré ti nebudú sľubovať rozprávkové rýchle zbohatnutie. A na ktorej kryptomene takto zarobila? LebO na btc ktorý je teraz kúsok pod vrcholom to asi nemohlo byť. A celkovo som cez krytpo v pluse +-700 e, od roku 2021 keď bol na 44k. Vtedy som tam dal 500 e. Predal na 97 potom padol a kúpil keď bol na 72. Teraz je na 90k . Čiže žiadne rozprávkové zbohatnutie sa nekoná..

tenerifka
7. jún 2025

Zarabajuna ludoch, co nemaju ani sajnu o investovani a vacsinou su aj financne negramotni. A ze takych ludi je......
A vela ludi je na tom este ovela horsie, staci tu citat temy o kurierovi, ktory prinesie peniaze.....

muchotrafka298
7. jún 2025
@tenerifka

Zarabajuna ludoch, co nemaju ani sajnu o investovani a vacsinou su aj financne negramotni. A ze takych ludi je......
A vela ludi je na tom este ovela horsie, staci tu citat temy o kurierovi, ktory prinesie peniaze.....

@tenerifka hlavne na tych, co ich poznaju, lebo tam sa najlepsie zaraba, lebo je tam vybudovana dovera. Ale nechajme tak, kto chce kam, pomozme mu tam.

Strana
z3