Investovanie s Finax
Prosím vás, máte niekto toto na investovanie a vie poradiť?
Ďakujem.
@anonym_autor ja mam pre seba aj pre deti, ale profi poradit neviem, ak nieco zakladne, kludne pis
@veronika27991 ja som si to dnes nainštalovala,ale žijem mimo SR.
Všetko vypisala. A nakoniec ten prvý vklad a to je nakoniec BA banka. Čiže platby len cez slovenskú banku. 🤦♀️
Dá sa to nejak nastaviť?
Vopred ďakujem.
@anonym_autor Áno, odporúčam. Majú aj dobré podcasty a knihu. Treba si to naštudovať. Akurát poplatky majú, no menšie ako v banke. Ak nemáte znalosti, Finax je istota.
@anonym_autor Existujú aj iné spôsoby ... Pre začiatočníkov je fajn: Finax / Portu / Revolut...ETF & akcie je tiež: XTB / Trading 212 / DEGIRO... Pre skúsenejších Interactive Brokers (IBKR)....
@anonym_autor Ak by ste sa rozhodli do toho ísť, napíšte mi správu. Majú takú ponuku, že keď súčasný klient odp. niekomu Finax, tak 1000 eur bude Finax 3 roky spravovať zadarmo obom- aj vám, aj mne. Celkom by sa mi to hodilo.
@anonym_autor Ak by ste sa rozhodli do toho ísť, napíšte mi správu. Majú takú ponuku, že keď súčasný klient odp. niekomu Finax, tak 1000 eur bude Finax 3 roky spravovať zadarmo obom- aj vám, aj mne. Celkom by sa mi to hodilo.
@arianika už som urobila včera
@anonym_autor ano, samozrejme, použivam už roky. Okrem toho ja IBKR a XTB. viem vysvetliť čo a ako. Je potrebne, aby ste tomu rozumeli, ako trhy a ETF funguju, je dôležité poznať za čo platíte a podobne.
@anonym_autor ano, samozrejme, použivam už roky. Okrem toho ja IBKR a XTB. viem vysvetliť čo a ako. Je potrebne, aby ste tomu rozumeli, ako trhy a ETF funguju, je dôležité poznať za čo platíte a podobne.
@matusformanek ja tomu fakt nerozumiem. 😂
Nastavia som si dve veci 50/50.
@matusformanek ja tomu fakt nerozumiem. 😂
Nastavia som si dve veci 50/50.
@anonym_autor Neviem ako to myslíte-či rozumiete alebo "rozumiete" 🙂 Ide len o to, aby ste neboli neprijemne prekvapena a vedeli, čo ste si kupili. Keď príde prepad o -20%, čo má človek urobiť. zlaknut sa? doinvestovat? predat v panike (lebo nevie čo si kupil)? to je celé. myslim to len v dobrom
@anonym_autor Neviem ako to myslíte-či rozumiete alebo "rozumiete" 🙂 Ide len o to, aby ste neboli neprijemne prekvapena a vedeli, čo ste si kupili. Keď príde prepad o -20%, čo má človek urobiť. zlaknut sa? doinvestovat? predat v panike (lebo nevie čo si kupil)? to je celé. myslim to len v dobrom
@matusformanek bolo mi poradene, nezlaknut sa.
🤗
No nerozumiem tomu vôbec, mám 40r A začala som sa venovať len teraz k tomu. Chcem mať lepší dôchodok, nie 500€😄
40r osoba ktorá chce dobrý dôchodok a investuje 50/50... no :D
40r osoba ktorá chce dobrý dôchodok a investuje 50/50... no :D
@procrastique zle?
@matusformanek Dobrý deň, chcela by som začať investovať do ETF fondov - mesačne investovať určitú sumu na 15 rokov. Keďže som začiatočník a nevyznám sa v investovaní, rada by som investovala konzervatívnejšie, do nejakých širokoodborových fondov a cez Finax, aby mi to niekto spravoval, reinvestoval a podobne. Oplatí sa ísť skôr cez Finax ako cez brokera? Ktoré poplatky sú výhodnejšie? Budem vďačná, ak mi budete vedieť poradiť. Vopred ďakujem!
@anonym_8ac14f
Finax má vysoký poplatok za správu, ktorý sa prejaví hlavne pri vyššej hodnote portfólia.
Pri brokeroch zaplatíte poplatok za nákup resp. predaj, spravidla pár eur. Buď si čo to naštudujte, alebo začnete s Finaxom a pod. a po roku, keď sa zorientujete, pokračujete cez brokera. Či už spomínaný IB resp. jeho česko-slovenský klon Lynx alebo niekto iný.
@anonym_8ac14f
Finax má vysoký poplatok za správu, ktorý sa prejaví hlavne pri vyššej hodnote portfólia.
Pri brokeroch zaplatíte poplatok za nákup resp. predaj, spravidla pár eur. Buď si čo to naštudujte, alebo začnete s Finaxom a pod. a po roku, keď sa zorientujete, pokračujete cez brokera. Či už spomínaný IB resp. jeho česko-slovenský klon Lynx alebo niekto iný.
@draik Ďakujem za informácie🙂. Takže ak by som teraz začala s Finaxom, tak po určitom čase, keď mi to bude jasnejšie, viem prejsť k brokerovi?

@anonym_autor ja mam pre seba aj pre deti, ale profi poradit neviem, ak nieco zakladne, kludne pis